מי חיבר את השיר?

noanir

New member
מי חיבר את השיר?

זכור לי שיר מתורגם מתקופת בחינות הבגרות שביטא רעיון הדומה לזה: "בהתחלה לקחו את הפרוטסטנטים, אבל לי לא היה אכפת כי לא הייתי פרוטסטנט. אח"כ לקחו את הקומוניסטים, אבל לי לא היה אכפת כי לא הייתי קומוניסט... עכשיו באו לקחת אותי, אבל אף אחד לא נשאר...." או משהו כזה. הדעות חלוקות לגבי מחבר השיר, יש הטוענים כי זה ברכט ויש הטוענים כי זהו היינריך היינה מצוטט אצל ברכט. כמו כן יש הטוענים כי זה לא זה ולא זה.... אנא, אם תוכלו למסור לי תשובה מוסמכת, הדבר יסייע לי עד מאד. תודה.

frumkin1

New member
גם אני למדתי את השיר הנ"ל.

בנוסף, פרודיה על השיר הזה פורסמה ב"סוף דבר"- המדור ה"קומי" שנמצא בסוף סופשבוע של מעריב. לצערי אני לא זוכר דבר על מקורו של השיר...

een ogenblik

New member
לא זה, ולא זה

את השיר כתב כומר גרמני בשם מרטין נִימוּלֵר. בשיר המקורי הגרמני כתוב "כאשר הנאצים באו לקחת את ... שתקתי. לא הייתי ..." ארבע פעמים לפני השורות שהנאצים באים לקחת אותו, אבל לא נשאר מי שידיג דבר. יש שתי גרסאות זהות כמעט לחלוטין, שבאחת מהן מוזכרים עובדי האיגודים המקצועיים, ובשניה הפוטסטנטים (נדמה לי שאלו החילופין). בכל מקרה השורה על היהודים מופיעה בשתי הגרסאות.

frumkin1

New member
אני לא חושב

שהיא מדברת על אותו השיר. השיר שהיא מדברת עליו בהלחט דיבר על קומוניסטים.

ורדה ש

New member
בטח שזה השיר

המון זמן טעיתי לחשוב שהוא של ברכט, עד שלפני כמה שנים גיליתי את טעותי, וסתמתי את החור הזה בהשכלה שלי. הנה קצת מידע עליו.

een ogenblik

New member
בדיוק עליך חשבתי

דיברנו על השיר הזה בנענע(?), ובעקבות זאת מצאתי את המקור בגרמנית. כעת איני מוצאת את האתר הגרמני אצלי, וחיפוש בגוגל אינו מעלה את הגרמנית, מאחר והגרמנית מתעקשת על שתי נקודות מעל ל-O, ולי אין כאלה דברים. אולי את זוכרת מתי שאלת את השאלה על השיר הזה שם? אם יהיה לי תאריך, אולי אצליח לשחזר את מהלכח, ולמצוא את המקור.

Boojie

New member
גוגל בדרך כלל דווקא מאד גמיש

בעניינים האלה, ומוצא את האותיות ה"משונות" גם כשאת מקלידה לו את האותיות "סתם".

noanir

New member
תודה רבה רבה!!!!

אחרי ששיגעתי את כל משפחתי, חברי, מכרי ומוקירי, אני מאד מודה לכולכם, במיוחד על המידע המצורף המעניין בפני עצמו ומברכת על קיומם של פורומים כגון זה ועל קיומם של אנשים כמוכם וכמוכן. נועה

een ogenblik

New member
אכן, קתולים הגיוני הרבה יותר

הזכרון שלי מתדרדר, ויכולת למצוא טעויות עצמיות גם מתדרדרת. תודה על הקישור.

למעלה