מי יודע מה הסיבה?

Super Max

New member
אני יכול רק לשער

לי אישית תמיד זה נראה מוזר שהנקודה הגיאומטרית בה מתבצעת בפועל הבלימה לא נמצאת על ציר האופנוע, אלא בהסטה של כמה ס"מ (כשיש שני דיסקים זה מתאזן). אני משער שזה יוצר עיוות מסוים על הפרונט, אבל זה היה סוג של פשרה בגלל המבנה של הגלגל כמו שאנחנו מכירים אותו מאז ומתמיד. פיזיקלית, כנראה נכון יותר לשים את מערכת הבלימה על ציר האופנוע ולא מצידו. לא ברור לי למה הוא פירק את הקאליפר לשניים. אולי לאזן את העומסים על הדיסק זמן בלימה, אולי כדי לפנות חום בצורה יעילה יותר ואולי בגלל שאין לו חברה ויש לו יותר מדי זמן פנוי

enigo

New member
ואולי גם הגנה על הדיסק והקליפר?

אני יודע שבאנדורו החלקים האלו מסיימים לא פעם את חייהם בצורה אלימה. זה קורה גם על החומר השחור?

כRובי

New member
לא ושב שמדובר רק על פשרה בשל מבנה הגלגל

בטוח שקשור לזה גם נוחות הגישה והאחזקה השוטפת לחלקים המתבלים הללו. (הבחור בדוכן הסביר לנו איך תיאורטית ניתן תוך דקות בודדות להחליף רפידה בקליפר בין השפיצים - אנחנו התקשנו להאמין שזה באמת כל כך קל כמו שתיאר באנגלית הקלוקלת שלו) וחוצמזה - האם באמת מדובר על בעיה כ"כ קריטית עד שחשוב למצוא לה פתרון? ועוד מתוחכם ומסבך חיים שכזה?

כRובי

New member
ושב=חושב. ועוד דבר, תשובה לאניגו:

כל ג'אנט שקעור לצד אחד (כמו הג'אנטים המיועדים לזרועות חד צידיות), יכול להכיל בחלק הפנימי שלו את הדיסק והקליפר. בגלגלים אחוריים גם את גלגל השיניים. ועדיין - זה לא נפס כפתרון להגנה על פריטים פגיעים\עדינים אלו

enigo

New member
לא ממש פריטים רלבנטיים לשטח/סופרמוטו

או שאני טועה?

כRובי

New member
יש לא מעט חברות קטנות והזויות שכבר הציגו

אופנועי SM כאלו. אבל שום דבר מצד החברות הגדולות. אגב, כשחושבים על זה, לכידה של הקליפרים והדיסק בתוך הג'אנט אולי מגנה עליהם, אבל חושפת את השפיצים לפגיעות קשות לא פחות. כשמספר שפיצים חוטפים יחדיו חבטה מסלע, החישוק יכול לאבד מתכונתו המעגלית...(
) גם זו בעיה להתחשב בה. עוד הערה קטנה ששכחתי לציין (לא נראה רלוונטי באותו הרגע) - החברה מציגה בדוכן "פקק" מיוחד לשפיצים שאוטם את החישוק בצורה מלאה. הווה אומר: טיובלס. ניתן למצא אוויר ללא פנימית וללא חשש. גם הגלגל בתמונה הוא כזה.

enigo

New member
בעצם שנינו יודעים את התשובה ללמה לעשות את זה

מאותה סיבה שאנשים משקיעים לא מעט כסף בהחלפת כל הברגים באופנוע לכאלו שעברו אנודייז, או משקיעים הון בלצבוע את האופנוע - כי זה נראה מגניב, כי לאף אחד אחר אין את זה וכי זה מה שעושה להם את זה.

45degrees

New member
זו המצאה נחמדה אבל מיותרת

אם בסופרמוטו יש בעיה של עיוות - תמיד ניתן להוסיף עוד דיסק מצד שני. אופנועי הג'ילרה והדרבי 125 מסתדרים היטב עם חלוקת המשקל השונה לעומת שימוש בדיסק יחיד - לכאורה אין הבדל משמעותי אפילו לרוכבי GP, קל וחומר בסופרמוטו. אם יש בעיה של כוח בלימה וצריך דיסק יותר גדול - גם אפשר להוסיף עוד דיסק או לעבור לדיסק היקפי אה-לה ברייקינג-ביואל סטייל. נראה לי עבור הפוזה - בדיוק כמו הדיסק ההיקפי בביואל - מדובר על אחלה פריט... יש גם הוכחות בשטח שאין בעיה: אף אופנוע סופרמוטו במירוצים לא צריך 2 דיסקים, אף אופנוע לא צריך קליפר 6 בוכנות, אף אופנוע לא סובל מבעיות התנהגות של עיוות המזלג.

LY 192

New member
בעיה פשוטה של איזונים../images/Emo6.gif

ממציא וגלגל לא מאוזנים, פגשו בחשבון בנק מאוזן והתוצאה
גלגל מאוזן וחשבון בנק לא מאוזן לממציא שלום לכל המתענינים. בכל פעם שאני רואה תופעות כאלה אני נזכר בבדיחה על הרעל נגד גו'קים: ממציא ידוע אומר לחברו: " יש לי רעל נגד דה- גו'קים, משו משו (כך במקור) . אתה לוקח גרגר אחד, לא יותר, פותח לדה-גו'ק את הפה, מכניס לו את הגרגר, סופר עד 3 והוא מת.עונה לו החבר: " אבל אם תפסתי אותו , אז אני יכול פשוט לדרוך עליו לא?- עונה לו הממציא: " גם שיטה" .

razc

New member
זה ממש לא חוכמה...

בואו נראה אותו גבר, שיכניס עכשיו את הג"ש והשרשרת למרכז הגלגל האחורי.

CBRRRRRR

New member
הסיבה? דיסק היקפי על ג'אנט שפיצים

לא זכור לי ג'אנט שפיצים נוסף עם דיסק היקפי - תמיד ראיתי ג'אנט יצוק ואז יש מקום לדיסק הבלימה ולקאליפר. בג'אנט שפיצים בד"כ אין מקום (מבחינת רוחב) על החלק ההיקפי. ללא ספק overkill. מעבר למורכבות הטכנית שלא ברור מה היא משיגה, לא אהבתי את הקאליפר המפוצל, שדורש סטים נפרדים של רפידות וכו'

enigo

New member
אבל סטים נפרדים של רפידות יש גם בקאליפר רגיל

נדמה לי שבאחד הדורות של ה-R1000 זה הופיע, או אולי R1.

למעלה