מי גנב את האור?

פיה 61

New member
הבורא הראשוני

הבורא הראשוני שברא ולא נברא . נתן את כוחו לבוראים שיבראו מכוחו הבוראים בראו יש מין הבריאה כאור ויש מין הבריאה כחושך בתחילה החושך גבר על האור . בעידנים אלו האור מתחזק והחושך הולך ונעלם ..

גל סופר

New member
"אור הגנוז"- שיר של המקובל רבי משה זכותו

הרמ"ז היה מקובל ידוע שחי במאה ה-17 ובין כתביו היה אפשר למצוא שיר (מדהים, לדעתי) על האור הגנוז: נטע שעשועים שם אצלו אמון, שובע צחצחות גנזי המטמון, נוצר עולמים וכל ההמון, לכל שכל ולכל אדם קדמון. אור הגנוז בלובן המחשוף, אצילי קודשו לו רוחם יכסוף, איש על דגלו כסוף יכסוף, לתקוות חוט זוהר אינסוף. יצק אדנים שם במרומים, ראשי עמודים ושבעה קיימים, כס נכון כסא מלכות עולמים, איווה למושב עתיק יומין. השיר מכיל מושגים קבליים רבים מאוד ("חוט זוהר אינסוף", "צחצחות", "עתיק יומין", "אדם קדמון"...) ובאיזשהו מקום נועד לתאר את המושג "אור הגנוז" בצורה פיוטית. אני אוהב אותו מאוד. לאחרונה שמעתי אפילו ביצוע שלו (מסתבר שהביצוע ישן!) וגם הוא יפה מאוד.

ינוקא1

New member
אכן גנבו את האור !

ומעשה שהיה כך היה : ברחובות של העיר חלם לא היו מנורות . חשך גדול היה ברחובות , ואנשי חלם פחדו לצאת מהבתים בלילות . איש אחד הציע לתפס את הירח כשהוא מלא ועגל , ולתלות אותו בשמים בלילות החשוכים . כלם התפעלו מההצעה . הם שמו בחצר חבית עם מים וחכו לאמצע החדש . כשראו את הירח העגל בתוך החבית , סגרו את החבית חזק חזק . כעבר שבועים , בלילה חשוך ומפחיד , פתחו אנשי העיר את החבית , כדי להוציא ממנה את הירח , והנה ... אין ירח !

snoopytush

New member

יש בריאה ויש עידנים...

האור הגדול אכן גנוז אך לא גנוב בוא יבוא בעתו אדמה=בצע=פחד אור=שפע=אהבה אוויר=ניתוק= רוח מים= עמקות=לב=רגש _את שני האחרונים מסרו לי כעת וטרם דייקתיהם_ הסיפריה הקוסמית אכן קורנת אור יקרות..אך לא האור הגנוז היא יש ארמון השכינה אם כבר...שם יש אור מופלא...ויש בריכה...יש הרבה מקומות עם אור, במה שאנו מכנים עולם עליון, אני חושבת שהאור הגנוז , כפי שאור יכול לנוע ולהיות נייד לפי צורך ורצון הבריאה והבורא... אבל זו שאלה מעניינת ..ללילה ולא לבוקר..יש לי דברים לעשות:) אחזור...מאוחר יותר..שיהיה לי זמן

למעלה