מי יודע לפרש את הכתוב?

ז ק ו

New member
מי יודע לפרש את הכתוב?

מה זה "בר שהכל"? כתוב על אריזה של ממתקים

הנומן

New member
בר שהכל

הפירוש הוא שהברכה שמברכים על מוצר המזון שבאריזה היא "שהכל נהיה בדברו".

ז ק ו

New member
יפה ! אבל מדוע דווקה "שהכל נהיה בדברו" ?

הרי הממתק הזה הוא סוג של ופל.

ז ק ו

New member
שאלה במקומה. אוכלי הקרמבו הרי נחלקים

לשתי קבוצות עיקריות: אלה שמתחילים לאכול מהשוקולד והקצפת, ואלה שאכלים קודם את הביסקוויט.
לכן מקדימי השוקולת מברכים 'שהכל' ואילו האוכלים את הביסקוויט קודם מברכים 'בורא מיני מזונות'.

בעינין ברכה אחרונה אני לא בטוח איזו.

ז ק ו

New member
נכון.

לידיעתך: ברח' דרום נפתחה מספרה חדשה, ועל אחד מקירותיה מתנוסס ציולם ענק של ג'יימס דין.

גלעד133

New member
אוכלי הקרמבו....

אהבתי את הידע המופלג והקשר ההדוק בין ברכות, קרמבו ובורא עולם. [מתנצל, לי אישית אין כל קשר לנושא]. מה שחסר לי זה ששכחת לציין את הקבוצה השלישית, העיקרית , והשפוייה מכולן. זו שאוכלת את הקרמבו כפי שהוא בלי לשים לב לחלקיו, נהנית מכל ביס ואינה מברכת על כלום.

ג רפאל

New member
H יש מחלוקת - יש עיצה

מתחילים בשהכל ואוכלים את הקרמבו.
מגיעים לביסקויט מפסיקים האכילה לרגע.ומברכים המוציא
גמרו לאכול - מברכים שהחיינו.
ואח"כ 'אשר יצר'

ובא הגואל

guysoffer

New member
תנו לי לעזור...

במקרה חבר שלי פרסם את זה היום, לא יודע מה המקור ומאיפה.

גיא.

ז ק ו

New member
נכון; ממתקים זה בריא מאוד ליצרנים ולמשווקים.

ולעתים, גם -במידה כזו או אחרת, להורים, והורי הורים. ולכן יש לברך אחריהם "מחיה נפשות"

אגב; פעם מצאתי בשקית קליק שילדים של אחייני אכלו ממנה, שני כדורונים דבוקים אחד אל השני [תאומים סיאמיים], אז הכרזתי בפניהם תוך שאני מראה להם אחד רגיל ואת הדבוקה, "אתם רואים, זה קליק, וזה דבל-קליק"

menashehacohen

New member
הח'קירה' אולי צריכה להיות זו

אלמלא הביסקוייט - נניח היה מצע מפלסטיק האם היית אוכל את הקרמבו. אם כן, הביסקוויט הוא מצע מחזיק ותו לא, ולכן תברך שהכל. אם לא תאכל בלעדי הביסקוויט אזי יש להקדים את החשוב מבין המאכלים, לאמור, הביסקוויט, ולברך מזונות. אגב, לא הכל שווים באוכל הפותח, יש כאלה שמתחילים בפחות טעים כדי לסיים בטעים, ויש הפוך.

אפילו למברך מזונות אין די בביסקוויט אחד לברכת מעין שלוש, ויברך בורא נפשות. אגב, צריך לבדוק אם יש שיעור לבורא נפשות, ז"א אם דוחסים את הקצף לקופסת גפרורים או לא.

יש פתרון למסתלקים מספקות ? לאמור, שיאכלו כמה עוגיות לפני הקרמבו, ויברכו מעין שלוש?

למעלה