מי הכי האחרונה

katann

New member
מי הכי האחרונה

הבנתי ששפת קובול פותחה בתחילת שנות ה60 ואחר כך שפת פסקל פותחה בתחילת שנות ה 70 ואז גם פרולוג פותחה . ופותחה גם שפת C שבעזרתה היו מתכנתים מערכות הפעלה. אחר כך בתחילת שנות ה 80 פותחו השפות ADA83 ו MODULA בסוף שנות ה 80 ותחילת 90 פותחו השפות C++, EIFFEL, ADA95, SMALLTALK בשנת 1995 יצאה שפת התכנות JAVA וjava script כלומר אפשר לשים לב שכל פעם יוצאת שפת תכנות חדשה . והשאלה היא איזה שפת תכנות יצאה בארבע שנים או בחמש השנים האחרונות הכי חדשה שיש ? איזה שפות תכנות הם הכי חדשות והכי אחרונות ?

giomd

New member
אתה מתכוון תיכניות באינטרנט\אתרים?

הכי חדש זה כל הסביבת פיתוח של דוט נט! אבל לפי דעתי עדיף שיההי לך בסיס באיזהשהי שפה לא רק בקטע התחבירי אלא גם בבקטע החשיבתי ותיכנוני!

katann

New member
תכנות מעבדים

אני לא מתכוון לתכנות לתוכניות מחשב עבור האינטרנט ולתכנות באנטרנט בלבד אלא לשפות תכנות שמתאימות גם לתכנות מעבדים ולתכנות תכניות מחשב עבור בינה מלאכותית וצרכים רפואיים שדורשים שיקולי בטיחות ב REAL TIME .

ShaharEvron

New member
זאת שאלה מאוד כללית...

נראה לי שאתה צריך לעשות קצת שיעורי בית. השאלה שאתה צריך לשאול היא "מה אני רוצה לתכנת" ו"מה חשוב לי בתכנה", ולא "איזו שפת תכנות הכי חדשה". בחר את שפת התכנות שלך לפי המטרה - כלומר כמובן שאתה לא יכול לכתוב מערכת הפעלה לנגן MP3 ב PHP או JavaScript, וגם לא ב- Java. אם אתה רוצה שפת low-level לתכנות מעבדים למשל, לך בכיוון של C או C++, ומן הסתם Assembler. אם אתה רוצה לתכנת כלי עזר פשוט לסביבת חלונות, ואתה רוצה לעשות את זה בקלות, לך על Visual Basic או משהו דומה. לכל שפה יש יעדים משלה או לפחות תחומים שבהם היא יעילה פחות או יותר (או לא ישימה בכלל). הנושא השני בבחירת שפה הוא סדר עדיפויות של האופן שבו התוכנה תרוץ - כלומר מה יותר חשוב- מהירות? נוחות ממשק? יציבות? פורטביליות? אחר-כך בחר את השפה שאתה מעדיף. השנה בה הומצאה שפה מסויימת היא לא מה שחשוב. C למשל ותיקה מאוד (אם אני לא טועה היא קיימת משנות ה- 70) אבל עדיין עדכנית ומשיכים לכתוב בה, גם תוכונת מורכבות (Linux למשל). אני מציע שתתיעץ עם מומחה, או שתקרא קצת בנושא אם זה באמת חשוב לך. וכל זה לא קשור בכלל לפורום הזה.

למעלה