מי התחיל?

Torrenzo

New member
מי התחיל?

לפי מה שהבנתי(אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה) דרים ת'יאטר היא הבסיס הכי בסיסי של המטאל, כלומר, היא התחילה את הזרם, והיא ה"אמא" של המטאל. השאלה שלי היא(מתבקש, לא?
) מי היא הדרים ת'יאטר של הפרוג-רוק?

הכי טועה בעולם

המטאל נולד לראשונה איפשהו בסוף שנות השישים, דרים תיאט'ר היא להקה שהתחילה בסוף שנות השמונים. איך בדיוק הגעת למסקנה הזאת?

avivs

New member
אני דווקא הייתי אומר

ש- RUSH עשו שילוב בין פרוגרסיב למטאל עוד באמצע שנות ה70 (אני לא אומר שהם הראשונים), ככה שזה לא נכון להגיד שדרים היא ה"אמא" של הפרוג מטאל.

Torrenzo

New member
אני לא אומר את זה מתוך הבנה

הבנה שדרים ת'יאטר היא הבסיס. אבל מסתבר שהבנתי לא נכון, לכן כתבתי "תקנו אותי אם אני טועה", ואכן תיקנתם. מה שפספסתם זה את החלק העיקרי של השאלה.

Rudess

New member
לקווינסרייך חלק חשוב

בהתפתחות הפרוג מטאל, ולאלבום OPERATION MINDCRIME במיוחד, וגם ללהקות כמו FATES WARNING. אבל , דרים ת'יאטר הם בהחלט אלה שהביאו את הפרוג מטאל לגדולתו ולאן שהוא הגיע, ועל כך אנו אסירי תודה :)

דרים תיאט'ר הביאו אותו לגדולתו

כלומר, הם שכללו אותו והכל, והם פרצו איתו מבחינה מסחרית. אבל הבנאדם שאל מה הבסיס ומי התחיל את הכל, אתה יודע.
זאת נראית לי שאלה קצת מורכבת יותר, אבל נראה לי שRush הם בהחלט האבות הרוחניים של הז'אנר הזה, כי הם עשו פרוג-הארד רוק, שזה כמעט פרוג-מטאל. וכמובן שאר הלהקות שציינת. על מנת לדעת איפה זה התחיל צריך לחקור גם את להקות המטאל המשפיעות (אהה... מטאליקה? אני באמת לא יודע, למען האמת) וגם את להקות הפרוג המשפיעות (Rush, כאמור, יס, וקינג קרימזון).

אה, וכמובן

כנראה שהגיע הזמן לקרוא את המדריך העברי, כי התשובה די נמצאת שם.

מורנא007

New member
מי התחיל את הפרוג

קינג קרימזון, למרות שהביטלז החלו לפעול בכיוון לפניהם. אני ממליץ לקרוא את המאמר של יקי בפורום אגדות רוק השכן.

מי התחיל - מבואון קטנטן

"דרים ת'יאטר היא הבסיס הכי בסיסי של המטאל" עוד בסוף שנות השישים, להקות חלוציות כמו דיפ פרפל ובלאק סבאת' החלו את זירת המטאל הלונדונית. אחר כך זה נקרא Hard Rock בגלל שלהקות אחרות כמו איירון מיידן ומטאליקה יצרו מטאל יותר קיצוני. דרים ת'יאטר היתה הלהקה שגיבשה את זרם הפרוג-מטאל, שילוב בין רוק מתקדם ובין מטאל. לגבי הפרוג-רוק - ההתחלה של הרוק המתקדם היא במחצית השנייה של שנות השישים, בערך 1967 והלאה. החלוצות האמיתיות הן הביטלס (Beatles), פרוקול הארום (Procol Harum), דה נייס (The Nice) בה התחיל אמרסון את הקריירה, וכמובן קינג קרימזון שיצרו את אלבום הרוק המתקדם המגובש הראשון, In the Court of the crimson king, עוד בשנת 1969, דהיינו לפני הרבה מאוד זמן!

CallMeCavanaugh

New member
היו עוד להקות פרוג ב 69

באלבום הראשון של יס יש כמה קטעים שהם בהחלט פרוג, אם כי לא כל האלבום. גם ל Caravan כבר היה אלבום בסוף שנות ה60, ואלא אם הם עשו עיבוד פרוג לשיר שהם שרו מתוכו במיוחד להופעה שבה הייתי, כנראה שגם הם עשו פרוג כבר אז. אין לי מושג מה הלך בתחילת דרכם של Soft Machine, אבל מבחינת זמן, מתאים שגם הם הוציאו אלבום באותה תקופה. אני פשוט ממש לא מכיר אותם.

מורנא007

New member
Soft Machine

לדעתי בראשית דרכם הם היו להקת פסיכדליה. השפעות הג'אז, ניכרות יותר באלבומים מאוחרים שלהם (בעצם מהאלבום השלישי ואילך).

Torrenzo

New member
רק הבהרה אחת קטנה

שמשום מה אני כבר צריך לחזור עליה פעם שנייה המשפט שכתבתי לגבי דרים ת'יאטר היא השערה, לא אמירה, ובטח שלא קביעה. חבל לי שלא מתייחסים לכך בהתאם.

N a V e

New member
המוקדם ביותר שאני שמעתי-

קינג קרימזון ללא ספק. הדיסטורשן שלה לא אפיין ממש פרוג ממוצע אי שם בתחילתו של הז'אנר. הדיסטורשן שלה בהחלט נטה למטאל,ואני לא חושב שיש להקה שהקדימה אותה בנושא.

למעלה