ממש לא.
רבים מהצמחונים שאני מכיר מחזיקים בדיעות סוגניות ביותר. ברור שצמחונות היא עניין ראוי להערכה, וגם ראיתי אותך בפורום צמחונות טבעונות, אבל זה לא העניין. העניין הוא שבגלל תפיסות של צמחונים/ טבעונים שפוחדים לחשוף שיניים, וחושבים שכל פעולה אלימה או בלתי- חוקית פוגעת במאבק, המאבק הזה (כמו גם המאבק האקולוגי, מצחיק שמדובר בשני המאבקים החשובים והדחופים ביותר) נשאר מאבק חמודי שכל בן אדם שעובר ליד הדוכן שלי ברחוב מרגיש שאני חייב להיות נחמד אליו כדי שאהיה ראוי לנוחכותו המכובדת. על הצורך של גיוון במאבק ועל היעילות של גרפיטי ואומונת רחוב אפשר להתווכח, אבל זה לא העניין. העניין הוא שרבים מאוד מהאנשים שקוראים לעצמם זב"חניקים עדיין מחזיקים אמונות סוגניות מאוד, כמו פציפיזם אדוק בכל מה שקשור לבעלי החיים, בעוד שכשמדובר במאבק לזכויות אדם, הם רואים את מי שנאבק באלימות כגיבור. האם אתה באמת מגנה, לדוגמא, את פעילותו של מרטין לותר קינג לשחרור השחורים בארה"ב, בגלל שהם נקטו קו של פעילות ישירה ואלימה- נגד- רכוש? או אפילו את נלסון מנדלה ואנשיו, שנאבקו באלימות נגד שלטון האפרטהייד בדרא"פ ונחשבים כיום לגיבורים (מנדלה אפילו קיבל פרס נובל לשלום)? באופן מוסרי כללי, ברור שפעולה אלימה נגד גוף כמו מקדונלדס היא דבר שאין בו פגם מוסרי. אני לא רואה בעיה בפגיעה באדם כדי למנוע ממנו לפגוע באחרים. האם באמת לא היית מונע באלימות אונס? או האם אתה מתנגד לכליאה האלימה של אנסים? האם לא היית מתנקש בחייו של היטלר (בהנחה שהיתה ניתנת לך האפשרות ושהדבר היה מציל יהודים)?