מי הם צאצאי ישמאל?

מסלינה

New member
מי הם צאצאי ישמאל?

בכללית אומרים שהערבים הם בניו של ישמאל. אבל הערבים יתחילו לקראו לעצמם ערבים בתקופה מאוד מאוחרת ולא קיים איזה רצף היסטורי מימי התנך, שאותו הם לא הכירו לפני מוחמד. כמו כן נראה לי שמה שנחשב לערבים היום זה צאצאים של כל העמים באזור, כולל אפילו שבטי ישראל (ואפילו שבט יהודה), והעמים באזור לא נחשבו לישמאלים. כל אחד היה לו מוצא אחר, על פי התנך בכל אופן. הקיצור, שאלתי היא ממתי הערבים מחשיבים את עצמם לצאצאי ישמאל דווקא, ועל סמך מה?

Dunkman

New member
לדעתי

זה כמו שתשאלי לדוגמה איך זה שהרוסים קוראים לעצמם רוסים. הרי היום זה הרבה יותר מעם אחד. כובשים אדמות, והעמים החלשים מתבוללים בעם החזק.

מסלינה

New member
לא שאלתי למה הערבים קוראים לעצמם

ערבים, אלה מאיפה בא להם הרעיון שהם צאצאי ישמאל התנכי. אפילו בתור פולקלור. כי לדעתי זה לא הגיוני שהם חשבו כך לפני האיסלם, כי לא הכירו את התנך. אבל גם לא הגיוני שמרגע שקראו את התנך פתאום אמצו את ישמאל כאב קדמון סתם ככה ומין הסתם היתה להם סיבה. (כי יכלו לבחור גם מישהו אחר) מצד שני יתכן שאחרים (הנוצרים ו\או היהודים) ראו אותם ככאלה ומשם זה הגיעה. אבל מצד שלישי, יש הבדל אתני בין ערבים שונים ולא נראה לי הגיוני שכולם נחשבו בזמנו לישמאלים.

almog4

New member
ומאיפה ההנחה ש-

ומאיפה ההנחה שהעם הכנעני המכנה את עצמו "יהודה" (או "ישראל") הוא מצאצאי אדם בשם אברהם ? או יצחק או יעקב ? התשובה היא : גם זהו מיתוס. אין ולוּ הוכחה מדעית אחת. פירוט - בכתבה המצורפת. http://www.hayadan.org.il/soreq6.html ובעניין שאלתך בעניין הערבים, ו"אבותיהם" הישמעלים - זה לקוח כנראה מדף אחר באותו ספר. ואידך זיל גמור.
דני

מסלינה

New member
קרוב לוואדי שזה מיתוס

אבל הוא קדום מאוד וקשה להתחכות על מקורו. לעומת זאת גיבוש העומה הערבית חל בתקופה יותר מאוחרת, שלגביה קיים תעוד רב. חוץ מי זה יש הגיון מסויים בכך ששמות אבות העומה (יצחק ויעקוב) מופיעים בספר שמקורו אצל אותו עם, "יהודה" (או "ישראל"). בספר ההוא (ה"תנך") כתוב העינין עם האבות כשהעם ("הישראלי") כבר קיים. (הוא כתב את הספר או , לגבי המאמינים, קיבל אותו בהר סיני, בשני המקרים העם כבר קיים) לעומת זאת נראה לי שהמיתוס על ישמעל היה קיים הרבה לפני קיום הערבים, אז זה מענין איך נוצר הקשר.

almog4

New member
הניחוש שלי הוא

הניחוש שלי הוא - שכאשר הלוחם והכובש מוחמד בחר להפיץ דת חדשה הוא עשה את הדבר ההגיוני והחכם, והסתייע במיתוסים קיימים. ולמה הוא בחר דווקא את "ישמעאל" כאב המייסד ?
מבחינה פיזית וגיאוגרפית - זה מתאים. ישמעאל בא ממדבר פראן שהוא קצהו של חצי האי ערב.
ומבחינת המיתוס עצמו (תרבותית) - זה אפילו יותר ממתאים. הוא בנו השני של אברהם, אבי היהודים. גם לזרעו הובטחה הממלכה, ומאפייניו האישיים - כפי שהיהודים רואים אותם - תפורים על התפקיד. או, במילים שיווקיות, ככה בונים דת.
דני

מסלינה

New member
תודה על הקישורים

אתה אומר שזה התחיל ממוחמד, ביחד עם הדת המוסלמית. נראה לי מוזר כי נדמה לי שלא כל ערבי הוא מוסלמי ולהפך, והדת המוסלמית היא מיסיונרית, ז"א לא יחודית לעם אחד אלה לכל האנושות ולכל העמים.

tcexhx

New member
צאצאי ישמעאל

הערבים נזכרים לראשונה (למיטב ידיעתי) בכתובות שלמנאסר הג' בתיאור קרב קרקר(853 לפה"ס). בין אויביו הוא מנה את 'גינדבו הערבי עם 1000 גמלים'. צאצאיו של ישמעאל במקרא (עיפה, נביות, משא...) הם שמות שבטים בחצי האי ערב בתקופה הפרה איסלמית (ג'הליה). כלומר סופרי המקרא הכירו את הקשר בין ישמעאל לחצי האי ערב (גם אם אין קשר, הרי לפי תפיסתם יש). מידע נוסף ניתן למצוא בערכים 'ערב, ערבי' ו'ישמעאל' באנציקלופדיה המקראית, וכן בספרו של פרופ' ישראל אפעל: 'הערבים הקדומים'. ואכן חלק מהפלשתינים היום הם יהודים שהתאסלמו. הדוגמא המובהקת ביותר היא בכפר יטא (דרום הר חברון) בו 3 מ6 החמולות בכפר מציינות במפורש את היותם יהודים לשעבר (שלא לדבר על מנהגים "מוזרים" שהם אוחזים בהם כגון הדלקת נרות בימי ו', אי אכילת בשר וחלב...).

sayf allah

New member
ראה גם תגובה מה- 12.10.2004

תגובה ראשונה על הודעה זו כתבתי ללא קשר לשרשור הנוכחי, והיא מציוה בתאריך 12.10.2004 ("תגובה נוספת על צאצאי ישמעאל"). מעבר לכך, הייתי רוצה לבקש ממך את ההפנייה למקום בו למדת כי "בכפר יטא (דרום הר חברון) בו 3 מ6 החמולות בכפר מציינות במפורש את היותם יהודים לשעבר (שלא לדבר על מנהגים "מוזרים" שהם אוחזים בהם כגון הדלקת נרות בימי ו', אי אכילת בשר וחלב...)." אינני מכיר מנהגים כאלה בקרב בני הכפר (או שמא ניתן כבר לקרוא למקום "עיר", אחרי הכל, מדובר בעשרות אלפי תושבים), למרות שהותי הרבה יחסית בדרום הר חברון. תודה מראש.

למעלה