מי הוא מסורתי?

lady h

New member
תגובה

איך נקראת בחורה שיוצאת למועדונים, לפעמים לובשת גופיות אבל שומרת שבת באדיקות? חברה טובה שלי היא כזאת. היא קוראת לעצמה דתיה. מי אני שאגיד לה אחרת? כל אחד ואיך שהוא מרגיש ובוחר להגיר את עצמו. אם תקרא בתחילת העמוד, ישנה הודעה על בחור שמגדיר את עצמו כדתי אבל אינו הולך עם כיפה. הוא כותב מאוד יפה כיצד הדת באה מהלב ולא מהגדרות שהסביבה מכתיבה.

אבל איך אפשר להגיד בבית הכנסת

"זכור את יום השבת לקדשו" וחצי שעה אחר כך לחלל את אותה שבת בצורה כל כך גסה ובוטה. (לנסוע באוטו, לבלות במסיבה, שבין היתר מדליקים ונכבים שם אורות, מעשנים. וגם לצפות בטלוויזיה עם כיפה על הראש) בשבילי אנשים כאלו הם לא יותר מרמאים, שרלטנים, שפשוט עושים צחוק מהדת..

זו בעיה של אותם אנשים

יבוא חרדי ממאה שערים ויגיד: "איך אתה קורא לעצמך בן אדם מאמין אם אתה מדבר עם בחורות ואפילו לוחץ להן את היד, לא מתפלל 3 פעמים ביום כל יום ולא מברך לפני שאתה אוכל". אז האנשים האלו רמאים לדעתך, זה לא צריך להפריע לך, איש באמונתו יחיה.

lior02010201

New member
יש זרמים רבים ביהדות...

זרם אחד הוא הרפורמי. שהם נוסעים לבית כנסת בשבת עם כיפה והנשים שמות תפילין ואין בעיה ולפי הפרשנות שלהם זה לא חילול של שבת. בתורה לא רשום אל תנסע ביום השבת כיוון שזה חילולו. אנחנו החלטנו לפי כל מיני הגדרות של מה זה חילול שבת ומה זה לא שנסיע זה חילול, וזה נראה בגלל זה שברור מאליו שלנסוע בשבת זה חילול אבל יבוא רפורמי ויגיד מה העבודה בזה שאני מזיז את הרגל שלי ולוחץ על הגז?

lady h

New member
ממליצה לך לקרוא בשרשורים קודמים

חלק מהגולשים העלו פה כל מיני טענות יפות שיכולות לענות לשאלותיך. אתן לך דוגמא. לגבי עישון והדלקת אש- כמו שמישהו כבר כתב כאן, בעבר נאסר להדליק אש או לחילופין להתקלח בימים חמים בשבת כי בימים עברו חימום מים והדלקת אש דרשו עבודה קשה ולכן הם נאסרו בשבת. היום להדליק אש או חימום מים ע"י דוד דורשת רק לחיצה על כפתור. אני באופן אישי לא מדליקה אש בשבת אבל בהחלט יכולה להבין הטענות שהועלו כאן.

Blackpanter1י

New member
אש לא נאסרה בגלל מאמץ פיזי...

בזמני התורה, כמעט כמו בימינו, הדרך לעסוק באש היתה קלה. בכל מקום ומקום שמרו על אש גדולה באחד המבנים של הקהילה, ועסקו במשמרות להוסיף עצים לאש מידי כמה שעות. כך יכל כל מי שרצה באש, ללכת עם זרד אחד קטן, לתפוס לו שלהבת ולהדליק האש בביתו. כן, שמעת נכון, לא אדם קדמון המשחק באבנים במשך שעה, לא שפשוף זרדים באור השמש. בסך הכל זרד קטן. כעת, אם באמת היית בחור ישיבה היית מבין מהי ההגדרה של "מלאכה" לפי התורה. מלאכה אין פירושה מאמץ פיזי, אלא יצירה של דבר חדש. יום השבת הוא "יום המדיטציה היהודית" (בלשון מטאפורית) ומי ששומר שבת מגלה שהיא כולה עונג. אתה כנראה רק קראת על השבת או מצאת שקל יותר לנהוג בחייך בהפקרות וללא חושבין. כתבת "חופש ועונג" וברור לנו שחשפת כאן את מניעיך האמיתים לכל מה שכתבת.

Blackpanter1י

New member
מצטער על הסוף, הוא לא קשור

זה לקוח מדיון באחד הפורומים בהייד פארק.

למעלה