מי זה אלוהים..?!

lovly7

New member
מי זה אלוהים..?!

"אם אתה לא כאן אתה לא קיים"

אתה יודע למי אני מכוונת את המשפט הזה?? לאלוהים!!!

אני נמצאת ברגעים אלו במצבים כ""כ שפלים שמבחינתי אין אלוהים. מי זה אלוהים בכלל?? ישות?? משהו שהוא חלק מכל בן אדם?

חלק מהמעשים שלנו? מהרצונות? מה תפקידו בעולם שלי ושל כל אחד בפרט?

נניח מישהו עשיר, מלא בכסף, מלך העולם, יש לו אישה, בית יפה, ילדים, כסף לא חסר. ומה?? הבן אדם בוגד באשתו, מהמר בכסף שלו בקזינו, משלם לזונות ונותן כספי מעשר. כשהוא מגיע למעלה, מה מחכה לו שם??
גן עדן?
גהנום?
לפי מה אלוהים קובע?

מה זה הוצאת זרע לבטלה?? יש מישהו שלא עושה את זה??

כל החיים שלנו זה שכר ועונש???

אז אם שכבתי עם גבר ולא הייתי נשואה בטוח לא אלך לגהנום,
מי ילך לשם?? מישהו שרצח?? אנס? גנב? אולי הוא יתחרט ואלוהים יסלח לו??
אולי בעצם הוא בא לעולם רק בשביל לרצוח או לגנוב ממישהו מסוים ואחרי זה הוא עוד יענש על זה?
הרי כל בן אדם לפני שהוא מת חוזר בתשובה, בין אם זה גוי או יהודי. לכל אחד יש רגעים שהוא עושה חשבון נפש אם עצמו ויודע במה הוא צריך להשתפר.

על מה אנחנו נענשים?!

. הגויים עושים אותם דברים כמונו וזה לא רע להם יותר מאיתנו. כנ"ל העשירים, העניים, הגנבים, חילונים וכל שאר האנשים. כל אחד נשפט לפי הפנימיות שלו.

מה התשובה היחידה לכל השאלות ההזויות שלי???

מה זה טוב?? כל אחד מחליט מה טוב לו.

איפה אני אלך וואדע על בטוח שפה זה נכון.

למה כ"כ קשה לי ורע לי,

אני רק בת ... ועברתי יותר ממה שאנשים עוברים בחיים בגילי

אני קטנת אמונה

אבל מתי אני ירגיש שאני לא לבד, ועזוב אותי מאלוהים. אני יודעת שהוא קיים אבל אני גם יודעת שקשה לי מאד והוא לא כאן בשבילי בקטעים האלה.

אני מסתכלת על אנשים זקנים וחושבת לעצמי כמה הם עברו בחיים ואם הם עדיין יכולים לחייך ולשמוח. אני מסתכלת על נשים שעברו הפלות, על משפחות שהמוות עבר אצלהם. על אנשים חולים שסובלים. אז בעצם עוד לא עברתי כלום.

אבל תאמת. שאני מרגישה מרוקנת מכל טיפת כוח. אנשים סביבי חיים ואני מתה, אני חיה בבית קברות שבניתי לעצמי מחוסר יכולת. אני מחייכת אבל רק בחוץ

אני בוכה כי אני צריכה את זה, לשחרר, לרחם, לבכות ואז להמשיך, אבל לאן יש לי להמשיך??? לאן? אני סוחבת לשום מקום..

אל תדאג לי, אני בוכה אבל קמה, אין לי ברירה,

סוג של הכחשה:

אני אומרת שאלוהים לא עוזר (כפירה) אלא אנשים!!

כשמשהו לא מצליח לי אני אומרת אין אלוהים ושמשהו טוב קורה לי אני מרגישה צורך להודות למשהו, מישהו.

יש לי אלוהים אבל אלוהים שונה משל אבא שלי, אחים שלי ושל כל החרדים.

יש לי אלוהים שהוא שלי והוא אני עצמי, המעשים שלי ושל אנשים סביבי, אלוהים של רצונות, תקוות, מעשים,

אני לא שומרת שבת......

זה אומר שאין לי אלוהים????

אני לא שמה זין על אף אחד.....

זה אומר שאין לי אלוהים..??

מה זה להיות מה שאלוהים רוצה באמת????? זה המצוות????? מה לימדו אותנו בבי"ס ובגן ומה נשאר מזה טבוע בנו????

למה אין לי ערך ולא חשוב לי כל מה שחשוב להורים והמשפחה שלי והמקום ממנו באתי????

כל אחד עושה לו אלוהים שלו, ומצוות שלו, ומה שהוא עושה זה בסדר והשני פחות ממנו

אני בסדר, רוצה להיות בסדר

האם הרצון להיות בסדר, מספיק???

האם זה שאני מרגישה בסדר, זה בסדר??

אלוהים-

אני מאמינה, אבל לא בטוח שבך

! ! !

(שוב מזכירה לכם, מצבי היום טוב, תודה לאל. פשוט מרגישה צורך לשתף אותכם מהעבר שלי ומהדרך שלי. וכן, חשובות לי התגובות שלכם. תודה)

קולמוס הלב, הוא כלי הביטוי העוצמתי ביותר,

חן חן לך.

והנה מקצת ממה שאלהים מספר על עצמו.

וַיֹּאמֶר קַח נָא אֶת בִּנְךָ אֶת יְחִידְךָ אֲשֶׁר אָהַבְתָּ אֶת יִצְחָק וְלֶךְ לְךָ אֶל אֶרֶץ הַמֹּרִיָּה וְהַעֲלֵהוּ שָׁם לְעֹלָה עַל אַחַד הֶהָרִים אֲשֶׁר אֹמַר אֵלֶיךָ.
בראשית כב ב

כִּי אָנֹכִי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֵל קַנָּא פֹּקֵד עֲו‍ֹן אָבֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים לְשֹׂנְאָי.
שמות כ ד.

כִּי יְהוָה קַנָּא שְׁמוֹ אֵל קַנָּא הוּא.
שמות לד יד.

כִּי יְהוָה אֱלֹהֶיךָ אֵשׁ אֹכְלָה הוּא אֵל קַנָּא.
דברים ד כד.

רְאוּ עַתָּה כִּי אֲנִי אֲנִי הוּא וְאֵין אֱלֹהִים עִמָּדִי אֲנִי אָמִית וַאֲחַיֶּה מָחַצְתִּי וַאֲנִי אֶרְפָּא וְאֵין מִיָּדִי מַצִּיל.
דברים לב לט.

וַיֹּאמֶר יְהוֹשֻׁעַ אֶל הָעָם לֹא תוּכְלוּ לַעֲבֹד אֶת יְהוָה כִּי אֱלֹהִים קְדֹשִׁים הוּא אֵל קַנּוֹא הוּא לֹא יִשָּׂא לְפִשְׁעֲכֶם וּלְחַטֹּאותֵיכֶם.
יהושוע כד יט.

אִם יֶחֱטָא אִישׁ לְאִישׁ וּפִלְלוֹ אֱלֹהִים וְאִם לַיהוָה יֶחֱטָא אִישׁ מִי יִתְפַּלֶּל לוֹ וְלֹא יִשְׁמְעוּ לְקוֹל אֲבִיהֶם כִּי חָפֵץ יְהוָה לַהֲמִיתָם.
שמואל א, ב כה.

EFF8

New member
בשם מי?

שים לב שכל הדברים הללו נאמרו/נכתבו עלי ידי עורכי הדין שלו.
ואנחנו הרי יודעים כמה משקל צריך לשים כל כתבי הגנה למיניהם

lovly7

New member
אלוהים של חרדים

זה אלוהים רע, קנאי, מעניש וכו' וכו'
כל אחד צריך למצוא את האלוהים הפנימי שלו
כי יש כל כך הרבה אהבה וטוב בעולם צריך פשוט לזמן את כל זה לחיים

נראה לי שכדאי לך לפתוח

בלוג ולרכז שם את כל הפוסטים המדהימים האלו,

!

lovly7

New member
תודה

התגובות שלכם גורמות לי לרצות שלתף אותכם עוד.

EFF8

New member
באמת מי זה ?

נניח שיש אלהים, אז מה ?

האם הוא משרת שלנו שהתחייב לבצע את כל מה שאנחנו דורשים/מבקשים ממנו ?
האם הוא נתן ייפוי כוח למישהוא לדבר בשמו או להתחייב בשמו ?
האם כל מה שכתב מישהוא לאורך כל הדורות הוא אמת לאמיתה ומחייב אותנו עד סוף כל הדורות?

לדעתי אנחנו צריכים להתנהג לפי התחושות הפנימיות שלנו .

לגבי הוצאת זרע לבטלה, את כותבת 'יש מישהוא שלא עושה את זה' , למיטב ידיעתי זו ההלכה היחידה בשולחן ערוך ששם הנושא שלה הוא
איסור הוצאת זרע לבטלה ותיקונים למי שנכשל בו, כלומר כותבי ההלכה כבר ידעו זאת לפנייך.

תנסי להינות ממה שיש לך כולל מזג אוויר נאה, פרח יפה, וכו' ותחיי את החיים שלך ולא של כל פוסקי ההלכות למיניהם

lovly7

New member
אני בהחלט חיה את החיים שלי

ולא את של פוסקי הלכה למינהם

מומיה26

New member
תכתבי גם את מחשבות ההשלמה שלך

נראה שאת מעתיקה פה דברים שהציקו לך פעם וכתבת אותם, בטח השלמת עם עצמך והעולם באיזשהיא צורה.
ואולי באמת הדברים מתאימים בכלל לבלוג.

על מטענים ואלוהים אחרים

בכל פעם שאני קורא את אחד מהפוסטים שלך אני נפעם מחדש.
אני נדהם מעוצמת הרגשות שהיו אצורים בך, ושהביאו אותך למקומות נמוכים כל כך בחיים.

אני לא מכיר אותך, אבל מזדהה עם כל מה שאת כותבת, ובמיוחד עם "אני בוכה כי אני צריכה את זה, לשחרר, לרחם, לבכות ואז להמשיך, אבל לאן יש לי להמשיך??? לאן? אני סוחבת לשום מקום..". אני מודה, גם אני בוכה לפעמים, נכון שזה לא פותר בעיות, אבל כשאין לך עם מי לדבר על מה שמציק לך באמת, זה יכול להקל מעט על המועקה.

ישנם רגעים בחיים שאני מרגיש שאני עומד להתפוצץ, אבל אין לי למי לפרוק את כל המטען הזה.

אני מקווה שהיום הוקל לך ואת מרגישה הרבה יותר חופשיה, כי לא ניתן להמשיך בחיים נורמליים עם מטענים שליליים כאלו.

מאחל לך כל טוב

lovly7

New member
מטענים חיובים בלבד

אני יותר משמחה לדעת שאתם נהנים לקרוא את מה שאני כותבת.
בעבר כשכתבתי הכל היה מלא שנאה וכעס והמון רגשות שליליים
היום יותר קל לי כי אני אחרי
לכן לכם יותר כייף לקרוא כי הדברים היום מלאי תקוה, יופי ואושר
ושלמות פנימית. וחופש הבחירה. וגאוווה!!! על מה שאני היום ועל הדברים שהשגתי ועל אינסוף האפשרויות שעומדות לפני היום

רונן 110

New member
בני האדם עשו האנשה לאלוהים

לדעתי, כל אחד תופס את האלוהים על פי ההשתקפות של הדעות והאמונות שלו. הוא יהיה אלוהים של שכר ועונש למי שמאמין שמגיע לו שכר ועונש. הוא מפחיד ונורא למי שחי ביום יום את הפחדים של עצמו. והוא יהיה אלוהים של אהבה למי שלמד לאהוב ולקבל את עצמו בכל רגע ובכל מצב, בלי חרדות,דאגות ופחדים.(אלו שייכים לאגו שלנו).

שלום שמי אלוהים!

ורציתי להציג את עצמי...
סתם. שלום לך LOVLY. וסורי אם פגעתי ברגשותיו של אי מי.

תראי. שאלת מי הוא אלוהים ועושה רושם מתוך דברייך שאת מאמינה שקיימת ישות כזאת. אני אומר ישות, למרות שהסתפקת האם הוא ישות, כי מבחינתי ישות זה כל מה שקיים או בעל משמעות כלשהי. מה שלא ישות - לא קיים.

באשר לשאלתך מי הוא אלוהים? מהי המשמעות שלו? והאם יש לו השפעה על חיינו או האם עלינו לאהוב/לשנוא אותו? או אולי לפחד ממנו?
התשובה היא כמובן תלוי את מי שואלים... אבל בעצם לא את מי שואלים אלא מי סיפר לנו עליו... למה אנחנו מאמינים בו או בקיומו...

והשאלה היא למה א ת מאמינה בו? כי הורייך סיפרו לך עליו? כי את מאמינה בתורה? ההיגיון שלך מחייב אותו?

אם את מאמינה בו כי את מאמינה למי שסיפר לך עליו, ומן הסתם הורייך ומורייך שמן הסתם חרדים, הרי שאת צריכה גם להאמין למה שהם אמרו לך יחד עם זה...
שיש לו דרישות והם אבסולוטיות. שהוא עומד על שלו ופוגע במי שמורד בו. שהיחס שלו אלייך תלוי באורך השרוול, בכשרות האוכל שאת מכניסה לפיך, ואפילו במפלגה שאליה את משתייכת... =)
וגולת הכותרת, את אמורה להאמין בשכר ועונש גם בעולם הבא! גם אם פה רשע וטוב לו, הרי ששם למעלה קרוב אל הכס הקדוש, יש גן עדן וגהנום. המון אש או בתולות... =)

אבל אם את מאמינה בו כי קראת עליו בתורה הרי שההיגיון מחייב אותך להאמין לכל הפרטים הנלווים... אם אלה ההוראות הברורות שכתובות שם ואם הן ההפחדות בדמות השכר והעונש שנכתבו שם בדם ואש... אם כי במקרה הזה את מסודרת לחלוטין! כיון שלא מוזכר שם במילה אחת חיים שלאחר המוות ובטח שלא שכר ועונש אי שם במרומים. ובאשר למה שקורה כאן אצלנו הרי שלא הוכח מעולם כי למעשינו, הטובים או הרעים, יש השפעה על גורלנו ועל מצבנו כאן בעולם החומרי והמשוקץ... בעצם הוכח להפך!

אם את מאמינה באלוהים כי הגיונך מחייב אותו, אם כן את יכולה לדבר איתו, לצעוק לו ולהתחנן אליו ואולי אפילו לגעור בו... אך אל תצפי ליחס כלשהו. הוא כבר הרבה זמן לא זמין. (אולי הוא בתהליך ניוד).

אך אם את מאמינה בו כי נוח לך להאמין בו, הרי שאת יכולה ליצור בעיני רוחך כל אלוהים שאת רוצה. עשי זאת בעצמך ולפי ראות עינייך. את יכולה לבחור בכל צורה וצבע, בדמות גוף או בדמות רוח, טוב וגם רע... את יכולה גם לשלב פריטים לא כל כך הגיוניים.. כי בכל מה שקשור לרוח, ההיגיון שלנו לא תקף. ושלא תביני לא נכון. אני מעריך ומכבד כל אלוהים שבו את או אחרים בחרו!

לא מעט ציניות נשזרה בדבריי אך הכל בכוונה טובה ובאמונה תמימה כי כל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה ולחיות על פי אמונתו. כל עוד הוא אינו מזיק לאחרים כמובן. וגם הפתעה קטנה. אני אפילו לא כועס על כאלה שעשו עוולות כלשהם מתוך אמונה תמימה כי הם עושים טוב. ברור שאנחנו צריכים לדאוג שזה לא יקרה אך אין לי טענות כלפיהם.. כל עוד זה לא בא מהשחתה ורוע.

בברכת הצלחה בהמשך הדרך.

שלך ושל כולם - יוסי

שולי חי

New member
מסכימה איתך מאד!

אני באמת מרגישה היום צורך רגשי להאמין בכוח עליון כלשהו, אני שואלת את עצמי, איזה אל זה צריך להיות בשבילי כדי שיהיה לי טוב.
אגב, מי שמכיר את 12 הצעדים, ככה זה הולך שם. לא משנה באיזה דת אתה מאמין או לא מאמין, תיצור לך את האלוהים שיעשה לך טוב מבחינה רגשית.

lovly7

New member
לא ניתקלתי בציניות

ודווקא בא לי לענות לך יותר בישוב הדעת לכן אנסה לזכור בהזדמנות אחרת שיהיה לי יותר זמן לעבור על ההודעה שלך יותר ביסודיות ולענות לך ולכולם בהרחבה

רציתי לציין

שבתגובתי התייחסתי רק לחלק קטן מההודעה שלך. יש בהודעה נגיעה בהמון נושאים עמוקים, מורכבים וכואבים. אם כי יש שם סוג של מיקס מבלבל שנוגע ולא נוגע בהמון נקודות עמומות.
וגם, כתבת שהיום את במקום אחר וטוב יותר.
אולי ספרי לנו על זה? שנוכל גם אנחנו ליהנות מהאור הזה, מהמקום החשוך שבו חלקנו נמצאים...
אשמח לקרוא את תגובתך!

למעלה