מי הוא "מאנגאס"?!

F a d i

New member
מי הוא "מאנגאס"?!

לפני כמה ימים נשאלה השאלה הזו אז תרשו לי להוסיף על מה שנאמר כאן ואתם כמובן מוזמנים להוסיף,לתקן וכו' במאמר המצוין שהביא ד'ה גריק אודות הזבקיקו מופיע בסוף המאמר המשפט הבא "המנגאס הוא גבר מכובד ולבוש בהידור ובודד. הוא לא סמרטוט וקל רוח. כמו שמוגדר במילון יווני " המאנגאס הוא חד מוח והתנהגותו הולמת את הגברים"" ואני מוסיף ש"מאנגאס"-MANGAS אלה הם "הגברים" של תקופת הרבטיקו קשה להסביר מה זה מאנגוס בכמה מילים...כי הוא היה תופעה תרבותית חברתית ביוון עד אמצע שנות החמישים והמאנגאס הוא גבר שמעשן נרגילה (בעיקר חשיש),הולך תמיד עם סכין קטנה בכיס,מעיל תלוי על יד אחת (שמסתיר את הסכין בעיקר) ותמיד יש לו "מסבחה" (חרוזים) ביד (ביוונית נקרא "קומבולוי)...ויש מאנגסים טובים ויש רעים-שעושים בעיות... והמאנגאס בא לביטוי בתרבות היוונית ב"תאטרון" מה שנקרא "קראגיוזי" (נדמה לי מילה מקורה בתורכיה) והוא תמיד נראה עם גב כפוף כזה וערמומי אממ זה מה שיש לי בינתיים כאמור מוזמנים להוסיף.. המשך ערב נעים...

קריפטון

New member
מאנגאסים

יש כאלו סטייל "קזבלן"ויש כאלו שהיו סכינאים תרתי משמע.תחת הגלימה הזרוקה ברישול על הזרוע הסתירו פיגיון.ושומר נפשו ירחק. קריפטון

יאסו מנגס

פאדי. אני רוצה לחצדיק אותך ולהוסיף למה שכתבתי כבר שאם נזכרים בסרט של יהורם גאון קזבלן אז זה משהוא שמתקרב . לפי מה שידוע לי מילדותי מנגס תמיד היה ביטוי חיובי. אז זהוא אני חושב שאפשר להגיד שמיצינו את הכל ואני מאוד מאוד שמח שהצלחתי לעורר קצת את החברה . עכשיו הייתי רוצה בבקשה שיר של קארס שנכתוב אותו ונתרגם אותו ביוונית כמובן .טו טוליפטיאו סאגפו יסנה מונו טו קראטו. ש.גרשון

קריפטון

New member
טו טלפטאו סאגפו

את "אני אוהב אותך" האחרון רק עבורך אני שומר. קריפטון

זה כמובן לא נכון....

זה היה בשביל הבדיחה... יש איזה שיר בהופעה פומבית אולי של חאריס או פרוטופסלטי 'שהיא' אומרת וחוזרת על המילה עשרות פעמים.

יאסו מנגס -טו טלפטאו סאגפו.

תודה שעניתה לי . כוונתי לכל המילים ורצוי ביוונית ש.גרשון

אח סלמו, סלמו

איזה בלגן עשיתה לנו בפורום,עוד יחשבו שגדלנו בבית שובניסטי. רק להזכירך שבפורום שלנו חוץ מהגברים(המנגאסים?)יש גם נשים. אז מה דעתך שבפעם הבאה תביא לנו ברכה לנשותנו היפות.

יאסו מנגס

לנשותינו היפות אין בשפה היוונית משהוא מיוחד והיוונים ידועים כנותני אהבה הגדולים ביותר בהיסטוריה כך שכל מילה יפה בכל רגע של היום או הלילה זה מקובל יפה חביב ואוהב. ש.גרשון

arik87

New member
מרגש...[ואני רציני]

סבא שלי היה ועדיין כזה אז זה היה נעים לקרוא אבל לא הבנתי מזה אומר שיש כאלה רעים ויש טובים,מה הם היו עושים כדי שיחשיבו אותם רעים או טובים?

F a d i

New member
אהלן אריק....שמח שאהבת

לגבי מה שאמרתי "מאנגאס טוב או רע" אז זה בלט יותר בסלנג למאנגאס יש עשרות כינויים-שכל אחד מביע על אופי ודברים כאלה והכי ידועים זה "מיראקלי" MIRAKLI שככה קראו למאנגאס הטוב ו "בילאליס" BELLALIS וככה קראו למאנגאס הרע ואני מניח שהרע עשה בעיות,גניבות רצח וכו'... המומחים ויודעי דבר מוזמנים לתקן ולהוסיף.. מקווה שעזרתי...!

arik87

New member
עזרת...

אבל מה הטובים היו עושים? ואת המילים "מיראקלי ובילאליס" שמעתי אם אני לא טועה בשיר-ematha pos eisai mangas

למעלה