"בורא עולם" זה צמד מילים, לא הסבר.
הערה: לא הבנתי מה פירוש "מובן באבאבאבא". גם לא הבנתי מה זה "ברא את היקום". מה זה "יקום"? האם זה "כל מה שקיים"? (למרות שגם זה לא ממש מסביר משהו) האם זה כל החומר, האנרגיה והשדות שקיימים? האם משהו קיים חוץ מאלו? ואם "אלוקים" קיים, אז האם הוא חומר, אנרגיה או שדה? כלומר: האם הוא חלק מהיקום? ובמקרה זה - האם הוא ברא את עצמו (אם הוא ברא את היקום, והוא חלק מהיקום)? כלומר הוא לא היה קיים תמיד? ומה זה "ברא את עצמו"? התהווה מעצמו? אינני מתחכם. באמת ובתמים אינני מבין לוגית מה זה "אלוקים" ומה זה "בורא עולם". לא נראה לי שאתה חזק כל כך בלוגיקה: "אם אתה חושב להתחכם עם אבאבאבא בטוח שתשובה הגיונית לא תהיה לך"
אדרבה! הַסבֵּר מדוע? "תשובה הגיונית", מן הסתם, או יש לך, או אין לך, בלי קשר להתחכמות שלי. לא כך? אם ההתחכמות שלי מונעת ממך לספק "תשובה הגיונית", זה רק מעיד על כך שאין לך תשובה הגיונית להתחכמות שלי. אציין שוב: אינני מתחכם. שלוש שאלות: 1. מי ברא את הזבוב המעופף כאן. 2. מי ברא את טיפת הגשם שנפלה שם. 3. מי ברא את השעון המתקתק על ידי. תשובות (לא מפורטות): 1. הוא בקע מביצה שהטילה אמו הזבובה, אכל, שתה, נשם ועבר גלגולים עד שהגיע למצבו הנוכחי. 2. בגלל ירידת הטמפרטורה בעקבות שקע אטמוספירי ירדה נקודת הרווייה מתחת ללחות היחסית כרגע, וטיפות "מיותרות" התגבשו ונשרו למטה בגלל כח המשיכה של כדור הארץ. 3. בנו אותו בבית חרושת מסויים, ולפני כמה דורות המציאו אותו אנשים. הנה תשובות לשאלה מי ברא חלקים מסויימים של היקום: זבובה, זרמי אויר, בית חרושת. ומכיוון ששלוש הדוגמאות שהיצגתי לחלקים מסויימים של "היקום" הם פחות מטיפה בים, אז גם התשובה עונה פחות מטיפה בים על השאלה מה זה בורא עולם.
ובכל זאת, אני לפחות פירטתי במקצת: זבובה, שקע אטמוספירי, בית חרושת. ואילוּ אתה מקצר עוד יותר. מנסה לדחוס גם את הזבובה, גם את בית החרושת וגם את תנודות האטמוספירה למילה אחת או לצמד מילים, ולדעתך "הסברתָ" משהו?