מי זוכר את "כנגד השעון"?

מי זוכר את "כנגד השעון"?

מעשה שהיה כך היה. תחילת הסיפור לפני כשלושה שבועות, כשנתבקשתי להחליף מישהי בטכס ביום ראשון הקרוב. ידעתי שסוף השבוע הזה יהיה כאוטי משהו, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר בעבודה ששכר נאה בצידה ומצבי הכלכלי אינו נאה כל ועיקר במרכזו – השבתי בחיוב. חבר טוב, ישראלי שלמד בארה"ב 3 שנים, קיפל את חייו שם וטס לארץ הקודש. הוא עשה זאת דרך אירופה וכך זכיתי גם אני לביקור. אתמול קשקשנו עד סביבות 2:30 בלילה. אז בדקתי את הכוראלים שהיו לטכס של היום וגיליתי לשמחתי שהם כאלה שאני יכול לנגן גם תוך שינה. לשאר הטכס, החלטתי לנגן יצירות שגם אותן אני יכול לנגן תוך כדי שינה (בערך). הבוקר, ב-5:15 הוא נסע לשדה התעופה. הוא היה עם מטען של בערך 100 ק"ג, אז ליוויתי אותו לרכבת. חזרתי הביתה, הכנתי בגדים לטכס וכיוונתי שעון ל-8:00. חישבתי רבע שעה להתארגנות חפוזה שכוללת אספרסו חזק. עוד 18 ד' לנסיעה על האופניים לתחנת הרכבת והגעה לרציף. הרכבת יוצאת ב-8:33, ב-9:04 אגיע לעיירה בה הטכס. הטכס ב-9:30 (הרכבת שאחריה – שעה מאוחר יותר – לא אפשרי). ב-7:34 התעוררתי בבעתה וקפצתי מהמיטה לשעון המעורר. מה השעה?! אהה, יש לי עוד כמעט חצי שעה לישון. חזרתי למיטה. וישנתי שנת ישרים. אולי השעון צלצל. סביר להניח שהשעון צלצל. סביר להניח שהייתי אני זה שכיבה אותו (כיוון שאני היחיד שהיה בבית). אין לי שמץ זיכרון שכל זה קרה. התעוררתי לי ב-8:21. העפתי מבט מתעב בשעון. קלטתי מה השעה ופלטתי קללה לחלל החדר. עוד לא הייתי ממש ער כדי לחשב שאין לי סיכוי של ממש להספיק לרכבת, אלא אם היא תאחר (אבל בשוויץ יש לרכבות נטייה לדייק). אם הייתה מצלמה בחדר, אני משער שיכולתי להתחרות ב'מיסטר בין' או כל דמות מטופשת אחרת, אחרי שניסיתי ללא הצלחה ללבוש את הגופיה) SHIRT-T) כמו מכנסיים ושאר 'תקלות' שכאלה. לדעתי לא עברו 2 ד' והוקראתי מדלת ביתי. רצתי אל האופניים וגיליתי שלא לבשתי מעיל. לא נורא, חשבתי, מקצת אויר צונן, אף אחד עוד לא מת (היו אולי 5 מעלות ורוח. קר.). התחלתי לנסוע. הגעתי לגשר שחוצה את הריין (למה לעזאזל הוא בעליה?!), בסופו יש שעון קיר שהראה שכמעט שמונה וחצי. נו טוב, אולי הוא ממהר (בטח בטח, שעון שוויצרי לא מדויק...). כעבור 200 מטר נשמעו פעמוני הכנסיות – 8:30. טוב, יש עוד 3 דקות עד 8:33 ניחמתי את עצמי. פתאום קלטתי, שזמן הריצה, מחניון האופניים לרציף, אורך לבדו לפחות 3 דקות ואני עוד לא בתחנת הרכבת. המשכתי לנסוע בכל הכח, אולי הרכבת תאחר היום (כן, מוטיב חוזר). פתאום עלה במוחי רעיון. שיניתי מעט את כיוון הנסיעה. השעה הייתה 8:32. ויתרתי על הרעיון של חניון האופניים. נסעתי היישר לתוך תחנת הרכבת. בין האנשים – עד לרציף. ראיתי את הרכבת עומדת בתחנה. שמעתי את המשרוקית שמסמנת לנהג הקטר לסגור את הדלתות ולנסוע. ירדתי מהאופניים ולחצתי על הכפתור לפתיחת הדלת. הדלת נפתחה כבמטה קסם. עליתי והרכבת נסעה.

shaltomato

New member
מגניב ...

הייתי בטוח שבסוף תיזכר שעברו לשעון קיץ , עבר זה לא קרה. ד"א - כנגד השעון זה אותו סרט מגניב עם רוזנה ארקט ?

האמת היא, שאני לא זוכר מי שיחק, אבל

הבוקר כשכל זה קרה - זה ממש לא היה מגניב...:-{

stardustit

New member
אז מה עם האופניים???

עלית איתם לקרון? או שזנחת אותם ברציף? ואם עלית איתם לקרון, מה עשית איתם כשהגעת לעיר המיועדת?

האופניים

עלו איתי - נסעו הלוך ושוב. (אי אפשר להשאיר ככה סתם אופניים על הרציף). בעיר המיועדת הם חיכו לי בסבלנות בחניית האופניים - עד תום הטכס.

stardustit

New member
אהבתי את הסיפור והסגנון, מקווה

שתמשיך לספר "סיפורים קטנים מהחיים". 2 נקודות ששמתי לב אליהן במיוחד - (1) החישוב המדוייק של הזמן!! הרכבת יוצאת ב- 8:33, אז מתכנן לקום ב- 8, 15 דק' התארגנות ועוד 18 דק' נסיעה באופניים... וואו! זה חישוב דייקני ללא מקום לטעויות! (2) נחמד לשמוע כיצד אופניים משמשים ממש ככלי תחבורה, לא רק כפעילות ספורטיבית מעת לעת. ובאמת בערים עם תחבורה ציבורית נוחה, מה צריך יותר מזוג אופניים?? מה שמסביר מדוע האירופאים כל כך רזים...

stardustit

New member
ואגב,

היכן אתה גר בשוויץ? ציריך? והאם אתה מבין את השפה המקומית? (צוויצרדיש?)

חן חן על המחמאה.../images/Emo9.gif אני גר בבאזל.

כשאני יודע מה נושא השיחה ולא מדברים נורא מהר - אני מבין את הרוב. שוויצרטוטש. זוועה... ובענין האופניים - מדהים עד כמה זה נכון - כשנוסעים, אפילו מרחקים קצרים, אבל באופן קבוע, זה נותן את אותותיו מבחינת השמירה על הכושר ויותר מכך - על הדיאטה...

zimes

New member
אתה מתכוון ל counterclockwize ?

(אני מתנצלת על שגיאות הכתיב - זו מילה ארוכה!) אאל"ט, זה תורגם לעברית (מבריק!) כ"בקצב הזמן" או "בקצב השעון". ג'ון קליז, כמובן!

shaltomato

New member
לחצות את הריין

אגב תחשבו על הסיטואציה : תופס העוגב חוצה לו את הריין בנונ-שלנטיות פעמיים ביום באופניים ואנחנו האמריקאים המפונקים לוקחים את האוטו כדי להביא את הבנות להסעה לב:יס מרחק של 500 מטר. אני מקנא, למרות שנכון אין כמו בארצות-הברית להיות זר - איפה העדינות לעזאזל.

מדהים עד כמה זה נכון

יש לנסיעה על אופניים אפקט מצויין מבחינת הכושר והדיאטה, גם אם לא עושים אז זה בסיטונות. מומלץ.

צודק

איך שכחתי - גון קליז אז איך קוראים לסרט הסהרורי עם רוזאנה ארקט שמתרחש בניו-יורק

stardustit

New member
את צודקת!

מעניין מה השם בעברית, חשבתי זה משהו עם "חצות"...

למעלה