מי הרגע עשתה גרפיטי של בשר זה רצח

yoory

New member
מי הרגע עשתה גרפיטי של בשר זה רצח

במקדונלדס בשכונה שלה? וציירה פיס גדול בגן משחקים?

StrengthHonor

New member
חה חה

נראה לי שהיא הצילה אולי 3\4 פרה שלא תאכל וכמה מאוד שקלים שלא יגיעו לידיים המזוהמות של מקדונלדס. +1

yoory

New member
תואיל בבקשה לא להתייחס אלי

זה גורם לי לבחילה

StrengthHonor

New member
מסתבר שהאנרגייה שנובעת מהמעמד

האריסטוקרטי אינטלקטואלי שלי יכולה לשבור את רוחם של אנשים אפילו דרך מדיום אלקטרוני.

פשוט מדהים אותי

שבעולם שבו מליארדי בעלי חיים חפים מפשע נרצחים כל שנה ע"י תעשיית הבשר יקום מישהו ויגן על הרוצחים הנתעבים האלה ועל רכושם. הבעיה שלך היא הרי לא עם המעשה, אלא עם העקרון. לא היה מפריע לך אם אותו הדבר היה נעשה נגד סוחרי העבדים בארה"ב, או במאבק לזכות ההצבעה של הנשים, או בזמן שואת היהודים. הבעיה שלך היא לא שמישהי לוקחת יוזמה ומרססת גרפיטי פוליטי אלא העובדה שהיא עושה זאת נגד רעיון כזעני שאתה מחזיק בו. במילים אחרות, זה לא שהבעיה היא שליערה לא איכפת מרכושם של רוצחים נתעבים, אלא שלך לא איכפת מחייהם של בעלי חיים חפים מפשע.

אני מרגיש שירגיע אותך לדעת שאני צמחוני

ושהרצח של בעלי החיים לא עובר לידי. אם זאת, אני לא חושב שפעולה אלימה מכפה על פעולה אלימה אחרת.

yoory

New member
גרפיטי על סניפי מקדונלדס

נועד סתם כדי לעצבן אותם, לא לשום מטרה אחרת

אם אני הייתי בעל של מסעדה בשרית

והייתי תופס מישהו שמרסס גרפיטי בקביעות על חנותי ולמרות שתהלוננתי במשטרה הם לא עושים כלום הייתי פשוט לוקח אותו למקום מרוחק בכוח , מפשיט אותו וממלא את כולו צבע אדום במקרה הטוב ובמקרה הרע הייתי שובר לו כמה אצבעות.

yoory

New member
לירוני!!!!

אינך עונה בטלפון.. את מחר בהפגנה בת"א?

yoory

New member
נגד צב"ח ת"א

וראיתי את דניס בהפגנה נגד הפרוות וזה הזכיר לי את מה שאני ואת התחייבנו לעשות...

ממש לא.

רבים מהצמחונים שאני מכיר מחזיקים בדיעות סוגניות ביותר. ברור שצמחונות היא עניין ראוי להערכה, וגם ראיתי אותך בפורום צמחונות טבעונות, אבל זה לא העניין. העניין הוא שבגלל תפיסות של צמחונים/ טבעונים שפוחדים לחשוף שיניים, וחושבים שכל פעולה אלימה או בלתי- חוקית פוגעת במאבק, המאבק הזה (כמו גם המאבק האקולוגי, מצחיק שמדובר בשני המאבקים החשובים והדחופים ביותר) נשאר מאבק חמודי שכל בן אדם שעובר ליד הדוכן שלי ברחוב מרגיש שאני חייב להיות נחמד אליו כדי שאהיה ראוי לנוחכותו המכובדת. על הצורך של גיוון במאבק ועל היעילות של גרפיטי ואומונת רחוב אפשר להתווכח, אבל זה לא העניין. העניין הוא שרבים מאוד מהאנשים שקוראים לעצמם זב"חניקים עדיין מחזיקים אמונות סוגניות מאוד, כמו פציפיזם אדוק בכל מה שקשור לבעלי החיים, בעוד שכשמדובר במאבק לזכויות אדם, הם רואים את מי שנאבק באלימות כגיבור. האם אתה באמת מגנה, לדוגמא, את פעילותו של מרטין לותר קינג לשחרור השחורים בארה"ב, בגלל שהם נקטו קו של פעילות ישירה ואלימה- נגד- רכוש? או אפילו את נלסון מנדלה ואנשיו, שנאבקו באלימות נגד שלטון האפרטהייד בדרא"פ ונחשבים כיום לגיבורים (מנדלה אפילו קיבל פרס נובל לשלום)? באופן מוסרי כללי, ברור שפעולה אלימה נגד גוף כמו מקדונלדס היא דבר שאין בו פגם מוסרי. אני לא רואה בעיה בפגיעה באדם כדי למנוע ממנו לפגוע באחרים. האם באמת לא היית מונע באלימות אונס? או האם אתה מתנגד לכליאה האלימה של אנסים? האם לא היית מתנקש בחייו של היטלר (בהנחה שהיתה ניתנת לך האפשרות ושהדבר היה מציל יהודים)?

Fleddermaus

New member
מרטין לותר קינג ואלימות?

אתה בטוח? הוא הרי הוביל קו של התנגדות פאסיבית בלתי אלימה... אולי התכוונת למלקולם X?

התכוונתי למרטין לותר קינג.

הוא הוביל קו של התנגדות אקטיבית שהוא כינה "לא אלימה", כשלמעשה הוא היה מאבות הרעיון של פעולה ישירה "לא אלימה" שפעמים רבות (כולל פעולות שהוביל מרטין לותר קינג) היו פעולות של אלימות נגד רכוש. אפשר להתווכח על האם אלימות נגד רכוש היא אלימות, בעיני היא כן, אבל היא אלימות פחות פוגענית ברוב המקרים והרבה יותר לגיטימית בהרבה מקרים.

omer142

New member
אם כל הכבוד יערה...

ואת יודעת שאיני חובב מקדונלד'ס גדול.. המעשה שעשית לא הואיל לאף אחד, ולא יגרום לאנשים לחשוב "היי! ואו, איך לא חשבתי על זה עד עכשיו?! בשר זה ממש פויה!" זאת לא הדרך.

למעלה