מי יודע מה זה בוטנאז' ?

לשאול ../images/Emo141.gif

זה לא מדוייק העניין הזה של הרגישות ל פול (בקללי). אחוז מאוד קטן מאיתנו יש לו את זה. בכל אופן יש מאכל עיראק שאני מאוד אוהב, קוראים פלאוו בבקללי, אורז עם פול. יותר מ 20 שנה לא אכלתי.

afikiminfo

New member
לא עד כמה שזכור לי.

אצטרך לתחקר את זקני השבט לגבי זה. גמר חתימה טובה אלי

afikiminfo

New member
מי יודע מה זה בוטנאז' ?

אותו בוטנאז' שמתבלים בו את הפול. לדעתי מדובר בנענע הנחלים. תקנו אותי אם אני טועה שנה טובה וברוכה אלי

אני יודעת מה זה

אבל לא יודעת מה זה

afikiminfo

New member
מאיזה סוג?

לי נדמה שמדובר בנענע שגדלה בנחלים. יש לה ריח וטעם מיוחדים. אבל צריך מישהו שכן מכיר והיטב חג שמח

רגינה

New member
בקשר לבטנאג

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------הבוטנג זה שיח שגודל בחורף קוטפים אותו שוטפים אותו מיבשים אותו ושמים על פול יבש אחרי בישול אוכלים פול בחורף עם לימון ובטנאג

afikiminfo

New member
איך נראה השיח?

לי נדמה שמדובר בנענע שגדלה בנחלים. יש לה ריח וטעם מיוחדים. אבל צריך מישהו שכן מכיר והיטב חג שמח

../images/Emo36.gif בקשר לפול ../images/Emo26.gif

לטעמי עדיף לאכול את הפול עם התבלין כמון שהוא הרבה יותר טעים ומחזק מאוד את טעם הפול . דרך אגב. ביתי כשהיתה קטנה רצתי איתה לבית חולים כי אכלה פול לאחר כל מיני בדיקות שעברה בקופ"ח ולא הצליחו לגלות למה פתאום היא נעשתה אנמית ורק בבית חולים גילו את זה לאחר ששאלו אותנו אם היא נכדה ליוצאי עיראק..

f l o

New member
../images/Emo24.gifיש לי האדנית בוטנג '

אני מגדלת ומתבלת באוכל וסלטים הוא צומח כמו נענע כשהוא ירוק ניתן לשים אותו בסלט, זה טעים וריחני העירקים מוסיפים אותו גם בממולאים.

afikiminfo

New member
אשמח אם תצורף תמונה.

או אפילו מאיפה הגיע השתיל...... חג שמח

f l o

New member
זהוא צמח שגדל פרא כמו עשב דשא וכו'

קיבלתי שתיל מהורי ויאן לי מצלמה דיגיטלית. שנה טובה.

אני יודעת מה זה בוטנאז'...

אמת שזה סוג של נענע... ובנוסף - בוטנא'ז ניתן לחמם קצת שמן ושמים בו את הבוטנאז' ועושים באמצעותו מסג'. בנוסף, אם שותלים את הבוטנאז' בחצר - הוא מרחיק נחשים... שנה טובה ומתוקה...

תרקדי

New member
מרחיק נחשים ../images/Emo5.gif

זה דבר נפלא. סבא שלי גר בק"ש בבית פרטי. בתקופה שאבא שלי היה ילד קטן, היו באיזור נחשים, היום כבר לא. עד היום יש לי פחד מנחשים (פחד? אולי פוביה....), ולמרות שסבא שלי אומר לי שאין בסביבה, אני די מפחדת. אולי אני אציע לו לשתול את הצמח הזה אצלו בגינה.

afikiminfo

New member
העניין הוא שלא יודעים מה הצמח

ישנם אלפים של סוגי נענע בטעמים שונים החל ממתוק וכלה בחריף. אני עדיין לא מדבר על סוגי הריחות השונים. לדעתי (ראיתי את הצמח יבש לפני כשלושים שנה), ואני זוכר את הריח כאילו היה אתמול, מדובר בנענע שגדלה בנחלים עם צבע מעט לבן משהו. שנה טובה אלי

למעלה