מי היה האיש שהיה ?

מי היה האיש שהיה ?

במסגרת הרצון לפתח את חברי הפורום ולהעשיר את ידיעותיהם נפתח פינה חדשה. בכל משבצת תנתן ביוגרפיה קצרצרה של דמות ידועה וחברי הפורום יתבקשו לגלות מי האיש. המהדרין יוכלו להוסיף פרטים נוספים אודות האיש ופועלו. חברי הפורום רשאים כמובן להוסיף ביוגרפיות לסבב החידות. בהצלחה.

מי אני 1 ?

לילה אחד, לאחר שסיימתי יום של טיפולים רפואיים, התבוננתי בירח המלא וחשבתי לעצמי- לא יכול להיות שהם צודקים, לא יכול להיות שהיקום מסתובב סביב כדור הארץ! לצערי, רק לאחר 100 שנה התקבלה השערתי...

sahr12

New member
ואף על פי כן נוע תנוע...גלילאו..

תן לאכול כבר!חחחחחחח

מי אני 2 ?

כולם מכירים אותי בגלל חוקי הכבידה המפורסמים שלי אך לא רבים יודעים כי אני הייתי זה שגילה את את הצבעים המרכיבים את האור הלבן!

sahr12

New member
נרחיב קצת..........חחחחחחחחח

המלומד האנגלי הגדול, איזק ניוטון, שעשה תגליות גדולות בתורת המתמטיקה, בחכמת התכונה ובמדעי הטבע, ידוע בעיקר בגילוי כוח הכבד וקביעת חוקיו. תגלית זו הייתה אחת הגדולות והחשובות ביותר בתולדות מדעי הטבע. אין כמעט אדם בן תרבות שלא ידע את מעשה התפוח שנפל על ראשו של ניוטון ועורר אותו לגילוי החוק, כי כול הגופים שבעולם נמשחים זה לזה. אומנם אין יודעים אל נכון, אם מעשה התפוח היה במציעות, אך פרט זה אינו חשוב. העיקר הוא, שבחוקי כוח הכובד, אשר ניוטון עבד על קביעתם שנים רבות, הניח המלומד המהולל הזה את אחד היסודות החשובים ביותר במדעי הטבע. גילוי חוקי כוח הכובד העולמי העמיד בצל את הישגיו הגדולים האחרים של ניוטון. אך תרומתו לתורת האור הייתה בעלת חשיבות לא פתוחה בהרבה מגילוי כוח הכובד. בתתו לאלומת אור לחדור בעד חריץ לתוך חדר מאופל לעבור בעד המנסרה, הוכיח ניוטון, כי אור השמש הלבן אינו אלא לצירוף שבעת צבעי הקשת. ניוטון המציע טלסקופ מחזירור, ואם ההמצאה הזאת נתן רב ברכה ביד התוכנים לחקירת של צבא השמים. ניוטון התמצא גם במתימטיקה הוא תרם בהמצאת החשבון האינטגרלי והדיפרנציאלי. ניוטון גם כתב ספר מאוד חשוב שהניח את היסודות לחוקיהם של מדעי הפיזיקה, שנקרא "היסודות המתמטיים של מדעי הטבע" הידוע בשמו "פרינקיפייה". יצחק ניוטון נולד ב 1642 , בכפר וולסתרופ שבמחוז לינקולנשיר באנגליה. בילדותו נמשך לדברים מכנים מאשר בבית-ספרו. הוא נחשב לתלמיד בינוני ומטה. בגיל ארבע-עשרה נאלץ לעזור את בית-ספרו ולחזור לוולסתרופ בכדי לעזור לאמו במשק. אך דווקא שם הוא נמשך לספרים ובעצת דודו נשלח בחזרה לבית-ספר. בשנת 1661 בא ניוטון ללמוד באוניברסיטת קמבריג´ . הוא התפרסם בכשרונותיו במתימטיקה. לאחר סיימו את האוניברסיטה עשה תגליות גדולות בתורת המתימטיקה. ארבעה שנים לאחר מכן התמנה לפרופסור באוניברסיטת קמבריג´. ניוטון נפטר בשנת 1727 והובא לקבורה בכנסיית וסטמינסטר המפורסמת, אשר בה מצאו מנוחת עולם רבים מן הנערצים ביותר שבבני אנגליה איזה מרקקקקקקקקק.........אחחחחחחח.....

giulietta

New member
זה "קצת" ../images/Emo46.gif

ניסית פעם לאכול משהו שהוא לא נוזלי? (או שזה בגלל סוגיית היציאות שלך?
)

יצחק? חחחחח

כמה שגיאות כתיב, חשבתי שהמחשב שלך אמור לתקן את זה שמעתיקים חחחח קבל נקודה של חסד

מי אני 3 ?

עסקתי גם באסטרונומיה וגם בפיסיקה אבל אני הייתי זה שהמציא את משאבת האויר הראשונה !

מי אני 4 ?

אגיד למה לא הסכמתי: לא למוסג האינסוף המתמטי ולא למושג 0 כמספר! כן הסכמתי שמעבר לאויר, מים, אדמה ואש שוכן האתר...

מי אני 5 ?

החוק על שמי אומר כי בטמפרטורה קבועה, הלחץ של הגז נמצא ביחס הפוך לנפחו.

למעלה