מי יודע מה ההבדל בין שומן רווי ללא-

E l y s s a

New member
מי יודע מה ההבדל בין שומן רווי ללא-

רווי? ובכלל, רווי במה?
 
הסבר מפורט !

שומן רווי הינו שומן שמבנה המולקולה שלו הוא ישר וזאת היות שכל מקום אפשרי במולקולה הזאת רווי במימנים ומכאן שמו "רווי". שומן שאינו רווי הינו שומן שמבנה המולקולה שלו מעוקם וזאת מכיוון שלא בכל מקום קיים מימן (שמיישר את המולקולה). חד-בלתי רווי אומר שיש כיפוף אחד בלבד במולקולה (ואז נאמר, יש לה צורה של V), לעומת רב-בלתי-רווי שאומר שיש כיפופים רבים במולקולה ואז צורה היא זיגזגית. עפ"י חוקי הקשרים שבין המולקולות, מולקולות ישרות מסתדרות טוב אחת ליד השניה (כמו גפרורים בקופסת גפרורים) ואז בגלל הסידור הצפוף הזה החומר מוצק. לעומת זאת מולקולות עקומות, לא מסתדרות יפה ולכן הן יוצרות חומר נוזלי. ולסיכום: שומן בלתי-רווי = מולקולות עקומות = נוזל = שמן שומן רווי = מולקולות ישרות = מוצק = חמאה, מרגרינה טל
 

E l y s s a

New member
שומן רווי קיים גם בטבע?

האם השומן שבאבוקדו הוא שומן רווי? ובשמן זית כשמכניסים אותו לקירור...?
 
תשובה

השומן לא נהיה יותר רווי בקירור ! הוא פשוט הופך להיות יותר סמיך ויותר מוצק, בגלל הקור. בכל שומן יש חלק רווי וחלק לא רווי, כך גם באבוקדו ובשמן זית, עד כמה, אני לא זוכר, אפשר לבדוק אבל למשל, שמן קנולה, שהוא שמן צמחי, מכיל 6% שומן רווי והשאר לא-רווי לעומתו שמן סויה מכיל, משהו כמו 11% שומן רווי והשאר לא-רווי שמן קוקוס הוא שמן בעל אחוזים גבוהים יותר של שומן רווי ולכן הוא טוב כתחליף שמנת מתוקה (הוא יציב וקשה יחסית). כל אלו הם שמנים בצורתם הטבעית. לעומת זאת, יש גם שומן מוקשה שהוא שמן נוזלי, צמחי, שבתהליך כימי, "דחפו" לתוכו מימנים וכך יישרו את המולקולות שלו - זה מרגרינה. החלוקה בהכללה היא: שומנים מהצומח - יותר נוזליים שומנים מהחי - יותר מוצקים שומנים רוויים נחשבים ללא בריאים היות וכשם שהם מוצקים בחוץ, יש להם נטיה לשקוע ולהיות מוצקים בתוך הגוף - בתוך כלי הדם ולגרום לחסימות. מה שקרוי טרשת עורקים ועלול להוביל להתקף לב. כמו-כן נמצא, כי תזונה עשירה בשומן רווי, גורמת לגוף לייצר יותר כולסטרול, חומר שומני-חלבוני ששוקע אף הוא בדפנות כלי הדם ומחמיר את הבעיה. טל
 

Neta558

New member
../images/Emo51.gif

אני רוצה להעלות את זה למאמרים, יש לך התנגדות או משהו להוסיף?
 
חלב / קרם קוקוס הוא פתרון לא רע

טבעוני, יציב, אבל כמובן בעל טעם דומיננטי. צריך לקחת את המוצר עם האחוזי שומן הכי גבוהים שמוצאים ולהקציף.
 
למעלה