מי האיש שבתמונה ?

עדגיל

Well-known member
רפי שאולי שהיה הבעל של מנדי רייס דייויס

בבעלותו היה גם הדראגסטור בארלוזורוב פינת דיזנגוף ובלי שאף אחד ישמע אני אספר לכם בלחש ששם אכלתי בפעם הראשונה בחיי ש ר י מ פ ס

עדגיל איך היתה הפעם הראשונה?

אני אכלתי פעם ראשונה ש..
..פס באוניה יוונית שחצתה את האוקיאנוס האטלנטי בדרך לארצות הברית, בים די סוער, הרוב היום

עם מחלת ים חוץ מכמה אנשים וביניהם אבא שלי ואני שהיינו מסוגלים לאכול אפילו סבונים ומגבות מסמרים וחרבות בין השאר למשל

עדגיל

Well-known member
למנה הזו קראו "קוקטייל שרימפס". זה הגיע בכוס

זכוכית גבוהה כמו של משקה קוקטייל חריף. בתוך הכוס היתה חסה קצוצה ועל שפתי הכוס היו תלויים 4 שרימפסים. אני התבקשתי ללכת לפינת הרטבים ולמזוג לתוך הכוס עם החסה רוטב לבן שמורכב ממיונז ושום, ואחר כך לטבול את השרימפסים בתוך הרוטב הזה. מה אני אגיד לך, בלאגן כזה לא היה לי בחיים...

Y. Welis

New member
אני אכלתי בפעם הראשונה ב'פיצה האט', כשהסניפים

הראשונים נפתחו בארץ בקיץ 93'.

לפחות נאמר שם שאלה שרימפסים. לא היה להם טעם מזוהה (היו יכולים להיות באותה המידה טופו). אבל הפיצה עצמה היתה שווה.

לא יודע כמה סניפים שלה נותרו היום (מעטים), אבל היא עשתה מהפיכה מקומית של איכות (כי פעם פיצה כאן היתה בעיקר מנת מלח צהובה; תמיד לא הבנתי איך בסרטים משתגעים עליה), שאחריה הפיצות המקומיות השתפרו פלאים, ובעיקר אחרי הגעת 'דומינוז'.

אמנם 'ליטל סיזר' עדיין לא הגיעה אלינו (עוד זוכר את הפירסומת הנהדרת עם ספייק לי ב'סופרבול' של 99' אולי), אבל יש כבר רמה מקומית (בעיקר ברעננה).

פיצה ראשונה שאכלתי היתה בבוסטון שנות ה-60

הכי פשוטה והכי טעימה - בצק שמרים, הרבה גבינה צהובה וקטשופ וזהו. הטבח היה עומד מול הקהל לוקח גוש בצק ומעיף אותו לתיקרה וזה היה יורד בצורת דיסקית בצק מסתובבת סביב עצמה כמו פריזבי.
לאמא שלי שהיתה אמונה על אוכל בסיסי של לחם אחיד, הפיצה נראתה משהו מוזר והיא התפתתה וקנתה לעצמה פיצה ברחוב ובאה הביתה ואמרה: אכלתי דבר מגעיל - "לחם רטוב"...

sailor

New member
אמריקה עיוני

אבל באיטליה בכלל לא התלהבתי מפיצה, כשהגעתי בהמשך לניס, אכלתי פיצה טעימה.

עדגיל

Well-known member
באיטליה אכלנו פיצה שלבצק שלה היה מרקם שהזכיר

בצק של לא פחות ולא יותר מאשר מלאוח. הם העמיסו על הבצק הזה עיגולים של מוצרלה, ועל זה שפכו רוטב עגבניות עם שום ומעל הכל פיזרו בזיליקום. אכלתי את זה במסגרת פסטיבל כמו חוצות היוצר שנערך בעיירה בה היינו. לפיצות שם יש אריזות מגניבות כמו אלה למשל

Y. Welis

New member
המקורית היא עם בצק דק, כמו פוקאצ'ה

ויוצא די יבש. העבה זה פיתוח אמריקאי.

sailor

New member
המקורית דוקא לא כל כך דקה

מקורה כנראה במרכז אסיה - בסין היא יותר דקה והשם לא דומה, בתורכיה ובמרכז אסיה היא נקראת פידה (PIDE), הבסיס הוא מבצק לחם מרכז אסיאתי (פרסי/בוכרי) אבל דק יחסית ומגון המלוי והרוטב גדול הרבה יותר מאשר במגף.
באיטליה רוב הפיצות הן דיקט דקיק עם מלוי יבש עד שרוף.

עדגיל

Well-known member
האיטלקים משוויצים שהפיצה היא המצאה שלהם

ויתרה מכך: פיצה מרגריטה הנקראת ע"ש המלכה שלהם מרגריטה דה סבויה מכילה את שלושת המרכיבים של הדגל הלאומי: אדום-רסק עגבניות, ירוק - בזיליקום ולבן- גבינת מוצרלה. זה הסיפור ששמענו מהמדריכה בטיול באיטליה ושאותו רשמתי ביומן שלי.

sailor

New member
הם גם טוענים שהפסטה היא המצאה שלהם

אבל בסין יש תיעוד של פסטה מזה אלפי שנים והמגון שלה שם, הן מבחינת חומר הגלם (אורז, חיטה, כוסמת, שעועית ועוד) והן מבחינת הצורה גדול הרבה יותר מאשר ב"ארץ הפסטה".

sailor

New member
וכמובן, כשבמרכז ובמערב אסיה

אכלו פידה, עוד לא היו עגבניות בארופה, כי זה קדם לפחות במאות שנים להפלגה של קולומבוס.

למעלה