מי בעד שאני יעלה שירים?

mongol1

New member
מי בעד שאני יעלה שירים?

דיפדפתי קצת באתרים שהמצילו פה ביניהם iraqvoice ועוד ומצאתי כמה מהשירים האהובים עלי סוף סוף ברחבי האתרים. אני ממליץ על כאסם אלשהר שהוא היום נחשב בין הזמרים הטובים ברחבי העולם הערבי ללא ספק זמר טוב. אחרי זה התמדקתי בזמרים של שנות ה60-80 בין הזמרים הטובים אפשר למצוא את סעדון ג'באר, יאס קוטאר, סעדי אל בייתי וחמיד מנסור. אחרי זה דפדפתי יותר אחורה לזמרים היותר עתיקים של שנות ה30-50 שהשירים שלהם חלקם מוכרים לנו כמו נאז'ם אל ר'זלי, קאטרי אבו עזיז, סלימה מוראד, זהור חוסיין ועוד כמה זמרים מצאתי חלק מהשירים המוכרים בארץ אם אתם רוצים אני יעלה

ועוד איך רוצים

בשביל אבא שלי הוא חולה על שירים בעיראקית בעיקר - דאוד אל כוואיתי אם יש, אבל גם סלימה מראד זה טוב, (לפני כחודש קניתי לו דיסקים), כמובן שזה לא הספיק לו כי הוא אמר שיש עוד מלא שירים, שאין אותם בדיסק אני ממש אשמח

במוזיאון יהדות בבל

אני תושבת אור יהודה - אז אני די נגישה למוזיאון, בנוסף יש שם את כל מה שאתם מחפשים ושואלים בפורום: הספר של מדלן אסלן, הגדה לפסח בנוסח עיראקי (לי יש מקורית אגב), ועוד כל מיני הצגות וידאו על החיים והתרבות בעיראק , שאני מתכוונת לקנות לאבא שלי בהפתעה, בנוסף דרך הפורום הבנתי שבשכונת התקווה אפשר להשיג מוסיקה יותר מגוונת, עוד לא נסעתי, בהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני מתכוונת לנסוע לשם ואעדכן אתכם אם שווה הערה/הארה קטנה הדיסקים כמובן צרובים והאיכות בהתאם - אז לא לצפות (הראשון שקניתי קפץ והחלפנו), העיקר שהעיראקי היה מרוצה, שיבדל לחיים ארוכים ובריאים!!! בהצלחה

הייתי במסעדה באור יהודה

המסעדה של נאדרה, והיה שם מישו במטבח ששר שירים עיראקים ומצריים, היה מאוד נחמד, גם אני שרתי קצת. אוכל עיראקי. אכלתי סג'ק, וכובה באורז. מעניין אותי אם אתם מסתובבים שם באזור של המסעדות, כי אני כשיצאתי מהמסעדה, והלכתי לכיוון תחנת האוטובוס, פגשתי המון עיראקים, אני מזהה אותם מהפנים, כאילו שאני באמצע שכונה יהודית בבגדאד, והיתה שם אישה בת 50 , שצעקה לבת שלה בת ה 30 לקנות תרופה בעיראקית, והבת ענתה לה בעיראקית מצ'רבק ( כלומר כזה דיבור מבולגן). אווירה מאוד יפה, מאוד היה לי נעים כך, אז אתם בטח שם חייתם באווירה כזו כל הזמן..... אודה לך מאוד אם יעלה בידך לכתוב קצת על החיים באור יהודה. אולי ביום ראשון אני אקפוץ עוד פעם למסעדה ההיא. שיהיה לך כייף.

זה ממש כמו שאתה מתאר

אני תושבת המקום קרוב ל-3 שנים ואני עיראקית משני הצדדים, במקור אני מקרית אונו שזו עיר שכנה ופלצנית - אין את ההווי שיש באור יהודה, למרות שגם בקרית אונו יש מלא עיראקים (ששידרגו את עצמם לציוויליזציה העכשווית), באור יהודה ההווי באמת כמו שאתה מתאר, הכל בעיראקית (הרי לפעמים אנחנו משתמשים ב"שפה" בכל מיני מקומות שלא יבינו) אז פה זה בלתי אפשרי - זה כמו העברית ששגורה בפינו, ככה פה זה העיראקית, אגב ליד המסעדה של נדרה יש דוכן מתוקים שאני מתמוגגת מהריח כל פעם שאני שם ומתאפקת לא לקנות לבית (זה מאוד משמין!!!!), ועוד קצת על החיים פה - יש התלהבות שבדור השלישי יודעים לדבר עיראקית אז די מתלהבים לדבר איתך וכל שיחה מסתיימת ב- "יתעיקי עיפי" "בפראחק" (קטעים), בנוסף ה"שוס" פה זה השכנים (אני גרה בשכונה החדשה - "הפלצנית"), אבל בכ"ז יש לנו שכנים עיראקים, סיפור ה"אישה השתלטנית" בשואו אמיתי: "שאול כלטולק קום א'רסל) - השכנה צועקת על בעלה שייכנס להתקלח - הם ממש מקסימים, וחבל כי הם עברו לא מזמן, אבל מתחתינו יש גם משפחה עיראקית טיפוסית (חולי ניקיון) - ואת הקטע הזה אני אספר לך ביום ראשון - כי אני ממש חייבת לטוס, ואני לא אהיה עד יום ראשון, אז אם אין תגובה, זה רק בגלל שאני לא פה, אל ייאוש ביום ראשון אמשיך "לגלג'" (=בעיראקית לבלבל ת'מוח) על כל מיני אירועים מצחיקים והיו כאלה אז שבת שלום (אולי אספיק עוד לקנות שאלרם ושוונדר לפני שנגמרת העונה)

תודה על השירים - ואגב שירים

גם אתם גדלתם על כל מיני שירים (מוזרים) בעיראקית כמו "פיסטק, בינדק, ג'וז ולוז".... "על הדלעונה על הדלעונה"... ועוד כל מיני כאלה שחרוטים בזכרוני עד היום ולמרות הצחוק שבהם לפעמים גורמים לי לבכות מרוב געגוע לתקופה (שלא תחזור יותר) ומה שנשאר זה רק לשמר אותה...

למעלה