מי הוא חגורה שחורה ?

מי הוא חגורה שחורה ?

כבר מספר שנים אני מנסה לגבש את דעתי בנושא חגורות ודרוג. לבסוף לאחר שיטוטים רבים במחוזות האגו אני כותב כאן את מסקנותי : בחינות לדרגה הן דבר חשוב - הן מאפשרות להטמיע וללטש חומר בעזרת חזרה במסה קריטת היוצרת הפנמה . בחינה גורמת למה שמכונה "אפקט גלגל השניים "-אתה מגיע לליטוש מסוים של תיזמון ומרחק .הדברים הללו נשארים מוטמעים ולא מאבדים אותם ,בעצם כמו לרכב על אופניים . לגבי חגורות עצמן -בדרך כלל הן מיותרות בקרב אנשים מבוגרים שההנעה שלהם אינה נובעת מצבעים אך אסייג את דברי חגורה שחורה בדרך כלל נחוצה כסימול של קו פרשת מיים בהכלת ידע וביצועו. אז איך משווים בין חגורות ? חגורה היא שיכלול של שלושת הפרמטרים הבאים : מה המורה שלך חושב עליך? מה אתה חושב על עצמך ? ולבסוף מה התלמידים שלך חושבים עליך ? כאן הכול מתחיל לדעתי כאן הכול נגמר .

Ze Colmeia

New member
תראה...

לדעתי חגורה נועדה לדבר אחד בלבד
להחזיק את המכנסים שלא יפלו, אתה יודע כמה אנשים אני מכיר בחגורה כמו כמוני ובלי להשוויץ לא מתקרבים לרמה שלי, זה מה שמחזק בעני את ה"חשיבות" של החגורה, יש אומנויות לחימה שבכלל לא נותנות חגורה, להם לפי דעתי יש תפיסה מאוד נכונה כי הלוחם יכול להוכיח את יכולותיו ורמתו רק בקרב. החגורה לא משקפת רמה, קרב משקף רמה.

zappon

New member
ואאלה אתה צודק

חגורה זה להחזיק את המכנסיים אם כבר שיתנו חגורות רק בתחרויות של קרבות. כי לא משנה מה אתה לומד בקרב אתה נלחם ולא עושה תרגילי חזרה דבילים או קאטות. הכי טוב מנצח וזהו ולא משנה מה הוא לומד וכמה זמן.

Ze Colmeia

New member
לחגורה...

יש עוד שימוש פראקטי חוץ מלהחזיק את המכנסים, זהו עניין עקרוני שכן צריך להיות, והוא בעצם הסמליות שלמורה כנגד התלמידים שלו. אבל סתם כך לוחם מוכיח את עצמו ואת רמתו רק בקרב, החגורה לא מיצגת כלום, הטעות הכי גדולה של לוחם בקרב היא שהוא ינסה "להעריך" את רמתו של יריבו לפי החגורה שלו. ועם חגורה באמת מיצגת רמה אז אם ילחמו שתי שחורות למשל אז אף אחד לא ינצח, הרי שניהם עברו את אותם המבחנים ולשניהם יש את אותה הרמה בדיוק. ובקיצור כל מה שאני מנסה לומר זה שחגורה זה סתם עניין סמלי בין מורה לתלמיד ומשהו יפה וצבעוני להחזיק את המכנסים.

Romeo Ferrari

New member
לדעתי

חגורה נועדה לתת מוטיבצייה לתלמידים. לצערינו יש היום הרבה שחורות שממש לא מגיע להם. שמעתי שביפן יש מעבר בין לבנה לשחורה, בלי כל הדרך, זה הכל לתת דחיפה לתלמידים, ויש כאלה שזה עוזר להם. לי אישית לא משנה חגורה, זה רק צבע, וראיתי ירוקות מהמכון שלי שניצחו שחורות ממכון אחר. רצוי לציין לטובה את המאמן שלי שלא מחלק חגורות סתם, ולא משנה כמה סימפטייה יש לו לתלמיד.

מוסאשי

New member
מישהו אצלנו, כתב על זה דברים מאוד

מעניינים בגליון האחרון. הקישור ל"שומר הקבוצות" http://www.ninjutsu.co.il/hebrew%20newspaper%20the%20gourdian/the%20second%20issue/second_issue_pros_and_cons_belts.htm

Ze Colmeia

New member
תראה....

אני מכיר מישהו שלומד קראטה כבר המון שנים והוע עדיין בחגורה לבנה, בגלל שהוא כל כך מאמין שהחגורה לא מייצגת כלום, שהוא לא ניגש לבחינות, הוא בן אדם ברמה של שחורה, עם לבנה, הוא לוחם אמיתי, המניע שלו היא האהבה לקראטה ולא הלחגורה הבאה.... אצלנו גם המורה שלנו שומר על תלמידים צנועים, כלומר הוא כמעט אף פעם לא מקפיץ חוץ ממקרים חריגים, יש רק שתים שקפצו בשלוש שנים האחרונות, ולהם באמת באמת מגיע, וכשבאו אלינו אנשים מכל הארץ התפלאו איך זה יכול להיות שצהובים הם ברמה כל כך גבוה (בקפואירה), אבל כך זה אנחנו תלמידים צנועים, מראים את הרמה שלנו ברודה ולא בחגורה שלנו.

לולא

New member
כמו שנאמר רק למכנסיים

אני כבר לא צעיר ועד לפני שנתיים ומגיל 13 ההייתי לבנה ישנם דברים מצחיקים שקראו לי בגלל זה אבל לפני שנתיים הסנסאי שלי אמר שהגיע הזמן לשחור אז כאבא ל 3 ילדים קיבלתי שחור וגם זה היה מצחיק. אין קשר בין רמה לחגורה זה רק לשבור את הצבע

לא חשוב הצבע - מה שחשוב:../images/Emo26.gif

שהיא לא תהיה מעור
[הלת', שלטר - תגידו להם!]

ותשובה אמיתית../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif

משפטים כמו: "חגורה זה רק כדי להחזיק את המכנסיים" או "זה בכלל לא משנה איזו חגורה אני" - אני אהיה מוכן להגיד רק אחרי שאני אקבל את השחורה...
חכמה מאוד קטנה להיות חגורה לבנה ולנאום על כמה לא משנה הצבע שלה...

Ze Colmeia

New member
אבל....

אני לא חגורה לבנה, אני צהוב (בקפואירה זה החגורה השלישית) ולי זה לא מעניין החגורה, כי החגורה לא באמת משקפת את הרמה.

למעלה