מי בעד???

זה דבר לגיטימי

כשאחד מכבד את השני ורק עומד על דעתו מבחינה ערכית, זה בונה! אך כשכל אחד לוטש עיניו לחורבנו של השני ומערב הרבה אגו בתהליך, הוי אומר שעדיין לא בשל לקדם את עצמו.

שומר 23

New member
לצערנו

יש הרבה שבונים עצמם מן המח` .. וללא קשר מי שמבין לגבי המחלוקת שבישיבה הגדולה בבני ברק הוא ממש גאון..

הסבר

אני לא חושב כך אפשר גם להיבנות מן מחלוקת משנה איך ובעצם זה השאלה קינאת סופרים תרבה חכמה

מWIי

New member
כן אבל זה לא סופרים.. זה אנשים!

ואם אתה מערב אגו... המצב גרוע! אני אישית סובר שמחלוקת בין זוג בונה המון! ובלי זה לא נבנה קשר אמיתי.. זוג מתאים תמצאו רק בחנות נעליים!

דער פונוביטשער מחלייקע'ס

זה דוגמא של מחלוקת לשם שמים! אבל בכלליות הדבר היחיד שטוב במחלוקת זה שכל צד מגבש את עמדתו יותר ויותר (אני מתכוון למחלוקת רעיונית) וכך מי שמחוץ למחלוקת זוכה לחומר יותר רציני, חוץ מזה מאד קשה למצוא מעלות בכליל החיסרון. "אך יותר הזהר בני על המחלוקת ראיתי קהילות ונתפרדו חכמים ונתנוונו עשירים ונתנוולו בזה המחלוקת המכלה גוף ונפש..." (מבוסס כמעט מילה במילה על אגרת הרמבם לבנו אברהם)

צא ולמד מסופה של מחלוקת לשם שמים

שנעצו חרב בבית המדרש וגזרו שאין יוצא ואין בא, עד שיעמדו למניין! ובגין קיום מצות אחרי רבים להטות, היה קשה לישראל כיום שנעשה בו העגל! ועכ``ז לא עמדו למניין, עד שתלמידי ב``ש שהיו הרוב, היו הורגים בתלמידי בית הלל ברמחים ובחרבות עד שנפוצו לכל עבר, כדאיתא בירושלמי

למעלה