מי הוא מסורתי?

lior02010201

New member
מי הוא מסורתי?

האם כל שומר כשרות ברמה מאוד נמוכה (לא דואג למשל לכלים חלבים ובשרים וכו') נחשב למסורתי? או שהוא גם הולך בימי שבת לבית כנסת? ושומר שבת? וכיפה?

אבי 8

New member
מי ששומר שבת

מסורתי הוא מישהו\מישהי ששומר על מצווה מאד חשובה בדת היהודית לאורך הדורות והיא שמירת שבת. מי שאינו שומר שבת, לא נחשב מסורתי אלא מאמין או לא יודע שאיך שהם קוראים לעצמם.

avivbarnoy

New member
יש הגדרה מאוד פשוטה למסורתי

כל מי שמגדיר עצמו כמסורתי הוא כזה!

masorti

New member
טעות.

חלק גדול מהמסורתיים שומר שבת בצורה חלקית. אם כבר, מאמין הוא זה שמניח שיש אל אבל לא רואה צורך בשמירת מצוות. מסורתי גם שומר חלק מהמצוות.

avivbarnoy

New member
לא חייבת להיות אמונה באלוהים

לדעתי זה יכול להתבטא בהרבה דברים, שלאו דווקא נובעים מאמונה, אלא מסורת-כל אחד והסיבות שלו... אבל אני באמת חושב שרק אדם יכול להגדיר את עצמו

סינפלית

New member
לא בהכרח...כי אם אדם לא שומר שבת

אבל מאמין בבורא עולם,לא מדליק אש,מתפלל,עושה קידוש בשישי הולך מידי פעם לבית כנסת...אז אם הוא לא מסורתי מיהו?הרי תסכים איתי שנעשה לו אבל אם ניקרא לו אדם חילוני{למילה חילוני יש קונוטציה שלילית מאין חוסר אמונה}אז אדם כזה -לפחות אצלי-הוא מסורתי משמע ממשיך לשמור את המסורת היהודית ומסורת הוריו ללכת לכוון הדרך הנכונה שבליבו חייה האמונה לאלוקנו...האמת שכל אחד יכול לחשוב אחרת: הוא מסורתי,הוא דתי לייט, מה זה משנה-מה ההגדרה העיקר שגם לזה ששומר שבת וגם לזה שאינו שומר יש מקום בפורום הזה...לא כך?!

מיהו מסורתי?

לא נראה לי שיש הגדרה קולעת למושג מלבד ההגדרה הרחבה של אזשהו זיקה לדת היהודית. אני למשל הדברים היחידים שאני שומר הם כשרות פסח ויום כיפור אה ובשר וחלב האם אני נחשב מסורתי לדעתי כן מה אתם חושבים?

avivbarnoy

New member
עצם העובדה

שאתה חושב שאתה מסורתי הופכת אותך לכזה.. אגב כבר יש שרשור קצרצר בנושא...

הממ לא בטוח...

הרי זה שאלה של תפיסה, מה אתה ה מה שאתה חושב על עצמך, או איך שהחברה רואה אותך, או איך אתה חושב שהחברה רואה אותך.

מסורתי בעיני...

הוא בעל זיקה ליהדות שנובעת ממודעות והכרה פנימית-רוחנית עמוקה ככל האפשר שזה כמובן משהו שצריך לעבוד עליו,כל אחד והדרגה שלו. שלכם חנה גונן

lady h

New member
יפה כתבת../images/Emo45.gif

וברוכה הבאה

כל מי שיש לו אהבה וזיקה ליהדות

הוא מסורתי בעיני. אני מתעסקת מדי יום ביומו באומנות הנקראת מגזרות נייר מסורתיות יהודיות ולמרות שאינני שומרת תרי"ג מצוות אני בהחלט מרגישה מסורתית.

הכל חרטא, יהודי הוא יהודי הוא יהודי

עד תקופת המשכילים יהודי היה יהודי. יותר שומר מצוות או פחות. אבל ... יהודי. כיום אם אתה לא מקוטלג [אצל המרובעים] אתה לא קיים. תפנימו, יהודי הוא יהודי. וחוץ ממוצא אימו יש 3 סימנים ברורוים להוכחת יהדותו. 1. רחמן 2. ביישן 3. גומל חסדים ובקצרה "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך" לא הבנתם ??? תשאלו את הרב לא אותי !! נ.ב. [הוא לא ינשוך אותכם יעיזות] אני לא רבנית.

יש לי שאלה.. איך נקרא בנאדם ש...

הולך לבית כנסת בערב שבת ואחר כך נוסע באוטו לבלות במסיבה? ואיך נקרא בנאדם שחזר מהבית כנסת ועדיין לא הספיק להוריד את הכיפה וישר התיישב לצפות בטלוויזיה (עם כיפה על הראש) מצפה לתשובות ענייניות..

למעלה