מי בעד איזוטופ?

חורפנית

New member
מי בעד איזוטופ?

מי נגד? אני צריכה לחתום על חוזה עם מעבדה מורשית לבדיקות בזמן הבנייה על מה צריך להקפיד בחוזה עם מעבדה כזאת?

חורפנית

New member
לא יודעת עדיין

אני חושבת שזה תלוי במה שאתה בונה אני מקווה שמישהו בפורום יתרום תובנות מהנסיון שלו גם ביחס לשאלות שלי

לא צריכה להיות בעיה עם חברה כל שהיא

המחיר שאני שילמתי הוא 3300 ש"ח ל 5 בדיקות בטון + בדיקת אינסטלציה לפי התקן שזה אומר בדיקת צנרת ביוב מתחת לבית ( גיברית ) בדיקת מרזבים בדיקת צנרת המים ובדיקת שוחות הביוב, שהיום גם אם הן מפלסטיק ,המכסה חייב להיות מבטון .

אטיוד5

Active member
לא נכון

הבית שלי עבר טופס 4 לפני חודש וחצי - המכסים של שוחות הביוב הם מפלסטיק. כולל בחניה!

בינא

Member
לא נכון וכן נכון הלכו לאיזוטופ...

לא נכון הלך בכיוון אחד... כן נכון הלך בכיון אחר... ואזי התנגשו !!! אין "נכון" ו"לא נכון" בנושא הזה... מניסיון ביותר מ-40 רשויות (!) בכל רשות הדרישות שונות והמחירים בהתאם... בכל הרשויות תמצאו את הדרישה לבדיקות בטונים (לפחות 3). עלות כל בדיקה כ-500 ש"ח. בכל הרשויות תתבקשו לבצע בדיקת אטימות ממ"ד. בחלק מהרשוית תתבקשו לבצע בדיקות נוספות: ביוב ; צנרת ; מערכת סולרית ; עובי טיח בממ"ד ; גז ; מרזבים ; בורות ספיגה בחצר ; קיים הבדל גדול בין הביקורות בבניה הרגילה לבין הבדיקות של בניה קלה ; עץ ; מתועשת. בבניה הקלה ובעץ תתבקשו להביא גם אישורי מכבי אש ובדיקות נגד שריפה. בניה מתועשת מקלה ונדרשות רק 3 בדיקות בטון, אטימות ממ"ד ובמקומות אחדים גם ניקוז החצר. עקרונית - "איזוטופ", מכון התקנים ומעבדת הטכניון, הן הבודקות האמינות והמוסמכות ביותר. המחירים קבועים, אך ברי הנחה, אם עומדים על המקח / משלמים מראש וכיו"ב. המחירים נגבים ללא מע"מ כי החברות האלה מוגדרות כמלכ"ר (ללא כוונת רווח).

בינא

Member
מכסי בטון או מכסי פלסטיק לשוחות הביוב?

ללא ספק - מכסי הפלסטיק לשוחות הפלסטיק הן הפתרון הטוב ביותר לאטימה של בריכות הביוב. לצערם של הרבה אנשים, הצליחו החברות המיצרות את תאי הביוב מבטון ואת המכסים, לשכנע איכשהו את האנשים הקובעים תקנים, כי מסיבה לא ברורה, יש להתקין מכסי ביוב מבטון במקום הפלסטיים. יש רשויות שאימצו את השטות הזו ויש כאלה שמעלימות עין כל זמן שהמכסה בתחום המגרש. הטענה היא שמכסי הפלסטיק אינם עומדים בקרינת השמש לאורך שנים ומתבלים ונחלשים (לא נכון!) טענה שניה היא לגבי מכסי הפלסטיק שהם חלשים יחסית לבטון אם עולה עליהם רכב (נכון חלקית...) במקומות רבים בהם הדרישה היא למכסי בטון, מסכמים עם האינסטלטור שיביא כסי בטון לצור הבדיקה של פקח העירייה לטופס 4 (זה ממחלקת הביוב) ואח"כ מחזירים את מכסי הפלסטיק. יש אינסטלטורים שמחזיקים מכסי ביוב בטון רק לצורך זה.

fireman

New member
זה בדיוק מה שקורה בפועל

אם מישהו קיבל טופס 4 עם מכסי פלסטיק הרי שהבודקים כנראה הפנימו באיזשהו מקום שבסופו של דבר הבונים מחליפים את מכסי הבטון בסופו של דבר אם כי במקומות מסויימים אני חושב שעדיפים מכסי הבטון גם כמכסים קבועים למקרה שרוצים לרצף משטח שיש בתוכו מכסה בטון, הבטון מהווה מצע טוב יותר להדבקה או בכלל לביצוע גרנוליט למי שבעניין, כמוכן לגבי בומנייט. צריך לקחת בחשבון מה מתכוונים לעשות בסופו של דבר. בכל מקרה לחניה של רכב מכסה וטבעת בטון בלבד (25 טון)

אטיוד5

Active member
מה זה 25 טון?

מכונית פרטית שוקלת לכל היותר טון אחד וחצי. על גלגל אחד רבע מזה. אפילו משאית שלמה עמוסה באדמה שוקלת רק 20 טון (אחרת אסור לה לעלות על הכביש).

fireman

New member
למסעה שמיועדת לכלי רכב

התקן אומר מכסה למעמס של 25 טון כמינימום. למדרכות התקן אומר 8 טון כמדומני. בכבישים יש מכסי בטון העמידים במעמסים גדולים עוד יותר ואף מכסי פלדה..

ilanli2

New member
אני חתמתי עם איזוטופ חוזה לפני חודשיים

אני בונה בית 240 מ"ר בראשון והבדיקות הם: בטון,אינטלציה,טייח,ממ"ד. כל התענוג עלה לי 3900 ש"ח.

Shukilida

New member
אנחנו מתכוונים לחתום איתם

העלות עד כמה שאני זוכרת (הם נתנו את ההצעה די מזמן) היא 350 ש"ח ליציקה + בדיקת ממ"ד. התמחור הוא פר ביקור. 350X6 ביקורים אצלנו יצא 2100 ש"ח (לא זוכרת אם כולל או לא כולל מע"ם). אצלנו באזור (כמה עשרות מגרשים), כ - 90% סגרו איתם.

למעלה