מי ידע ומי שמע

FamilyThoughts

New member
מי ידע ומי שמע

בהמשך לתחקיר תינוק בגולאג ישראלי. התחקיר במבט שני אמש על אנשים מן הישוב שאובחנו בילדותם כמפגרים והושמו במשך עשרות שנים במוסדות סגורים של משרד הרווחה תוך התעללות ומעשי אונס הועלה ליו טיוב ב 3 חלקים.

למצות את הדין

יש הרבה מקרים מזעזעים של פגיעה אפילו ממוסדת בילדים ובהוריהם. הבעיה והשאלה הגדולה היא איך עוצרים את זה? וגם איך האחראים נושאים בדין? גורמים שונים חושפים סיפורים כאלה אבל לא חוקרים עד הסוף, אם בכלל, מי אשם ולא ממצים את הדין. צריך לעודד כמה שיותר תביעות נזיקין. מי שמכיר אנשים שתבעו נזיקין והצליחו - מוזמן לשתף אותנו.

mishelli

New member
גם ל"מפגרים" לא מגיע יחס כזה

אני לא חושבת שהם אובחנו כמפגרים, מפני שהאשה שרואיינה אמרה שנתנו לה לטפל בתינוקות לא שלה. אני ממש לא אוהבת שמשתמשים במלה "מפגרים". אני חושבת שעם טיפול נכון אפשר לתת גם למי שכן נחשב לכזה, איכות חיים. יש ביניהם אנשים עם מסוגלות גבוהה. אני זוכרת בתור ילדה, שהיתה בשכונה שלי אשה עם תסמונת דאון שגידלה לבד את התינוקת שלה וטיפלה בה יפה מאד. אנים שוללים מהם זכויות, לא נותנים להם להיות הורים למרות שחלקם הגדול מסוגל לכך אם ילמדו אותם.

'מפגר' - הרע במיעוטו

המילה שהאקדמיה (במילרע) ללשון העברית חידשה למילה 'מפגר' היא 'מעוכב שכלית'. שמעתי ילדים לא מעטים משתמשים במילה החדשה כאות גנאי. גם אני חושבת שהמילה החדשה נשמעת רע יותר ומעדיפה את המילה 'מפגר'.

למעלה