מי יהיה ה-finals MVP?

rapgamer4ever

New member
מי יהיה ה-finals MVP?

כמו שזה נראה עכשיו יש שלושה מועמדים: קרי, גרין ואיגודאלה.
ההכרעה ביניהם עשויה להתבצע במשחק החמישי אבל מכיוון שהזוכה מוכרז מיד עם סיום המשחק, שווה לדבר עכשיו על המקום של כל אחד במירוץ.

1. קרי- אני מאוד מתלבט בינו לבין דריימונד גרין. היו לו קשיים בסדרה אבל הוא התפוצץ במשחק החוץ החשוב ובסופו של יום הוא עדיין יוצר המצבים הראשי בווריורס, הרבה פעמים מבלי שזה יתבטא בסטטיסטיקה. הוא הקלעי המוביל בצד של גולדן סטייט וגם עושה את זה גם באחוזים הכי גבוהים.
לפעמים אני שואל את עצמי עד כמה אנחנו מושפעים מציפיות מוקדמות. אם לדוגמה הריסון בארנס היה עושה סדרה כמו של קרי נדמה לי שהוא היה ה-FMVP בלי הרבה התלבטות.
2. גרין- התקפית הוא כיכב בבית ולא הופיע למשחקי החוץ אבל ההגנה שלו הייתה ברמה גבוהה לאורך הסדרה. הוא עשה עבודה טובה בשמירה על קיירי או לברון באחד על אחד ובעיקר היה טוב ב-help defense כשהם הגיעו לצבע מול שומרים אחרים. היכולת שלו לשחק בעמדה 5 היא המפתח של גולדן סטייט בסדרה.
3. איגודאלה- שוב האקס פקטור של גולדן בסדרה כי היא הכי טובה כשהוא נמצא על המגרש ולא בוגט. איגי השומר האישי הכי טוב על לברון אבל אני מרגיש שקצת מתעלמים מהעזרה הטובה שהוא מקבל. איגי הוא איש של מהלכים גדולים: strip בהגנה, ריבאונד התקפה חשוב, שלשה קריטית. התקפית הוא מתעלה על הציפיות אבל הן די מינימליות מלכתחילה, סך הכל הוא קולע 10 נקודות למשחק ורובן בזכות יכולת ייצור המצבים של שאר השחקנים, לכן בעיני הוא קצת מפגר מאחורי שני המובילים במירוץ.

מי לדעתכם ה-FMVP על סמך 4 המשחקים בינתיים?

Ring Bearer

New member
כן, אלה המועמדים האפשריים במקרה של 4-1

ואני חושב שמי מביניהם שיתן את משחק 5 הטוב ביותר צריך לזכות.
במקרה שדווקא קליי תומפסון נותן 40 נק' והיתר משחקים פושר, לדעתי הפעם זה צריך ללכת לגרין. הרי עצם היכולת שלו לשחק סנטר היא שמעצבת מלכתחילה את כול המשחק, ולכן בהגדרה היבשה הוא ה"שחקן הכי בעל-ערך בסדרה". חוץ מזה יש לי תחושה שאם הוא יזכה השתן יעלה לו לראש באופן שיציב אתגר מעניין בשנה הבאה.
אבל שוב, אם סטף נותן עוד תצוגה של 35 5 5 אז מגיע לו ואם המשחק צמוד ואיגי משתק את לברון ונותן מהלכי קלאץ' אז גם הוא לחלוטין בתמונה.

צריך פשוט לעשות MVP של הפלייאוף

שזה בעצם יינתן לשחקן המצטיין של הקבוצה המנצחת בפיינלס תוך כדי התחשבות בכל הפלייאוף. ובזה לגמור את הסיפור..
&nbsp

מור תור

New member

ואז הפרס הולך לתומפסון

picki23

New member
זה התואר הכי מפגר

הוא אומנם הכי שווה בערכו אבל בפועל מה הוא אומר? מה זה בעל ערך? איך מגדירים את זה? איך קובעים סטנדרט כשכל אחד תורם למשחק ולקבוצה בצורה שונה?

לדעתי הפרס צריך להתחלק לכמה פרסים - קליעה, האסל, קבוצתיות ומנהיגות.

בכל מקרה לסטף קרי מגיע כי בראיה למשחק 4, הוא פשוט התפוצץ וחתם את גורלה של קליבלנד, הוציא את לברון מאד מאד קטן והראה לעולם למה הוא הכי טוב בעולם.

FrecCo

Active member
לתת לאיגי שנתיים ברציפות זה קצת מגוחך

אני אתן זווית אחרת מלבד הסתכלות על יכולת ונתונים- נכון שבגדול אמורים לבחור לפי הסדרה הזו ספציפית מבלי להכניס לשיקול עניינים אחרים אבל בליגה הזו שלתארים יש משמעות רבה גם בראייה היסטורית, זה פשוט מצחיק שאנשים יסתכלו עוד כמה שנים על הקבוצה הזו שלקחה אליפות שנתיים ברציפות ויחשבו שאיגי היה השחקן המוביל בה.
זה היה חייב להיות סטף שנה שעברה, ועל אחת כמה וכמה זה חייב להיות סטף השנה.

Nirwood

New member
אתה חושב שגולדן הייתה מנצחת בלעדיו?

לספלאש בראדרס יש תחליף ביום רע, לאיגודלה פשוט אין.

FrecCo

Active member
שטויות במיץ

קליי מוכיח בפלייאוף הזה שהוא חסר תחליף, מעבר לזה שהוא שחקן התקפה מהשורה הראשונה בליגה הוא גם מגן פרימטר ענק.
להגיד על שחקן שממצע 10 נקודות שהוא חסר תחליף זה מנותק מהמציאות, יש כמה וכמה מגנים בליגה שיכולים לשמור על לברון (לא כאילו איגי שומר אותו על מתחת ל20 נקודות) ולתת תרומה התקפית לא פחות גדולה. ולהגיד שלקרי יש תחליף זה מנותק מהגלקסיה, הווריורס לא היו עושים גמר מערב בשנתיים האחרונות בלי סטף קרי וכנראה לא לוקחים אליפות בלי קליי.

מסכים שקליי מדהים. בכל זאת, בשביל הדיון אציין שלדעתי גולדן

לוקחת אליפות בשנה שעברה גם בלי קליי תומפסון אבל אני לא בטוח שהיא הייתה מנצחת את קליבלנד בלי איגי. השנה לעומת זאת, קליי היה השחקן הכי קריטי בריצה של גולדן בפלייאוף ואין שום סיכוי שהם עוברים את OKC בלעדיו אבל למען האמת גם לא בלי איגי, זאת הייתה סדרה נורא צמודה וכל שינוי קטן היה יכול לתת אותה לאוקלהומה.

Nirwood

New member
אני מדבר על סדרת הגמר, לא על עונה שלמה...

כמובן שמבחינת עונה שלמה - קרי הוא הכי קריטי למועדון, לא סתם הוא שנתיים רצוף MVP.

בסדרת הגמר הנוכחית, כבר ראינו שGS הצליחה לנצח את הקאבס על אף ערב גרוע של הספלאש בראדרס.

איגודלה בנתיים היה מעולה בכל המשחקים מאז תחילת הסדרה.

ולנטרל את המלך של הקבוצה היריבה שהוא בין היתר שחקן הכדורסל הכי אתלטי בפלנטה (שנתיים ברציפות) זה וואחד הישג.

BeniTaz

New member
באמת תלוי במשחק הבא אם ייגמר

אבל אם סטף יהיה טוב קשה לי להאמין שלא יתנו לו, גם מטעמים פוליטיים. שנתיים ברציפות הוא ה-MVP ואם שנתיים ברציפות הוא לא יהיה ה-FMVP זה יהיה קצת מעליב והאמריקאים יודעים את זה.

למעלה