תשובה
השומן לא נהיה יותר רווי בקירור ! הוא פשוט הופך להיות יותר סמיך ויותר מוצק, בגלל הקור. בכל שומן יש חלק רווי וחלק לא רווי, כך גם באבוקדו ובשמן זית, עד כמה, אני לא זוכר, אפשר לבדוק אבל למשל, שמן קנולה, שהוא שמן צמחי, מכיל 6% שומן רווי והשאר לא-רווי לעומתו שמן סויה מכיל, משהו כמו 11% שומן רווי והשאר לא-רווי שמן קוקוס הוא שמן בעל אחוזים גבוהים יותר של שומן רווי ולכן הוא טוב כתחליף שמנת מתוקה (הוא יציב וקשה יחסית). כל אלו הם שמנים בצורתם הטבעית. לעומת זאת, יש גם שומן מוקשה שהוא שמן נוזלי, צמחי, שבתהליך כימי, "דחפו" לתוכו מימנים וכך יישרו את המולקולות שלו - זה מרגרינה. החלוקה בהכללה היא: שומנים מהצומח - יותר נוזליים שומנים מהחי - יותר מוצקים שומנים רוויים נחשבים ללא בריאים היות וכשם שהם מוצקים בחוץ, יש להם נטיה לשקוע ולהיות מוצקים בתוך הגוף - בתוך כלי הדם ולגרום לחסימות. מה שקרוי טרשת עורקים ועלול להוביל להתקף לב. כמו-כן נמצא, כי תזונה עשירה בשומן רווי, גורמת לגוף לייצר יותר כולסטרול, חומר שומני-חלבוני ששוקע אף הוא בדפנות כלי הדם ומחמיר את הבעיה. טל