מי החכם פה?

vizini

New member
בטח לא אתה.

הנה הוכחה פשוטה מאוד - אתה יודע איזה יום היום?

Governor

New member
`אני מחכה להוכחה שאין אלוקים.

יש מישהו שיכול להוכיח????` איננו צריכים להוכיח דבר, כשם שאיננו צריכים להוכיח שאין דרקון ירוק על יופיטר המנהל משם את העולם, אילו טענת שיש כזה אתה טוען שיש אלהים? בבקשה קום והוכח אינך רוצה? לא צריך. תשאר אפוא טענתך תלויה באויר ללא אשוש כלשהו... ______________________________________________________________ 0284392570 חזרתי_לאבא

L7

New member
אלוהים שימושי מאוד. לכן סביר שהומצא

כדי לענות על צרכים. לאף אחד לא היתה התגלות (התגלות מופיעה במעשיות עמים חביבות) לכן סביר שאין דבר כזה.

אני חכם פה! בוא נתחיל: מה זה

"אלוקים"? לפני שדנים אם משהו\מישהו קיים או לא, חייבים מן הסתם להגדיר לעצמנו מה\מי זה המשהו\מישהו הזה. לא כך? אחרת, איך אפשר לטעון שקיים או לא קיים דבר, שאיננו יודעים מהו? דוגמה: האם קיים אבאבאבאב? ברור, שאי-אפשר לענות לשאלה זו, כל עוד איננו יודעים מה פירוש אותו "אבאבאבאב". לא כך? לכן, ברור שאם אשאל אותך אם קיים אבאבאבאב, אזי אתה תשאל אותי, מה זה "אבאבאבאב"? ותהיה צודק! כי איך אפשר לטעון אם קיים אבאבאבאב או לא קיים אבאבאבאב, כאשר בכלל איננו יודעים מה זה אבאבאבאב? ובדיוק באופן זה, אני שואל אותך בתשובה לשאלתך, מה זה אלוקים?

אלוקים הוא

נקרא לו בשם אחר נקרא לו בורא עולם עכשיו זה מובן באבאבאבא ? מי ברא את היקום ? איך היקום נוצר? אם אתה חושב להתחכם עם אבאבאבא בטוח שתשובה הגיונית לא תהיה לך

preacher

New member
חזרת לאבא?

בטח אתה לא עצמאי מספיק לחיות לבד וצריך "דיור מוגן". לא משנה אדון חזרתי, יש אגודות שיעזרו לך, אקי"ם למשל.

L7

New member
אמונה באלוהים היא חולשה. אדם חזק

איננו ממציא לעצמו עולמות דמיוניים וממנה לעצמו שומרים והורים ערטילאיים. אדם חזק עומד מול הפחדות על גהנום ושדים וכישופים.

"בורא עולם" זה צמד מילים, לא הסבר.

הערה: לא הבנתי מה פירוש "מובן באבאבאבא". גם לא הבנתי מה זה "ברא את היקום". מה זה "יקום"? האם זה "כל מה שקיים"? (למרות שגם זה לא ממש מסביר משהו) האם זה כל החומר, האנרגיה והשדות שקיימים? האם משהו קיים חוץ מאלו? ואם "אלוקים" קיים, אז האם הוא חומר, אנרגיה או שדה? כלומר: האם הוא חלק מהיקום? ובמקרה זה - האם הוא ברא את עצמו (אם הוא ברא את היקום, והוא חלק מהיקום)? כלומר הוא לא היה קיים תמיד? ומה זה "ברא את עצמו"? התהווה מעצמו? אינני מתחכם. באמת ובתמים אינני מבין לוגית מה זה "אלוקים" ומה זה "בורא עולם". לא נראה לי שאתה חזק כל כך בלוגיקה: "אם אתה חושב להתחכם עם אבאבאבא בטוח שתשובה הגיונית לא תהיה לך"
אדרבה! הַסבֵּר מדוע? "תשובה הגיונית", מן הסתם, או יש לך, או אין לך, בלי קשר להתחכמות שלי. לא כך? אם ההתחכמות שלי מונעת ממך לספק "תשובה הגיונית", זה רק מעיד על כך שאין לך תשובה הגיונית להתחכמות שלי. אציין שוב: אינני מתחכם. שלוש שאלות: 1. מי ברא את הזבוב המעופף כאן. 2. מי ברא את טיפת הגשם שנפלה שם. 3. מי ברא את השעון המתקתק על ידי. תשובות (לא מפורטות): 1. הוא בקע מביצה שהטילה אמו הזבובה, אכל, שתה, נשם ועבר גלגולים עד שהגיע למצבו הנוכחי. 2. בגלל ירידת הטמפרטורה בעקבות שקע אטמוספירי ירדה נקודת הרווייה מתחת ללחות היחסית כרגע, וטיפות "מיותרות" התגבשו ונשרו למטה בגלל כח המשיכה של כדור הארץ. 3. בנו אותו בבית חרושת מסויים, ולפני כמה דורות המציאו אותו אנשים. הנה תשובות לשאלה מי ברא חלקים מסויימים של היקום: זבובה, זרמי אויר, בית חרושת. ומכיוון ששלוש הדוגמאות שהיצגתי לחלקים מסויימים של "היקום" הם פחות מטיפה בים, אז גם התשובה עונה פחות מטיפה בים על השאלה מה זה בורא עולם. ובכל זאת, אני לפחות פירטתי במקצת: זבובה, שקע אטמוספירי, בית חרושת. ואילוּ אתה מקצר עוד יותר. מנסה לדחוס גם את הזבובה, גם את בית החרושת וגם את תנודות האטמוספירה למילה אחת או לצמד מילים, ולדעתך "הסברתָ" משהו?

Piren

New member
../images/Emo13.gif

Well.. the problem is that because you claim he exists.. it's your job to prove he does Like others said here... I believe in Harry (It's a big white rabbit .. damn smart) ... he always helps me to get through things .. can you prove Harry doesnt exist?

Piren

New member
nhaa

your speaking of his cousin! Harry is Harvy's cousin ... P.S - Harry said Harvy still ows him 10Nis for the Macabi game ...

למעלה