מי זה לוציפר?

sillnce

New member
מי זה לוציפר?

היי, יש לי שאלה מי זה לוציפר??? ולמה הוא מרד באלוהים ומה הוא עשה?

לוציפר הוא כינויו הלטיני של השטן

האגדה מספרת שלוציפר היה בין המלאכים הכי קרובים לאל אך בגלל גאוותו חשב שיוכל להחליף את מקומו של האל ולכן נזרק מגן העדן ע'י האל.

sillnce

New member
והוא עדיין מנסה למרוד באלוהים?

והוא לא רע באמת כמו שיש כאלה שמאמינים? בגלל זה נתנו לו להיות בגיהנום ו"לנהל" אותו?

כן הוא חי תמיד בניסיון לכבוש את כסא

האל.הוא כן רע בנצרות מכנים אותו "התגלמות כל הרוע" , לא נתנו לו לנהל את הגיהנום , הגיהנום היא יוזמתו.

Dark faith

New member
אני דווקא שמעתי אחרת,

שהוא מרד באלוהים כיוון שלא הסכים בדרכו שרק צדיקים, שלא חטאו לעולם יכנסו לגן העדן

Dark faith

New member
אני חושבת שכן,

תלוי מה הקריטריונים לחטא. האם להיות צדיק משמעותו לעשות דברים שבאים רק מטוב לב, שכן יכולים לפגוע אבל שלגמריי לא באים ממקום רע... יש לי דוד שכזה, ואני בטוחה שהוא יגיע לגן העדן- לא ראיתי צדיק ממנו.

לא מדובר על חטאים קטנים

מדובר על חטאים יותר משמעותיים כמו למשל מי שמפר את עשרת הדברות.

Dark faith

New member
נכון, ועל זה לוציפר מרד

הוא אמר שלא ייתכן שכל מי שחוטא חטא קטן ומזערי תישלל ממנו הזכות להיכנס לשערי גן העדן...

לא חושב,כיוון שזה נוגד את שאר הדתות

לפי ידיעתי בשאר הדתות כן אפשר להיכנס לגן העדן עם חטאים קטנים . כאשר אדם עולה לעמעלה לאחר מותו הוא מגיע אל בית המשפט של למעלה ומעשיו בחייו נשקלים על מאזניים (מאזני הצדק) , אם עשה בחייו יותר מעשים טובים מרעים יוכל להיכנס אל גן העדן אך אם מעשיו היו יותר רעים מטובים יכנס אל הגיאהנום.

somebodddy

New member
אבל מדובר כאן על אמונה נוצרית, לא?

לפי הנצרות, ישו כיפר על החטאים של כל האנושות, מה שאומר שכולם יכולים להיכנס לגן עדן, גם אם הם חטאו קצת.

ממש לא, הנצרות מכנה אותו כ"לוציפר"

אך הוא קיים בכל הדתות,וחוץ מזה גם אם ישו כיפר על חטאי האנושות, הוא כיפר על אלה שהיו קיימים בזמנו.

ghony

New member
בתנ"ך בכלל לא מסופר על גהנום O_ם

היה אשמדאי אך הוא היה יכול לדבר עם אלוהים (ספר איוב) ורק במלכים ב' יש את המילה גהנום שמתוארת שריפת המזבחות ע"י יאשיהו אם אני לא טועה

איפה ראית שרשמתי על התנ'ך?

בספר איוב כתוב על השטן , ורק בספר נחמיה כתוב על גיא הנם.

Dark faith

New member
בטח שמסופר לך על הגיהנום,

גיא-הנום....כך הוא מופיע. לא רק זה ישנו אם אני לא טועה איזכור על השדה שאחראית על הגיהום- והיא לילית....כזכור האישה הראשונה שברא האדם.

AdonAsda

New member
גיא בן הנם הוא מקום בירושלים

שבו היו מקריבים ילדים לאל מולך.

ghony

New member
התכוונתי

שלא מסופר בתנ"ך על מקום שבו נשמו תהחוטאים נענשות,מה שאנו קוראים לו - גהנום

deathcaster

New member
איזה המצאות יש בשרשור הזה !!! ../images/Emo6.gif

למה לא לחפש שנייה בגוגל והכל כבר ידוע. לוציפר- Lucifer - האזכור הראשון מופיע בתרגום הוולגטה, התרגום הראשון של התנ"כ ללטינית, הרבה מילים בעברית שובשו במעבר ללטינית, אחת המפורסמות בהן היא "ארמגדון", שזה למעשה "הר מגידו". לוציפר הוא התרגום הלטיני של "הילל בן שחר", שלמעשה שובש מתרגום השבעים ( תרגום התנ"כ ליוונית) ששם תורגם הילל בן שחר ל- "אאוספרוס" = "מביא השחר". ומשם המרחק בין אאוספרוס ללוציפר, קצר. פרק י"ד בספר ישעיה, פסוקים י"ב-ט"ו: "אֵיךְ נָפַלְתָּ מִשָּׁמַיִם, הֵילֵל בֶּן-שָׁחַר; נִגְדַּעְתָּ לָאָרֶץ, חוֹלֵשׁ עַל-גּוֹיִם. וְאַתָּה אָמַרְתָּ בִלְבָבְךָ, הַשָּׁמַיִם אֶעֱלֶה--מִמַּעַל לְכוֹכְבֵי-אֵל, אָרִים כִּסְאִי; וְאֵשֵׁב בְּהַר-מוֹעֵד, בְּיַרְכְּתֵי צָפוֹן. אֶעֱלֶה, עַל-בָּמֳתֵי עָב; אֶדַּמֶּה, לְעֶלְיוֹן. אַךְ אֶל-שְׁאוֹל תּוּרָד, אֶל-יַרְכְּתֵי-בוֹר.", במקור כוונו כדברי תוכחה למלך בבל. ועל-פי הפרשנות הנוצרית המקובלת מרמזים לנפילתו של השטן מגן העדן כתוצאה מגאוותו. בתרגום הוולגטה, "הילל בן שחר" תורגם כLucifer, שמו הלטיני של כוכב השחר, ובהתאם לכך התקבל כשמו של השטן. על-פי מסורת שהתפתחה לאחר מכן, לוציפר נחשב כמי שהיה במקור אחד ממלאכיו הבכירים ביותר של האל, היפה והחכם שבהם, והממונה על מקהלת המלאכים. מעמדו הרם הוביל אותו לגאווה שגרמה לו לרצות לתפוס את מקומו של אלהים, ולהתמרד נגדו. כעונש על מרדנותו השליך אותו אלהים מגן העדן. ייתכן שלסיפור זה השפעה מסיפורו של פאתון, שהתרסק לאדמה לאחר שניסה לרכב במרכבתו של אביו, אל השמש, בניגוד לרצונו, או מסיפורו של הפייסטוס, שהושלך לארץ על-ידי זאוס. מועתק מויקיפדיה. לוציפר= סה"כ טעות תרגום ונסיום לכפר על הטעות במעשייה דבילית.

"המצאות" שיכולות ללמד אותך הרבה.

אתה לא מחדש לנו כלום,מה שהעתקת מויקיפדיה אני כבר נתתי מזמן וזה נמצא 13 שורות מעליך תחת הכותרת " חושבת שיש דבר כזה?". בין היתר נכתב "לוציפר נחשב כמי שהיה במקור אחד ממלאכיו הבכירים ביותר של האל, היפה והחכם שבהם, והממונה על מקהלת המלאכים" - טעות בתרגום או לא טעות לוציפר הוא השם הנרדף בלטינית לשטן או אשמדאי בעברית,ואין אחד שישמע את השם ולא ידע מיהו. בקשר לתיאוריה השניה.."ייתכן שלסיפור זה השפעה מסיפורו של פאתון..." - הסבר שמתחיל במילה "יתכן" אינו אלא השערה בלבד.

למעלה