מי זה
|עץ|

מי זה../images/Emo35.gif|עץ|

אודה לכם אם תוכלו לזהות עבורי את התינוק החמוד הזה. הוא שורד אצלי כבר כמעט שנה, השיר עלים בחורף וגידל חדשים עכשיו. אני מעריכה שהוא שיטה מסוג מסוים, אבל אינני בטוחה. במקום פחית קולה ביקשתי מהחתול שיהווה פרורציה.

החתול מהווה כמובן פרופורציה ולא כמו שכתבתי

וכאן אחד שרואים טוב יותר את העלים. תודה מראש לכל המשיבים

אולמוס

New member
אופטולקריה קארי

זה שמו של העץ הזה שמקורו מאזורים צחיחים באי מדסקר. מאחר ומקורו באקלים צחיח יחסית- נא להיזהר מעודף השקייה ולהקפיד על ניקוז.

סן תאי

New member
הצעת תיקון

למיטב ידיעתי העץ נקרא: 'אופרקוליקריה דקארי'. 'אופטולקריה' זה שיבוש שהשתרש פה בפורום לפני זמן רב.

אולמוס

New member
אכן כך

נכון -הכינוי הנפוץ במשתלות הוא אופטולוקריה שיבוש של השם המקורי ש"נדד" גם לפורום. השם המדוייק - כפי שציין מנהל הפורום

הרבה תודה, וברשותכם עוד שתי שאלות

1. האם יש קשר למשפחה של האקציה (שיטה) או שהדמיון הוא חיצוני בלבד. מחיפוש בקישור נראה לי שלא. 2. בדמיוני המופרע משהו ראיתי את עצמי מוסיפה אזוב לעציצון, כמו שראיתי בתערוכות של צמחי בונסאי. מאחר וזה צמח הרגיל ליובש, האם אני מניחה נכון, שרצוי לוותר על הרעיון הזה. אם לא - האם תוכלו לכתוב היכן אפשר להשיג/לקנות אזוב?

אולמוס

New member
טחבים

שלום יעל איני בטוח שיש קשר לשיטה אך יש עץ נוסף בעל עלווה מאוד דומה והמתאים לבונסאי - פלפלון סיני- שאינו מאותה המשפחה. מה שאת מכנה "אזוב" הוא בעצם טחב או טחבים שאותם נוהגים לעיתים לשתול ע"פ המצע בעציצי בונסאי. הם זקוקים עפ"י רוב ללחות קבועה ולהצללה כדי להתפתח באופן אופטימלי. בעונה החמה הם בדרך כלל רדומים ומתעוררים הסתיו. בעציצי בונסאי בהם ישנה השקייה קבועה (למשל ע"י טפטפות) ואור לא חזק מדי על המצע- הם מתפתחים וחיים גם בקייץ. קיימים גם צמחי עשבייה זעירים אחרים בהם עושים שימוש דומה לכל העונות. בסוגי בונסאי ממוצא מדברי כגון זה לא הייתי בדרך כלל ממליץ לשתול טחבים על המצע מאחר וטחב כזה נזקק ללחות תמידית ז"א השקייה תכופה יחסית ואזור מוצל ב"כ והתכנות מצב של עודף לחות במצע לעץ ש"אינו חש בנוח" עם מצכ לח מדי ושאינו זקוק להצללה. מנסיוני הצנוע בעבר עם עץ כזה (ז"ל)- זה רק הפריע. לעצים ממוצא טרופי ואחרים יש המוסיפים טחבים או צמחיה זעירה לכיסוי המצע- מראה המעניק מימד נוסף לעץ הבונסאי וסביבתו.. טחבים ניתן למצוא בטבע בצידי שבילים או מדרכות החל מעונת הסתיו וכלה באביב וגם במקומות מוצלים לחים ומושקים דרך קבע בגנים ובגינות גם ביתר ימות השנה. אם תחפשי את הערך "טחב" או "טחבים" במנוע החיפוש של פורום זה תוכלי למצוא מידע נוסף שהועלה כאן ע"י משתתפי הפורום בעבר.

למעלה