מי יודעת?

איריס555

New member
מי יודעת?

אני בשבוע 17, עם מתוקונות בבית בת שנה וחצי ועובדת מאוד קשה. אני מרגישה שבשנה האחרונה ממש לא תיפקדתי כמו האמא שאני רוצה להיות. אני מלכת הלוגיסטיקה בתימרון כל הבביביסיטרים (הורים שלי ושל בעלי ואחות של בעלי) והכל בשביל להתקדם בעבודה ולהצליח (שאכן קרה בשנה האחרונה). עכשיו שיש עוד תינוקת בדרך אני מרגישה שאני חייבת לעשות שינוי: לעצור את המירוץ המטורף הזה ולהיות אמא יותא פנוייה, יותר רגועה ויותר זמינה. זה כמובן יהיה חייב להיות על חשבון העבודה (גם מעמד וגם כלכלית) אבל אני מרגישה שאין לי ברירה אחרת. השאלה שלי, האם זה נכון שכאשר מתפטרים מהעבודה מיד אחרי חופשת הלידה בכדי להיות בבית עם התינוק - אז זה כאילו פוטרתי ומגיע לי את כל הזכויות בהתאם (פיצויים מהמעסיק + אבטלה מביטוח לאומי) וזאת בנוסף לדמי לידה?

בגדול - כל מה שאמרת נכון

מי שמתפטרת במהלך חופשת הלידה, מגיעות לה כל הזכויות. כיוון שאני קצת (הרבה) אחרי הלידה האחרונה שלי, אני אשאיר את השטח למנוסות ומבינות ממני בתחום. בהצלחה

raviddesign

New member
מגיע לך לנוח -

היי איריס, הבן שלי בן שנה וחצי אוטוטו ואני החלטתי כבר במהלך ההריון שלא אחזור לעבוד (אצל הפסיכית אצלה עבדתי שהתעמרה בי כי הייתי בהריון !!! ) ואצא לדרך עצמאית. בקרב הסובבות אותי נהיתי הגורו לענייני תגמולים מביטוח לאומי (הבנות הציעו לי את הסטארט-אפ הראשון בתור עצמאית: ספר הדרכה כיצד לסחוט את כל מה שאפשר מביטוח לאומי) בקיצור: את יכולה להתפטר מעבודתך עד 90 יום אחרי הלידה במטרה לטפל בתינוקך ודינך כמי שפוטרה. היינו; את זכאית לפיצויי פיטורין (חופשת הלידה נחשבת צבירת ותק לחישוב הפיצויים) ואת זכאית לקבל דמי אבטלה בהתאם לקטגוריה בה את נמצאת. אם בכוונתך לממש דמי אבטלה מיד אחרי דמי לידה, קחי בחשבון שישנה תקופת הקפאה של 3 חודשים בין העזיבה מרצון לבין קבלת תשלום מביטוח לאומי לכן - אל תתחילי לחתום בלשכה לפני שעברו 3 חודשים אחרת נציגי משרד האבטלה ינשפו בעורפך למצוא עבודה ואת עדיין לא תהיי זכאית לדמי אבטלה. את יכולה להודיע למעסיק מיד עם הלידה שאת מתפטרת, ואז כשייגמרו לך דמי הלידה תוכלי מיד לתבוע דמי אבטלה. אגב, גם אם תזדקקי לשמירת הריון (אני "ארגנתי" שמירה בשל מצב רפואי קיים) אזי גם הזמן הזה נחשב כותק חצורך חישוב פיצויים.

איריס555

New member
אז מה שאת אומרת....

להתפטר מיד אחרי הלידה, ואז מתחילים לסםור 3 חודשים עד לזכאות דמי אבטלה? אבל שלושת חודשי חופשת הלידה הם לא נחשבים כאילו אני עדיין מועסקת? וגם - אם להתפטר בכדי לטפל בתינוק זה כמו להיות מפוטרת לכל דבר - אז למה לא מגיע לי דמי אבטלה מיד? רק משמתפטר צריך לחכות 3 חודשים לא? וגם - אני לא באמת מתכוונת לשבת בבית ולהיות אמא במשרה מלאה, מה שכן אני רוצה עבודה עם שעות הרבה יותר סבירות וגמישות, אולי אפילו חצי משרה, האם מישהו "יחפש" אותי בביטוח לאומי שלא עזבתי בשביל להיות בבית אלה החלפתי מקום עבודה אחרי 3 חודשים? תודה!

ettt

New member
לא מגיע דמי אבטלה

כי החוק אומר שהתפטרות אחרי לידה דינה כדין פיטורין אך ורק לעניין פיצויי פיטורין- לכל עניין אחר- זוהי התפטרות על כל משמעויותיה.

ettt

New member
לא בדיוק אבל בערך

בים בם בום בקיצור- התפטרות עד 9 חודשים מיום הלידה (ז"א עד לגיל 9 חודשים של הילד) דינה כדין פיטורין לעניין פיצוי פיטורין ולא לשום ענין אחר. ז"א מגיע לך פיצויי פיטורין אבל את צריכה להמתין את 90 היום הרגילים לגבי אבטלה. מכל בחינה אחרת זוהי התפטרות- אם חתמת על התחייבות למשך זמן מסויים לעבוד אצל המעסיק ויש קנס- את תשלמי אותו וכו'. רק אם תוכיחי באוות ובמופתים שהישארותך בעבודה אינה אפשרית לחלוטין אולי תשכנעי את בט"ל ויוותרו לך על ההמתנה לדמי אבטלה. יש לי חברה שגרה בחיפה ועבדה בת"א- בקושי רב היא הצליחה לשכנע אותם שזה בלתי אפשרי עם תינוק קטן

את חייבת לציין במכתב ההתפטרות

שאת מתפטרת לצורך טיפול בתינוק, וזה על מנת לקבל את הפיצויים. אם יש לך מעסיק טוב - הוא גם יתן לך בעצמו מכתב פיטורין כדי שתוכלי לקבל דמי אבטלה מיד בסיום חופשת הלידה. אם לא - תאלצי להמתין 90 יום. בכל מקרה, את חייבת למעסיק 30 יום הודעה מראש על עזיבה. ואם את אכן מתפטרת - אל תשכחי לבקש את פדיון ימי החופשה שנצברו לך, ודמי הבראה. בהצלחה ולידה קלה

איריס555

New member
לתת חודש התרעה

זה קצת בעייתי לא? אם אני בחופשת לידה זה נחשב? נגיש התפטרתי שבוע אחרי הלידה.....מה אני עושה? חוזרת בתום חופשת הלידה לחודש ואז עוזבת?

חודש לפני תום חופשת הלידה

תגישי מכתב פיטורים. אין צורך לחזור. תקופת חופשת הלידה נכנסת לחישוב הפיצויים וההבראה.

מירב119

New member
תשובה מלומדת..

אני עו"ד לדיני עבודה. אם תתפטרי מעבודתך תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד תהיה זכאית לפיצויי פיטורים כאילו פוטרת. לגבי דמי לידה- אין קשר בינם להתפטרותך. את תהיה זכאית לדמי לידה אם את עומדת בקריטריונים לקבלת דמי לידה ולאור המידע בשאלתך נראה כי הינך אכן זכאית. דמי אבטלה- מיד בסיום יחסי עובד-מעביד או בתום חופשת הלידה, לפי המאוחר, תתחילי לחתום בלשכה. המל"ל דורש שתחתמי במשך 90 ימים ללא קבלת כסף ורק לאחר תקופת הכשרה זו תקום זכאותך לדמי אבטלה. אם יש לך שאלות נוספות, את מוזמנת לפנות אלי דרך אתר האינטרנט של משרדי- www.hameiri-law.co.il בהצלחה, מירב.

למעלה