מי הבוס?

ארנבים

New member
אם כבר מדברים על החמור

מישהו שמע פעם על שיטה לפיתוח מהירות בעזרת שוקים חשמליים שהוא פיתח לעצמו? (ואגב, איך בדיוק הופכים להיות דאן 10 בגיל 22 באיזושהיא שיטה? אפשר גם לקבל בUPS כמו סיפו גרוזנברג או שצריך גם ללמוד משהו?)

alon_o

New member
לא בדיוק שיטה לפיתוח מהירות אבל...

מאחר והפעלת תאי השריר מבוצעת ע"י פולסים חשמליים שעוברים דרך העצבים המחוברים להם, יש מכשירים שמדמים את אותה פעולה של שליחת פולסים. כך שאתה יושב ורואה טלוויזיה כשהמכשיר מחובר לך לרגליים והשריר בעצם עובד. כתוצאה השריר מתפתח והמהירות משתפרת (יחד עם הכוח ועוד דברים). יש לי קצת מידע בבית על השיטה, אשלוף אותו ואוסיף ביום ראשון.

idv

New member
איך פולסים חשמליים

משפרים את המהירות. אני מבין את השיפור בכוח היות והפולסים גורמים לכיווץ השריר ומחקים בכך עבודה רגילה של השריר. שיפור המהירות? לדעתי אין סיבה לכך ואם כבר הפוך היות והפולסים לא באים מהגוף עצמו אלא מגורם חיצוני.

alon_o

New member
שיפור כוח = שיפור מהירות

עד רמה מסויימת. אם יש לך X תאי שריר שאתה יכול להפעיל ב-Y זמן, למשל X תאי שריר שאתה מספיק להפעיל בבעיטה. אז אם ה-X תאי שריר האלו יהיו יותר חזקים = תרים את הרגל ביותר קלות = תרים אותה יותר מהר.

ארנבים

New member
אני קצת חולק על דעתך

רק מתוך דברים שקראתי מתוך ספר של ד"ר לאנטומיה. רק רגע, אני אביא את הספר לצטט: Muscles are composed of a veriety of fibers... Three categories are used: 1. Type IIb. These are large diameter fibers capable of producing high levels of force at fast contraction speeds. 2. Type IIb. These fibers are much like hybrids... 3. Type I. These fibers are also known as "slow twitch" fibers because they have low diameters... low force output... high endurance capability. הכל תלוי ביכולת לנצל MU (יחדיות תנועה) המורכבות מהסיבים המתאימים ואת זה אפשר לאמן רק באימון ספציפי. כך לפחות אומר הדוקטור הספציפי הזה, אני רק נותן מובאות (The science of martial arts training,CI Staley, MSS)

ארנבים

New member
על זה שלצד הדיונים לגבי אבא של מי

יותר גדול, הטכניקה של מי שולטת בהקרנת צ´י לוויני במערכת קולנוע ביתית ועוד נושאים, צריך להתייחס מדעית לדברים שההשקפה המערבית נותנת לנו יותר מידע עליהם והם מהווים תוסף לאימון

ארנבים

New member
כן, בגלל שאני לומד פילוסופיה

אני מרשה לעצמי להתפלצף ברמות שלא יתוארו. :)

alon_o

New member
תשובה

אז? אני לא רואה את הסתירה אז בבקשה הסבר לי מה אתה מבין ממה שכתוב... בכל מקרה... אם אתה מגרה בצורה מלאכותית את תאי השריר להתכווץ אז אין הבחנה בין התאים, כולם מתכווצים. בפעילות רגילה קודם כל מופעלים תאי השריר ה"לבנים", ואחר כך ה"אדומים" (לבנים = "fast twitch" ואדומים = "slow twitch", תאי התערובת מופעלים איפשהו או בהתחלה או באמצע, תלוי בשריר, לא בכולם יש כאלו ואלו תאים שנהוג להתייחס אליהם כ"תאים לבנים" לכל דבר.

ארנבים

New member
אולי הייתי צריך לנסח את זה כשאלה

סתם כי אני מסתמך על חומר שחשבתי שסותר קצת את דבריך. אם לא אז יופי, כולם מסכימים וזו התשובה המקובלת.

idv

New member
אני דווקא הבנתי

ששיפור הכוח=העלאת מסת שריר ומכאן דווקא האטה בתנועה (ככה לפחות אני זוכר מדיון שהיה בפורום של וושו).

alon_o

New member
לא בהכרח

הכל תלוי מה וכמה. יותר מסת שריר ביד - הגיוני שתאט אגרוף משוחרר שלא משתמש בשרירי היד להנעה - יותר משקל להזיז. אבל שוב תלוי מה וכמה. הכל תלוי במטרה\ות הספציפית\יות. קציצון רצה הגדלה (ללכת לחוף אה?
) אני לא אישית עובד על הגדלה בכלל.

קצת רצינות!!!

שיפור המהירות בפעילות שרירית קשור בפרמטרים פיזיולוגיים של השריר אבל שיפור המהירות הדרוש לעוסקים בלחימה תלוי יותר מכל בקישור העיצבי לשריר ובמהירות התגובה העיצבית! לא סביר שגירוי חשמלי ישיר של סיבי השריר בעזרת אלקטרודה ישפר את המהירות של התגובה העיצבית. כמו כן אין ספק שהוא לא יעזור בכלל בפיתוח תנועה סינרגיסטית (מוכללת, הכוללת יחידות מוטוריות ואברים שונים) מפני שהגירוי מועבר לשריר ומגרה אותו לפעולה ללא קשר לתנועה פונקציונלית.

alon_o

New member
נכון

גירוי חשמלי חיצוני "עוקף" את המערכת העצבית ולכן לא מאמן אותה. לשיטה הזו יש גם כל מיני חסרונות שאני פשוט לא זוכר. אנסה למצוא. אבל בכל זאת - אני חושב שכבר כתבתי את זה אבל אני לא בטוח מתי ואיפה אז... אם המערכת העצבית שלך מיומנת מספיק כדי להפעיל X תאי שריר בזמן Y (זמן של בעיטה - באמת!), אז אם תאי השריר האלו יותר גדולים (=יותר חזקים) אז אתה תבעט יותר מהר. רק מה? עבודה איטית (לפיתוח מסה) מרגילה את השריר להתכווץ לאט. לכן מומלץ לשלב עבודה על מהירות עם עבודה על פיתוח כוח אבסולוטי עם דגש על מהירות. רק מה? כל הדברים הכלליים שאני כותב לא נכונים. למה? כי כל מקרה לגופו ואני מקמץ במילים כדי לא לכתוב כאן ספר שלם. (למי יש כוח). אז לקציצון נתתי תשובה שאולי ממש, אבל ממש תהיה לא טובה למישהו עם מטרות שונות, שנותן אגרוף אחרת (אחד נותן אגרוף מהרגל, אחד מהאגן, וסנסי מושיקו נותן מהזרת (אני חושב))

גירוי חשמלי לפיתוח הצ,י

סיפו מושיקו משתמש גם בשיטות טכנטלוגיות וגם ובמסורת נזירי הדופ דופ כדי לפתח את הצ,י

למעלה