מי דה-אורי-תה

LEyahoo

New member
מי דה-אורי-תה

חברה אני לא יודע אם מישהו סם לב אבל זה ממש מגניב לא נראה לי שבגלל זה החליתו לקרוא לאורי ככה אבל אם לא זה בהחלט צירוף מקרים חמוד אגב למי שלא מבין על מה אני מדבר "מדאוריתה" פרושו מהתורה. סתם רעיון שעלה לי לראש לפני כמה ימים ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- כן כן אני יודע אני כותב הרבה שגיאות כתיב ......... אין מה לעשות תתרגלו למה אני לא מצליח לתקן את זה.

אני בספק אם הכותבים ידעו על זה

כי מן הסתם זה קיים רק בעברית.. ואני לא חושבת שהכותבים עשו מחקר כזה מקיף בשביל להגיע למשמעות הזו (למרות שכבר נתנו פה ושם ייצוג לעברית בסדרה) אבל חביב!

deathcaster

New member
תיקונים

א. אין שום קשר. ב. אף אחד לא סם לב, אם כבר מישהו שם לב. ג. אף אחד לא החלית, אם כבר מישהו החליט ד. "אין מה לעשות תתרגלו למה אני לא מצליח לתקן את זה." - תיקון " אין מה לעשות תתרגלו מכיוון ש אני לא מצליח לתקן את זה." ה. אי אפשר להתרגל לזה, אולי כדאי ללמוד לשון , ולא רק תורה. ו. אתה בהחלט יכול לתקן את זה, הכל תלוי רק בך. ולא זו איננה תגובה מתנשאת, פשוט משגע אותי שאנשים שכותבים עם שגיאות כתיב מקבלים את זה כמובן מאליו ועוד מנסים לשכנע אחרים שזה בסדר ?! זה לא בסדר ! וגם אנשים עם לקות למידה יודעים לכתוב ללא שגיאות. והתירוץ של "אני כותב מהר" הוא אידיוטי, מישהו עומד עם סטופר ?, אל תכתבו מהר !

superdead

New member
חייב להגיב על התגובה שלך

אני יקח סיכון ויגיד שאין לך ליקויי למידה ותאמין לי שמי שאין לו לו ליקויי מידה לא יודע איזה קשיים יש דברים שנראים ברורים מאוד הם דברים די קשים לאנשים אחרים אז בבקשה התגובה שלך לא הייתה רק תיקון אלה הייתה מתנשאת ואפילו מתנשאת מאוד אחרי שיהיה לך ליקויי למידה נדבר

deathcaster

New member
תגובה

יש לי לקות למידה. אז אני יודע על מה אני מדבר, ולכן אני בודק פעמיים כל הודעה שאני מפרסם, פשוט קורא מה שכתבתי לפני שאני לוחץ "שלח" אגב, בלבול באותיות אית"ן זו לא לקות למידה, אז אל תכתוב "יקח" ו"יכתוב", כתוב "אקח" ו"אכתוב", לא "אלה" אלא "אלא".

LEyahoo

New member
שגיאות כתיב

אז ככה נשמה אין לי בעיה שתתקן אותי בכיף אבל אני חייב להגיד כמה דברים קודם כל אין לזה קשר להאם אני כותב מהר או לא ב. עשו לי איבחון לפני כמה שנים ואמרו לי שיש לי איזה משהו שבגלל זה אני כותב אם שגיאות (אגב בכול 3 השפות שאני יודע ולא רק בעברית) ג. גם אם אני עובר על מה שכתבתי אני לא רואה את השגיאות כמעת אף פעם ד. וזה באמת לא כזה נורא אפשר לחשוב שלא הבנת מה רשמתי גם אם השגיאות. ה. אני מסקים איתך שאפשר ללמוד לכתוב בלי שגיאות אבל בנתיים זה לא כל כך הולך לי אם יש לך בעיה אם זה תמשיך לתקן אותי אולי בסוף אני ילמד (אני מבטיח לעבור על התיקונים :) ) אה וגם לגבי התורה כמה שאני זוכר היה לי אותה כמות של שיעורי לשון כמו תנ"ך בב"ס. ואגב אח שלי תיקח הכול באיזי למה להשתגע מסתם משהו שמשיהו רשם לא חבל על העצבים שלך תהנה מהחיים ותצחק קצת אתה יודע זה לא מזיק אתה יכול לצחוק גם על השגיאות כתיב שלי אם אתה רוצה בכיף אחי אז יאללה ביי :) ושוב אני מתנצל על השגיאות

deathcaster

New member
תגובה

שגיאות כתיב לא מצחיקות אותי, אני ליצן לא קטן, אבל לא שמדובר בשגיאות כתיב. כמעת=כמעט מסקים=מסכים ילמד=אלמד אם=עם אינני יודע בן כמה אתה, אבל אם אתה לפני/במהלך גיוס ומתכוון בעתיד ללמוד במוסד אקדמאי, כדאי מאוד שתשמור על האישורים של האבחון שלך ושתדע בדיוק מה זה ה"ואמרו לי שיש לי איזה משהו שבגלל זה אני כותב אם שגיאות " כי זה מאוד יעזור לך.

Nogmor

New member
טוב דייי כבבבברררר

אתה מ'זה מעצבן אותי וזה ממש קשה לא לענות לך בחזרה על החוסר טאקט שבך. אם אתה כלכך מתלהב על שגיאות כתיב, אז אולי גם תלמד דיקדוק, ובאותו הזמן תקרא מחדש *כל* הודעה שאתה כותב 5 פעמים, (למרות הפעם האחת שאתה כביכול קורא מראש) ותשים לב שאפילו בהודעות שלך יש טעויות. 1) אומרים "כשמדובר" לא "שמדובר" - שמדובר, זה במאי סרטים. 2) כשאתה אומר למישהו את המשפט הבא:"ב. אף אחד לא סם לב, אם כבר מישהו שם לב" אז *כן* זה *כן* מתנשא. אפילו מאוד מתנשא הייתי אומר. למה? פשוט תחשוב בהיגיון, הייתה פעם אומר למישהו משפט כזה? לא. אם גילית טעות, יפה וטוב לך, ואם ברצונך לתקן אתה יכול לומר:" שלום, רציתי לומר לך שיש לך טעות כתיב במשפט, את המילה "שם" כותבים בש' ולא בס'." וזה כבר לא נשמע ב"טון" מתנשא. התגובה שלך התקבלה מאוד מתנשאת במיוחד כשאתה מתחיל אותה במשפט: "תיקונים". זה ממש חוסר כבוד. לבן אדם יש טעויות, אוקי, זה אומר שאתה פה לתקן אותם? לא. אתה רוצה לייעץ לו ולומר לו כאשר יש לו טעויות? סבבה, עשה זאת ב*פרטי*! אין שום סיבה שכל העולם ידע שאתה מוחה על הטעויות שלו - זה ממש לא מעניין את הפורום הזה. יש לך בעיות עם שגיאות כתיב, הפנה זאת אל הבן אדם, וכמובן, תשתמש במוח שלך ותחשוב לפני שאתה כותב משהו. יש דרך לכתוב דברים - לא סתם לומר אותם כאילו הם ברורים מאילו!

Nogmor

New member
תיקון מהיר

התכוונתי לבמאי אלמדובר, וסתם התבלבלתי עם המילה "שמדובר".

deathcaster

New member
אני טעיתי ואתה טעית

1. "אומרים "כשמדובר" לא "שמדובר" - אם כבר אומרים "כאשר מדובר" 2. כותבים "היית" ולא "הייתה" הפורום הוא פורום חופשי, הודעותי אינן נוגדות את תקנון תפוז . לא נאה לך ? אינך חייב לקרוא אותן. יש דרך לכתוב דברים, אם כן, מדוע אינך משתמש בדרך זו ?

עכשיו תורי לענות לך:

"כש" ו"כאשר" הם היינו הך.... אם אתה אומר "כשהלכתי" אתה בעצם אומר "כאשר הלכתי" - ואין כאן שום עניין של משלב, שניהם קבילים והם באותו משלב (register) אז אם אתה חושב שאתה כ"כ טוב בדקדוק.... אז זהו, שאתה לא... כי אז היית יודע את חוסר ההבדל שבין הדברים. ושים לב שיש הבדל בין שגיאות כתיב לבין השמטות/הוספות של אותיות.. אני בטוחה שNogmor כתב "הייתה" בטעות כי הוא לחץ על ההא פעם אחת יותר מדי... לא צריך להתקע לקטנות יותר מדי, תרגע בן אדם! ותודה ל Nogmor שענה לך, כי אני הייתי על סף לענות לך בעצמי רק שיודעי דבר עצרו אותי בכדי שהפורום והשרשור הזה לא ילכו לעזאזל (ואז קינסי תכעס עלי יותר)

deathcaster

New member
תגובה

מעולם לא אמרתי שאני אבשלום קור. ולגבי "הייתה" אין כאן טעות הקלדה, זוהי טעות נפוצה כמו לרשום "גבוהה" במקום "גבוה", ו"הגעתה" במקום "הגעת". בדיוק כמו הטעות הנפוצה של אותיות אית"ן. ואם היית על סף לענות לי, ועצרו אותך, אז כנראה שלא עשו עבודה טובה. "כש" ו"כאשר" הם היינו הך, נכון. בגלל זה קיים הדגש החזק. אבל לרשום "כאשר" במקום "כש", זה יותר נחמד. קינסי תכעס עלייך ? ואם היא תגיד לך לקפוץ מהגג , תקפצי ? , מה שטוב בפורום זה חופש הביטוי, לא עברתי על שום חוק בפורום, אז למה את באה בטענות ?, אם לא נאה לך, אל תקראי להבא את תגובותיי.

מעולם לא אמרת שאתה אבשלום קור

אבל עדיין אתה מתקן לכוווווווולם את העברית ועוד מתרגז כשלא כותבים עברית נכונה - אם זה לא אבשלום קור, אז אני לא יודעת מה (חוץ מד"ר אבשלום קור כמובן) יש הבדל בין טעות של אותיות אית"ן (אנשים גם מדברים כמו שהם כותבים, אתה ממש יכול לשמוע את אותיות את"ן השגויות בדיבור שלהם) לבין הוספת הא סופית במילה (שזו אולי טעות, אולי הקלדה מהירה - לך תדע.. עניינו של אותו אדם שכתב את המילה ה"שגויה"). אתה לא כתבת "נחמד יותר לכתוב 'כאשר מדובר' (אם נלך לויכוח המקורי)" אלא כתבת "עדיף 'כאשר מדובר'" הוה אומר, אתה מאמין שמבחינת משלב רצוי "כאשר" כאשר "כש" עושה את אותה העובדה מכל הבחינות. כאשר מדובר על אותו משלב אין דבר כזה "יותר נחמד" - זו העדפה אישית, ואם Nogmor כתב "כש" זו העדפתו האישית לעומת "כאשר" שזו העדפתך האישית ולכן אין פה ויכוח (לא אמור להיות) אתה אל תכנס ביני לבין קינסי, זו היתה בדיחה פנימית שקשורה לקינסי ולמי שאמור להבין אותה, אתה לא היית אמור להבין אותה (ובטח לא להכנס לזה) אמנם לא עברת על שום חוק אבל זה לא אומר שאתה חייב להתבטא - לא תמיד חייבים להגיד כל מה שעולה בראש - יש דבר כזה שנקרא "כח רצון" ו"ריסון עצמי" כנראה שלך אין את שניהם! וכמו שנאמר לך (אני חושבת שעל ידי Nogmor) - פעם הבאה שיש לך השגות על כתיבת הודעה של אדם שכתב בשגיאות כתיב (בין אם הוא "הקליד מהר", לקוי למידה או מה שזה לא יהיה) או שתשמור את ההערות האלה לעצמך או שתכתוב לאותו אדם בפרטי ותעשו את הויכוח בפרטי - זה לא מעניין את חברי הפורום, ויכוחים כאלה כבר היו בעבר (ובכולם השתתפת אתה - דרשני) וזה לא מועיל לאף אחד, לא לקוראי הפורום (חוץ מעצבים אולי), לא לך, כי אתה בכל זאת "מתרגז" על שגיאות הכתיב ולא למי שאתה עונה כי מן הסתם אם יכל היה שלא לכתוב בשגיאות כתיב, היה עושה כן. ואל תגיד לי שוב פעם "חופש ביטוי" ו"לא עברתי על שום חוק" - יש גם דבר כזה שנקרא common curtesy - הווה אומר לא לעצבן את כולם "רק כי אני יכול להתבטא כי לא עברתי שום חוק" comprende?

ARIS BOCH

New member
אני נמצא במקום הנכון?

אתם זוכרים שיש סדרה כזו,שנקראת סטארגייט,אנשים עוברים דרך השער לכוכבים אחרים? אנשים,תרגיעו.

למעלה