מי הוא יהודי???

Sודית

New member
מי הוא יהודי???

שתי נשמות, צעירות טהורות מארץ הכפור הגיעו הלום למדו את שפתינו, למדו מנהגינו ובעוד שנה הופכות היו ל....חיילינו חיילי מדינת ישראל - מדינת ה``יהודים`` שם - לא היו שואלים... שתי נשמות, לא עוד נושמות לא שואלות לא עוד יודעות ש...אתם...פה לוקחים החלטות בחייהם יהודים היו ובמותם...מי אתם שתקבעו?? אתם - עם הפיאות והכיפה אתם - מחברת קדישא האם כך אמר לכם - האלוהים שלכם?? אתם בטוחים??? ולא מתביישים??? קבל עם ועדה להביע דעה כל-כך מבישה, כל-כך משפילה עבור כל האומה ואני - לי שאלה האם להמשיך להיות ``יהודיה`` גאה?? האם זה עדיין כבוד לחיות.... בזו המדינה???? ואתם - הביעו דעה!

noam011

New member
מה היית אומרת

לגבי קבורת חייל דרוזי או בדואי שהתנדב להתגייס לצבא, להילחם בבני דתו, ונפל עם חיילים יהודים. האם גם אותו צריך לקבור בבית קברות יחד עם החיילים היהודים שנפלו איתו ? האם הגויים האלה שמגיעים מאיזור רוסיה, רואים עצמם יהודים ? לא בטוח. אחרת הם לא היו דורשים חלוקת הברית החדשה בבתי הספר לילדיהם, כפי שצה``ל מחלק לחיילים הגויים הבאים מאותו איזור. האם את זה את יודעת ?

חן.

New member
נועם

לדעתי מי שאחד מהוריו יהודי והוא אזרח ישראלי - צריך להיקבר בקבר ישראל. הדוגמה שהבאת לא רלוונטית למקרה שמדובר בו כאן. אישית, אני חושבת שאזרח ישראלי או מתנדב לא יהודי ששרת בצבא ראוי להיקבר עם חיילי ישראל בחלקה הצבאית, אלא אם כן משפחתו של הגר רוצה אחרת.

חן צודקת

וכל אחד יכול ללמוד כל מה שבא לו - גם אם זה הברית החדשה אוריאנה

noam011

New member
ליהדות ישנם כללים

כמו שישנם כללים בכל אחד מתחומי חיינו. אנחנו מצייתים לחוקי התנועה, גם אם לא בא לנו. אנחנו מצייתים לחוקי המדינה, גם אם לא נוח לנו. אנחנו מצייתים למפקדים בצבא, גם אם זה לפעמים מתסכל אותנו. החיים שלנו כחברה בנויים מציות לחוקים. אנחנו כיהודים קיבלנו עצמנו את הציות למוסדות הרבניים שהם הפוסקים דינים והלכות, מאז חורבן בית המקדש. כחילוניים, אנו בוחרים לקיים חלק מהציווים הדתים, על פי בחירתינו. אבל אני לא חושב שיש לבעוט בכל השאר. על פי המסורת שנקבעה ע``י רבנן מזה מאות בשנים, נקבע, שיהודי הוא זה שלפחות אמו יהודיה. לכן זה הכלל הקובע מיהו יהודי. ריבוי המחלוקות הקיימות (אחרי תקופת ההשכלה) היום בין חילוניים ודתיים, נובעים מרצון הציבור הדתי למרוד ברבנות, הנשלטת ע``י עסקונה של אנשים חובשי כיפות. אין צורך לגרור את הויכוח עם ה``עסקונה``, לעניין הדינים וההלכות. אחרת אין שום משמעות לקיומנו כיהודים, ומכאן אנו נעקור גם את כל יסודות הציונות והדרך קצרה עד להתאבדות לאומית.

אור-לך

New member
נועם

אני כיהודיה לא קיבלתי על עצמי את הציות למוסדות הרבניים ויש עוד רבים כמוני. אני לא בועטת באנשים שמאמינים בציות למוסדות הרבניים אך אני בועטת באלו שמנסים לכפות עליי דברים שאני לא מאמינה בהם. אני לא בחרתי להיות יהודיה - נולדתי כך ואני חושבת שיש משמעות לקיומי כיהודיה גם אם אני לא מאמינה בדינים והלכות. סבא וסבתא שלי מתו בשואה (וכן, הם האמינו בדינים והלכות) ואולי בגללם או בזכותם יש משמעות לקיומי כיהודיה אך בטח שלא בזכות המוסדות הרבניים עם החוקים שלהם מימי בית המקדש! אור.

noam011

New member
סליחחחחחחחחההההה ?????

קודם כל נראה לי שאת סותרת את עצמך. מה פירוש, יש משמעות לקיומי כיהודיה גם כשאת לא מאמינה בדינים והלכות ? אז מה עושה אותך יהודיה ? משרד הפנים ? העובדה שרשמו בתעודת הזהות שלך - לאום: יהודי. זה מה שעשה אותך יהודיה ? דבר נוסף. את עושה בדיוק את מה שתיארתי לגבי היהודים החילונים עושים בעשרים השנים האחרונות. את בועטת בכל עיקרי הדת היהודית, בגלל הכעס שלך על העסקנים הדתיים שמנסים לכפות עלייך אורח חיים מסויים. זו הטעות של החילוניים. אנחנו תוקעים לעצמנו גול עצמי. לא היהדות כופה עלייך אורח חיים אלא, עסקנים וחברי כנסת דתיים. אבל צריך להבדיל בין השניים. אין ספק שהיהדות החילונית כמו גם הדתית נמצאות במשבר, במאה האחרונה. ומאותה סיבה.

למעלה