מי זו לעזאזל...?

SaberTooth

New member
מי זו לעזאזל...?

אני יודע שראיתי אותה באיזה שהוא מקום! אני לא זוכר איפה, זה משגע אותי, אני מנסה ומנסה ולא מצליח להיזכר... אני זוכר שגם בפעם הראשונה שראיתי את הפרק הזה. עכשיו אחרי ההקדמה המרגשת הזו אני אגלה לכם על מה לעזאזל אני מדבר... שאלתי היא: איך קוראים (או איפה היא שיחקה) לשחקנית: א. ששיחקה את אווה (המיילדת) בפרק "ליל כל הקדושות" ב. איק קוראים לשחקנית ששיחקה את המכשפה הרעה באותו פרק שניהן מאוד מוכרות לי, אם אין לכם שם, מספיק לי שם של סידרה אחרת שהיא שיחרה בה...

Woogyman

New member
לפרק קוראים "ליל כל ההאליוול"

לא "ליל כל הקדושות".

As I Am

New member
ארממ... לא. ../images/Emo103.gif

לפרק קוראים - All Halliwell´s Eve אבל בתרגום לעברית תרגמו את זה ל"ליל כל הקדושות"... אופל מוסרת שלדעתה זה תרגום מצויין.

Woogyman

New member
התרגום הנכון הוא ליל כל ההאליוול

אם מתרגמים אחד לאחד מהאנגלית. מה שערוץ 3 עושים עם השמות זה כבר עניין שלהם... (אחרי שאת P3H20 שהמשמעות היא "כוח השלוש 20 שנה אחרי" תרגמו כ"פי 3 מים", הפסקתי להתייחס לתרגומים שלהם)...

As I Am

New member
o_O; ../images/Emo103.gif

אממ. לא. התרגום הנכון הוא "פי 3 מים", כי H2O זה סימון ההרכב הכימי של מים...
איך הגעת ל-20 שנה אחרי, אני לא יודעת. אולי זה סוג של משחק מילים שאני, ילדה שאין לה מושג קלוש באנגלית, בטח שלא במשחקי מילים וביטויים, לא מבינה... אבל התרגום הזה הוא כעיקרון בסדר גמור. כמעט וכל שמות הפרקים של מכושפות מורכבים ממשחקי מילים - ודי קשה למען האמת לתרגם אותם כמו שצריך... אז בואו לא נרד גם על התרגומים הטובים... בקשר ל"ליל כל ההאליוול" - זה שאתה לא מתייחס לתרגומים שלהם, לא אומר שכל שאר ישראל החליטו להתעלם מהם. התרגום פה בארץ הוא "ליל כל הקדושות", מה שלפי דעתי (ודעתה של אופל ^_^), מתאים כי זה מעביר איכשהו את משחק המילים כמו שצריך.

Woogyman

New member
זה כמו בסרט ליל המסיכות - 20 שנה

באנגלית - Halloween H20: 20 Years Later (או שאולי גם כאן הם תקעו מים?). גם סאם אומר שם שהדבר החשוב ביותר נלקח ממנו לפני 20 שנה. המוות של פאטי קרה לפני 20 שנה, ואחרי עשרים שנה כוח השלוש מתמודד עם השד הזה. זה המשמעות של השם. יכול להיות שהתכוונו גם לקטע עם המים אבל לא נראה לי, כי אין שם O (או, אות באנגלית), זה אפס...

Ophel McNeil

New member
אתה לא קרוב.

תאלץ להתמודד עם זה שהתרגום היה נכון, או משחק מילים. מה לעזאזל אומר H20?! מה זה ה - H?! יכול להיות שבסרט הזה זה הקיצור של Halloween או משהו.... אבל בחיים לא נתקלתי בביטוי כזה במקום אחר.

Woogyman

New member
יש כזה ביטוי...

בזה אני בטוח. מה שאני לא בטוח זה אם באמת התכוונו לזה בסדרה. ושוב, זה דיון שאי אפשר להוכיח שום דבר ואף אחד לא צודק ב100%, אז למען השם תרגעו!

Woogyman

New member
תקראי את ההסבר שרשמתי...

מים זה לא יסוד אגב, אבל לא חשוב. כנראה שפשוט יש שם כפל משמעות.

PopPy

New member
מדעים = egm2../images/Emo85.gif

נוסחה חדשה: מדעים = Eichs Gadol Meod2 (~לא זוכרת את הקוד במספרים הימנים כדי לעשות חזקה~)

למעלה