מי היה יונתן הופסי?

lamahu

New member
מי היה יונתן הופסי?

שלום, אינני יודע אם שאלה זו מתאימה לפורום זה אך בכל זאת... מי היה יונתן הופסי (Havaphsi)? מה מקור שמו? (למיטב הבנתי מדובר ביונתן החשמונאי אך לא הצלחתי למצוא תימוכין לכך)

nirdagan

New member
אולי היתה לו וספה,...

יונתן הוספי והיה גם היפוך אותיות בכינוי וקיבלנו יונתן הופסי.

ST

New member
יש שיר של לאה נאור ../images/Emo29.gif

שהולך ככה: הַחַשְׁמוֹנָאִים בּוֹאוּ נִסְפֹּר בְּגִיל וְשִׂמְחָה וְכָכָה נִזְכֹּר אֶת כָּל הַמִּשְׁפָּחָה: הַכֹּהֵן הַגָּדוֹל מַתִּתְיָהוּ הָאָב וְאִתּוֹ לָחֲמוּ כָּל חֲמֵשֶׁת בָּנָיו: יוֹחָנָן הַגָּדִי וְשִׁמְעוֹן הַתַּרְסִי אֶלְעָזָר הַחוֹרָנִי יוֹנָתָן הַוָּפְסִי. וִיהוּדָה הַמַּכַּבִּי הַמְפַקֵּד הַגִּבּוֹר וְאִתָּם כָּל הָעָם שֶׁאוֹתוֹ לֹא נִסְפֹּר. נִצְחוֹנָם עַל יָוָן כֹּה גָּדוֹל וְחָשׁוּב אָז בֶּטַח כְּדַאי שֶׁנַּזְכֵּיר אוֹתָם שׁוּב: יוֹחָנָן הַגָּדִי וְשִׁמְעוֹן הַתַּרְסִי אֶלְעָזָר הַחוֹרָנִי יוֹנָתָן הַוָּפְסִי. וִיהוּדָה הַמַּכַּבִּי הַמְפַקֵּד הַגִּבּוֹר וְאִתָּם כָּל הָעָם וְגָמַרְנוּ לִסְפֹּר. --- זה מספיק?

lexigali

New member
מעניין אותי לדעת

איפה מופיע השיר הזה? באיזה שירון או ספר? וגם: האם זהו שיר מושר? אם כן, מי, מה, איפה?

ST

New member
אני מכירה את זה מהספר ../images/Emo29.gif

"גן שלנו חג שמח" (כן כן..) בהוצאת "עם עובד" קיבלתי את זה פעם, ואני זוכרת דברים שלמים ממנו בע"פ. אז פתחתי שם והעתקתי.. :)

ST

New member
כתבתי את כל מה שהיה כתוב שם.. ../images/Emo29.gif

Meijen Shaggy

New member
בנו של מתתיהו החשמונאי ../images/Emo15.gif

לכל אחד מהבנים היה כינוי, כשהידוע מביניהם הוא "יהודה המכבי". אבל אולי שמעתם גם על "שמעון החורני", "גד התרסי" ועוד.

למעלה