מי המנהל? (אולפן ת"א)

מי המנהל? (אולפן ת"א)

למנהלת אולפן ת"א להכשרת מדריכים לריקודי עם הגב´ ליאורה סלוצקי שלומות! 1)כאב ליבי להיווכח כי רק במקום אחד את מוזכרת כמנהלת האולפן ושם(רוקדים 58)כתוב "מנוהל ע"י ליאורה סלוצקי וגדי ביטון". בכל שאר המקומות מוזכר גדי ביטון לא רק כמנהל האולפן אלא אף כמי שיזם והקים אותו. אם נכונים דברייך בפורום כי את היא המנהלת הבלעדית של האולפן, הכיצד לא קם גד ביטון וטרח להכחיש את התואר הנכבד ש"הודבק" לו.כיצד את מאפשרת לאיש צוות האולפן שאותו את מנהלת להתהדר בתואר לא לו.מדברייך משתמע כי אחד מכם אינו דובר אמת. 2)אין לי ספק כי אכן מוענק כבוד ליוצרים הוותיקים באולפן, בהרקדות וכו´. אך,כאשר איני זקוק עוד ליוצר ולשרותיו הרי שאפשר לקחת ריקודים שהוא חיבר, לצאת בטענה ש"אז"לא היה רישום מסודר של ריקודים ולחבר ריקוד לאותה המנגינה.אח"כ אפשר תמיד לטעון "הטעו אותי"? ראי עם מי את משתפת פעולה.קראי שוב את תגובתו של גדי ביטון.האם לא הייתה זאת מחויבותו לידע אותך או לפחות להתייעץ אתך .האם את היית נותנת ידך לתגובה שכזו. נ.ב אם לא המציאות , הרי לפחות הענווה דורשת קודם ללמוד ואח"כ ללמד

ממרכזת האולפן להכשרת מדריכים!

למר יואב סידי הנכבד שלומות גם לך: ראשית הרשה נה לי לענות לך סעיף סעיף: 1. גם ליבי כאב ליראות ששמי לא הופיעה בגליון האחרון ולא מהסיבה שאתה חושב,(כי איני אוהבת ליראות את שמי מופיע בעיתון) ואני מציעה לך להפנות שאלה זו לירון הוא האחראי על האינפומציה הלא מדויקת שמופיעה בעיתונים שלו. "האולפן להכשרת מדריכים לריקודי עם" לזיכרו של גיורא קדמון- מנוהל ומרוכז על ידי, גדי ביטון משמש יועץ ומעביר הרצאות הקשורות לפירסום שיווק יחסי ציבור ותפעול מערכות הגברה.(ואין ספק שלראות עיני הוא אחד הטובים בארץ). נוסף לכך גדי אומנם היה יוזם הרעיון לפתוח אולפן באוניברסיטה וכיוון שהוא למד אצלי באולפן בוינגייט, הוא פנה אלי וענין אותי לנהל אולפן גם באוניברסיטה, ועניתי לו בחיוב(יש לי סימפטיה מיוחדת אליו עוד מתקופת לימודיו). גדי יזם והקים אולפן זה. גדי לא ניסה(ואף פעם אינו מנסה) להתהדר בכלום, הוא ענה לך תגובה ולא התעסק בתיקונים בתוכן הכתבה, הוא ענה ענינית ולנושא לאור תקיפתך אותו, מתוך הנאמר והכתוב. האם אתה מאשים אותנו בשקר? כי אחד מאיתנו אינו דובר אמת?. את הכותרת לכתבה של גדי לא הוא כתב, אלא ירון ידידך והעורך של העיתון, אולי תפנה אליו את דבריך לגבי אימות בפירסום. 2.לגבי הריקוד המוזכר לא אענה לך לגבי דבר שאין לי בו שום מושג, ותפנה את שאלתך לגדי אישית אני בטוחה שהוא ישמח לענות לך(למרות שנראה לי ,שקיבלת תשובה). הרשה לי לצטט מדבריך" " לא יצטרף מדריך לצוות המדריכים באולפנים למדריכים לריקודי עם משיקולי פרנסה בלבד או משיקולים של קבלת התואר ....." אנו עובדים משיקולי פרנסה? נראה לי שאין לך מושג וחצי מושג על מה אתה מדבר, הרי כולנו עובדים כמעט בהתנדבות, ואף אחד לא עושה כסף על חשבון מה שאנחנו מאמינים ומנסים לשמר. ועוד ציטוט מדבריך: "האם מ´מטרות´ החינוך של האירגון היא נתינת חסות לאולפן שמנהל אותו גדי ביטון באוניברסיטת תל-אביב? האם אנו רוצים שמדריכי העתיד ילמדו מגדי ביטון כי אין לתת כבוד ליוצרים הוותיקים........?" לגבי החסויות, האולפן לא מקבל חסות מאף אחד ולבטח לא מאירגון המדריכים, זהו אולפן לזיכרו של גיורא קדמון ז"ל, שהיה דמות ידועה ואיש אשכולות בשטח ריקודי העם ומעמודי התווך של התנועה, קיבלנו את רשות משפחתו לקרוא לאולפן על שמו, ועל זה אני גאה. גבי אלמוג מברזיל (שהכירו והיה חברו של גיורא)תרם 4 חצאי מילגות לתלמידים שלא היה באפשרותם לשלם את מלוא הסכום. לגבי היוצרים מהיכן ידיעותיך לגבי הכבוד שנותן גדי ליוצרים? אני מכירה כנראה גדי אחר שמוקיר, מעריך ומשמר את ריקודינו הותיקים, ואת מורשתם ויוצריהם. מהיכן באו כל הכעס והשנאה הזאת, ואתה מסב אותם לגוף שאינך יודע דבר עליו, לגבי שיתוף הפעולה כן אני יודעת אם אני משתפת פעולה, עם תלמיד שלי,אדם בעל ערכים,איש מוצלח,וחבר טוב שניסה להתגונן ולשמור על שמו לאחר שהותקף קשות על ידך. ולגבי מחויבויות שוב תיפנה אל ירון שגם הוא יסביר לך לגבי מחויבותיו. ונ.ב. היכן הענווה שלך?, האם לא רצוי שתיבדוק נושאים שאין לך נגיעה לגביהם לפני פירסום דבריך? האם ביררת את הנושא עד תום, או אולי ביקרת באולפנים? לא ניראה לי. אתה ניזון משמועות ומאינפורצציה מוטעית. במשך 30 שנות לימוד והוראה נראה לי שלמדתי משהו במשך השנים וזה מקנה לי את התואר מורה בישראל(ועם כל הצנעה מורה טובה) ,ואת הזכות להעביר הלאה מניסיוני לתלמידי.(אני ראשית מלמדת אבל גם לומדת כל הזמן כי "מכל מלמדיי הישכלתי"). יואב, עניתי לך כאן מאוד בעדינות, ולו רק בגלל הכרותינו בעבר והכבוד שהיה לי אליך. את תגובתי המלאה לגבי הכתבה שלך, תראה בגליון רוקדים הבא.

אני מוכרח לציין

שאחד הדברים היפים שראיתי אצל גדי בהרקדה שלו זה המסך הענק שעליו (בין השאר) מופיע שמו ותמונתו של יוצר הריקוד שהוא מרקיד באותה העת. לא ראיתי מרקיד אחר שבעצם הדגיש את שמות היוצרים כמו גדי. נראה לי שאין שום בסיס לטענה של יואב על זלזול של גדי ליוצרי הריקודים. כדי למנוע טענות אחרות שבאותו הנושא, גם שמתי לב שגדי שם ריקודים של כל היוצרים (מגוון מאוד) ולא ראיתי אותו מרקיד רק את ריקודיו שלו.

לליאורה היקרה

חייבת להסכים עם מוטי ועם אורית,איני מכירה את יואב סידי הנכבד, אולם גם לי עושה רושם שהוא מחפש ריב ומדון, ומעונין לסכסך.ענית לו לעיניין ובטוב טעם. אני רוצה לחזק אותך ואת תרומתך לריקודי העם. מי יתן ותוציאי מאולפניך עוד מרקידים/מדריכים כמו גדי ביטון ואחרים. המשיכי בפועלך ,שמדבריך(וממה שאני שמעתי ויודעת) הוא בנפשך, ואנו נצא נישכרים.

כנרת - ליאורה תורמת רבות

היא מדריכה חוג לקשישים. היום אני מתארח אצלה בתל -אביב. (אחה"צ). אני מכין לעצמי חוג לעת זיקנה. מי יודע אולי בעוד 30 שנה גם אני אצטרף , לחוג הזה. מאוד חשוב, שהדרכת קשישים, תכנס לתודעה של המדריכים. זו חויה נהדרת. עסקתי בזה כעשר שנים, וגם קיימתי הרקדות בפסטיבל כרמיאל , לגיל הזהב. כמה הם מאושרים, בזמן ההרקדה. אין מחלות, אין קרכצן או שמרצן, הם מקפצים כגדיים. מחר אספר חוויות מהפעולה הזו, שליאורה מקיימת כבר כמה שנים. ליאורה - נבוא משלחת, חוה (אשתי), "אורית המאירה" ואני. יש קפה ??? להתראות.

יענקלה יקירי../images/Emo24.gif

אני הכנתי כבר את השטיח האדום לכבודכם. תקבלו
וכל מה שנפשכם תחפוץ
. העיקר תגיעו כבר!!! אני מאוד מתרגשת, לארח את חוה אותך ואת אורית בביתיתנו ובחוג שלי. העיקר שתיסעו בזהירות. להיתראות

motyp2

New member
יואב סידי הנכבד

אם היית קצת בעיניינים כאן בפורום היית מודע לכך שהנושא עלה בעבר ודשו ודנו וטחנו אותו עד עפר כאן בפורום נראה לי שאתה מחפש קצת אקשן,מחרחר ריב ומדון, דיי לנו מויכוחי הסרק שעשויים להתפתח בעקבות פנייתך לליאורה, אינני מבין מה מטרת פנייתך, לזרות לה מלח על הפצעים? לחמם אותה? לסכסך?חוץ מזה אתה פונה אליה אישית בכל התכתובת הנ"ל ולא אל כלל חברי הפורום תעשה זאת במסר אישי אם מטרתך היא לא תככנות ושרלטנות גרידא. מוטי

וענית בטוב טעם ובעדינות

נראה שהמניע של סידי הוא להראות את נוכחותו כאן שוב. לאחר זמן רב. להשמיע כאילו הוא בענינים. או שבעצם לא. אולי רק עכשיו הואיל בטובו להתיחס להאשמות שלו שהועלו על הכתב. למרות שניסה לסכסך, לא הצליח לו, אז הוא כנראה ימשיך וינסה בכל דרך אפשרית אחרת. אין לי דרך אחרת להסביר את פשר העלאת הנושא הזה שוב לדיון בפורום. אם יש לו בעיה אם זה יכול היה לפנות אליך במייל אישי ולא לדון כאן בפרהסיה בנושא זה אלא אם כן מטרתו לשלוח חיצים ולעורר שוב את הנושא. ולפגוע. השאלה במי הוא רוצה לפגוע. לדעתי הוא צריך להיזהר שהדברים לא יחזרו אליו כבומרנג. וסידי - למרות רצונו להתבלט, לא מצליח בדרך אחרת. לכן מעלה שוב את הנושא. סידי בהחלט יכול היה בידיעותיו ונסיונו לתרום יותר לנושא ריקודי עם, אלא שכנראה אין לו את המעוף שיש לאחרים, והוא מתקנא בהם. אני יודעת שאת עושה את מלאכתך מתוך תחושת שליחות ועניין רב. ואין לך על מה להצטדק. וגדי ביטון מצליח בדרכו הוא כאחד המרקידים הטובים שקמו בזכות כשרונו אך גם בזכות הדרכתך. ולכן - תשובתך במקומה. טוב עשית שענית (ולא התגוננת). ולסידי - יש מספיק מחרחרי ריב במקום זה. וגם - אם אינך יודע או יכול ליזום, אז תצטרף אל... , במקום לצאת נגד...

motyp2

New member
וודאי שהיית חייבת להגיב

הרי הוא פנה אלייך ישירות בטענות והאשמות שונות ומשונות ואכן ענית לו דברים כדורבנות. רק בריאות מוטי

מי המנהל?-סוף מעגל

לחברי הפורום שלום! 1)איני שוחר ריב ומדון וכוונותי גם אם הן לא תמיד ברורות מטרתן טובה. 2)נכנסתי לפורום,רק בעקבות פניה מרוקדת שטענה כי חובתי להגיב. 3)אין לי כל עניין להתנצח עם גדי ביטון,עם ליאורה ועם חברי הפורום. 4)בכתבה ברוקדים עיקר הביקורת שלי הייתה לארגון המדריכים(לצערי לא הייתה כל תגובה-בקרוב בחירות!) 5)נכון שבסוף הכתבה העברתי ביקורת על גדי ביטון אך למעשה זאת לא ביקורת אישית נגדו אלא נגד המעשה המביש! לחבר ביודעין ריקוד למנגינה\שיר שיש לה\לו כבר ריקוד היא תופעה פסולה אך, היא קיימת אצלנו מקדמת דנן, דוגמת "מזרה ישראל","ערב בא" או לחילופין, הריקוד החדש של אמנון שאולי לשיר שיש לו ריקוד של בנצי תירם! אבל, כאן בחר גדי ביטון ליצור ריקוד לשיר שיש לו ריקוד קיים אך היוצר הלך לעולמו ובכך הגדיש את הסאה. 6)כל ה"קטע" של "בחסות ארגון המדריכים" או" בשיתוף ארגון המדריכים"(כפי שהופיע במודעות וב"פליירים") בא בעיקרו כדי לדון באופן רציני בגופים, שתחת קורת הגג שלהם יש לנהל את האולפנים.וכן,כדי להסביר לי כחבר ארגון מהם הקריטריונים לפיהם קובע הארגון(לא הייתה כל ישיבה בנושא-למיטב ידיעתי)איזה אולפן בוגריו יוכרו לאחר סיומו כמדריכים. 7)נכון שיש הקצנה של דברים בכתבה שלי, אך לא על מנת לפגוע.להבדיל מתגובתו של גדי שמטרתה פגיעה גדולה,מכאיבה ואם אפשר אז בעיקר מתחת לחגורה. (גם בתגובות חברי הפורום אני מזהה פה ושם ניסיונות לפגוע) 8)צר לי מאד שהמרקיד, הדגול והמוערץ ע"י כל, צוין לא אחת כמנהל האולפן אך, לא טרח מעולם להכחיש זאת. 9)לא מפריע לי להיות חסר מעוף ואיני מתקנא באיש. 10)נכון, יכולתי לפנות לליאורה באמצעות הדואר האלקטרוני באותה המידה שהיא יכלה לשוחח איתי על הנושא בקיסריה או בטלפון. בחרתי בכוונה להעלות את הנושא בפורום. קיוויתי לקבל תגובות מזן אחר אך התבדיתי! גם מגדי ביטון קיוויתי לקבל תגובה שונה לדוגמא: חיברתי את "שיר כלולות" מתוך ידיעה מוטעית שהריקוד אינו נרקד או מאי ידיעה, שקיים ריקוד למנגינה זו ואני מצטער על כך.אי לכך, אני מתחייב להפסיק להרקיד את "שיר כלולות" וללמד בהשתלמות הבאה שלי את הריקוד של אמיר סלע ז"ל.כמו כן,נכון שחלק גדול מריקודים שאני מחבר הם להיטים חולפים אך א) גם בריקודים כאלה יש צורך. ב) רק לאחר שיעברו את מבחן ה"זמן" נדע אילו ריקודים שרדו באמת. נ.ב איני מנהל את האולפן אלא משמש בו כיועץ ומדריך בלבד וכו´ וכו´ התבדיתי! (אנא התייחסו לדברי באופן עניני ולא קנטרני-תודה)

תשובה עניינית ליואב סידי.

יואב סידי יקר ! אתה ביקשת בסיפא של מאמרך "אנא התייחסו לדברי באופן עניני ולא קנטרני - תודה". נכון ? לצורך זה קראתי שוב והיטב את מאמרך מגליון "רוקדים" 60, את תגובתו הנרגזת מאד של גדי ביטון, ואת מאמרה הנרגש של ליאורה שהתפרסם כאן בפורום. אני לא רוצה לדבר בשם ליאורה : א. ליאורה כבר הגיבה בכעס מוצדק כלפיך כאן בפורום עם יציאת הגליון. ב. ליאורה, למיטב ידיעתי, תקבל בגליון הבא את הבמה להחזיר לך תגובה, ולהשיב על העלבון וחוסר ההתייחסות שלך בכלל על קיומה. אני רק אנסה כקוראת אובייקטיבית שאינה רוקדת ואינה שייכת לכלל מעריציו של גדי ביטון, שהוא יוצר, מרקיד ומנהל של האולפן בשיתוף עם ליאורה. הנה לשיפוטכם חברי הפורום ממיטב ציטוטיך, את דעתך על גדי ביטון : "האם ממטרות החינוך של הארגון היא נתינת חסות לאולפן שמנהל אותו גדי ביטון באונברסיטת תל אביב?" "האם אנו רוצים שמדריכי העתיד ילמדו מגדי ביטון, כי אין לתת כבוד ליוצרים הוותיקים" "וכי לגטימי להפיץ ריקוד חדש במקום ריקוד קיים ורשום שלו, רק מכיוון שאין מי שיקום וילחם את מלחמתו של המת ?" לאחר שלושת הציטוטים האלה, ואחרי שהרגת סופית את גדי, החלטת לתקוע את המסמר האחרון שנשאר בפיך בארון המתים. ולכן הוספת : "אולי צריך לפתוח תיבת פנדורה ואז ניתן לחבר ריקודים חדשים לכל הריקודים שחיבר גדי ביטון שאינם נרקדים, והרי כאלה הם רוב ריקודיו ?" ואחרי זה אתה יואב סידי היקר, מיתמם ומבקש שדבריך "יביאו לסיעור מוחין ולא לסיעור רגשות, ושלא יתקבלו כדריכה על יבלות, אלא כמראה כיוון לפעילות עתידית בעלת אופי חיובי". יואב סידי, אתה רציני ? אתה לא מיתמם ? האם לדעתך אין לנו שכל להבין לבד את הכתוב ? האם אין פה זלזול באינטילגנציה של הקוראים ? הרי אתה לוקח מקרה מסויים, ואפילו שאולי רעיונית אתה צודק בו, ומנסה דרכו לשכנע את קהל הקוראים, שיש לנו עסק עם איזה נוכל, או סתם עם איזה איש, שכל פועלו מסתכם בליצור איזה ריקוד שנגזל מנפטר ז"ל. גם כמי שאינה רוקדת אצל גדי ורחוקה מלהיות שייכת לחוג מעריציו, ישר אני מבחינה בכתיבתך יואב, סגירת חשבון, טינה וצרות עין כלפי גדי. הרי ידוע לכל שלפחות בשש שנים האחרונות גדי הוא יוצר פורה מאד, וריקודיו חדשניים ומקוריים מאד ונרקדים בכל החוגים בארץ ובעולם. לבד מכושר הארגון הידוע והמפורסם של גדי, מפעילות האדירה שלו בכל ענף ריקודי העם, טיולים, מרתונים, תחרויות ופרסים ומה לא. אולי נסה להבין למה יצא הקצף עליך. בברכה. מירי.

למעלה