מי בא מחר להרקדה

הזמנה להרקדה בהדר יוסף

אני נאמנה לשמעון עשור
. נשארת אצלו למרות ההזמנה שלך בתקווה שיהיו עוד רבים כמוני.

שוש.מהיום עד מחר,עוד יזרמו הרבה מים

בנהר. ההרקדה שהיתה בשבוע שעבר לא תהיה דומה להרקדה של מחר. אולי תהיה ברפרטואר שונה מאד ממה שהיה בשבוע שעבר. כמובן שמספר הרוקדים מחר יהיה קטן מאד לעומת ההרקדה החינמית שהיתה בשבוע שעבר. אם לא יגיעו להרקדה זו לפחות כמאה רוקדים,ההרקדה תיסגר מהר. טוב נראה.אני אחליט ברגע האחרון, כי אין לי שוב התחיבויות אחרות. הבעיה כמו תמיד היא ,בת זוג מתאימה.

^hunter^

New member
איך היה בשבוע שעבר?

האם מישהו שהיה שבוע שעבר יכול לחוות את דעתו? כדי להיות מוכנים למה לצפות תודה

dw2322

New member
דעה קצת שונה

הוספתי תגובה בשרשור, קצת שונה מרוב התגובות בו, אך מאחר והוא לא קופץ יותר הנה הוא שוב: קצת הופתעתי לקרוא את שפע המחמאות שנכתבו כאן, מאחר שהרושם שאני קיבלתי היה קצת שונה, בייחוד כשאני נזכר באש שחטפתי מצד החבר'ה שהגיעו להרקדה בגללי ואיך לאמר בנימוס? לא ממש גילו התפעלות כפי שאפשר היה להתרשם משאר התגובות בשרשור הזה. לרגע סברתי שהיינו בשתי הרקדות שונות. ראשית הסתבר שבניגוד לשמועה של התחלה ב 20 החוג התחיל ב 21:30, כך שמי שהגיע קודם לכן (כמונו) טעה. נו מילא. 2. מה שהכי הפריע למסתייגים זה הרפרטואר. ניגשתי עכשיו להסתכל בכרוזון כך שאי אפשר לבוא בתלונות אלא לעצמנו, אולם יש לציין כי מדובר ברפרטואר השונה די מהותית מזה הנרקד בהרקדות אחרות שאני מכיר: גדי (אונ' ת"א/בית דני)/מייק ורון/ שהרבני/בתיה קרוננברג/רוני סימן טוב (כן, אותו רוני, בצ'יינין, לפחות בפעמים הבודדות שדגמתי שם)/ירון מישר/אייל עוזרי וכיו"ב. המינון של הריקודים מהשנים האחרונות היה מועט ביותר (כלומר התבלון מהכרוזון הכיל מעט מאד גרגירי פלפל), לפחות לטעמם של מספר אנשים, וגם ריקודי אמצע הדרך היו שונים מאלו הנרקדים במקומות המוזכרים לעיל. זה אומר שהיו לא מעט ריקודים שאני לא הכרתי (וקל וחומר כמה מחבריי הצעירים יותר). טיעון נגדי שאפשר להעלות הוא שמי שרוצה הרקדה רגילה יכול ללכת באותו יום לבית דני. ok, מקבל זאת אם כי אישית אני לא מהחסידים של בית דני (מעדיף את האונ'). אפשר להבין שמי שהולך למספר הרקדות בשבוע ונמאס לו יאהב את הסיגנון אולם לרוקדים מן השורה, שהולכים פעם עד פעמיים בשבוע לחוגים רגילים ולכן לא מרגישים שובע, הרפרטואר היה בעייתי. קחו בחשבון שאלו שכותבים כאן אינם מדגם מייצג. סביר להניח שמי שטורח להשתתף בפורום ריקודי עם הוא כזה שהנושא יותר קרוב לליבו. אז נכון, כל אלה שהתלוננו באוזניי על שגררתי אותם להרקדה הזו רוקדים באונ' אבל זה מה יש, ולא, הם לא יבואו שוב. הגישה שלי ממותנת יותר, כשלטעמי זהו חוג שאפשר לדגום מפעם לפעם, כשמתחשק משהו קצת שונה. פחות קיצוני מנוסטלגיה נטו. 3. ממוצע גילאים גבוה. לא ייחודי להרקדה זו, ככה זה ברוב החוגים, אבל שוב, לצעירים בחבורה זה פחות התאים (כששוב, אני באמצע כאן). אני משער שזו הסיבה גם לכך שקצב הריקודים היה איטי מבד"כ. 4. אין פינת קפה. אם מדובר בפעם יחידה, בגלל שזה היה חינמי אז בסדר, אולם אם הכוונה היא להמשיך בכך אז רצוי לציין כי המזנון היחיד גובה 8-10 שקלים לכוס קפה. אפילו לא ראיתי מכונת קפה (כאלו בהן המחיר הוא 1-2). זאת כאשר כמעט בכל החוגים אחרים מקובל בד"כ שקפה/תה פשוטים הם חופשיים (אני רואה כיבוד מעבר לכך כאקסטרא). מאחר ומחיר הכניסה אינו זול מהמקובל (25) זהו חיסרון. 5. המיקום נוח לבעלי רכב פרטי עם שפע חניה חופשית ומסודרת אך קצת בעייתי לאלו המגיעים בתחבורה ציבורית. האולם עצמו טוב מאד (לא מצויין, טוב מאד). בסה"כ בעיני החוג די בסדר (וזו רק דעתי שלי, מהשרשור אפשר לראות שינם החושבים אחרת, וזה בסדר גמור) ואפשר לאחל לרוני וטוביה הרבה הצלחה. הרעיון של ההזמנה הפתוחה לפעם הראשונה (בדומה למה שאייל עוזרי עשה ברמת-אפעל לפני כמה חודשים ושהרבני כיום בקאנטרי דקל) הוא מבורך, מכיוון שכך הוא הופך הרקדה ערטילאית בבסיס הנתונים של אתר rokdim למשהו שמכירים יותר.

אין כמו ההרקדה של שמעון עשור...

..ביום שלישי ואין לי כל סיבה לשנות. ההרקדה של שמעון עשור היא תוססת , מגוונת , רפרטואר מתחלף הכולל ישן וגם חדש , רצפת פרקט , מיזוג , שתיה חמה , אוירה יוצאת מהכלל , חבר'ה מקסימים ועוד . אם כן , למה "לרעות בשדות זרים" ובכך לקלקל חוג איכותי שנבנה והפך להיות אחד הטובים והמדוברים ביותר....? מקווה לראותך אצל שמעון....והגיע הזמן שגם נכיר....

dw2322

New member
איך היה שם בשבוע שעבר?

האם הגיעו הרבה פחות אנשים (קרי לא פחות שניים שלושה זוגות) להרקדה בראשל"צ של שמעון עשור? אם כן אז יש לך קייס (וגם זה בערבון מוגבל, בגלל ששבוע שעבר זה היה חינמי) אבל אם לא היה שינוי מהותי אז מה זה כ"כ משנה לך אם נוספה עוד הרקדה בת"א צפון? מדובר בשני מיקומים שונים, במרחק חצי שעה נסיעה זה מזה. מי שגר בהרצליה למשל המיקום בת"א הרבה יותר נוח לו ומי שגר ברחובות ייסע כנראה לראשל"צ. אתה מוזמן להריץ חיפוש ב rokdim על יום שלישי ותגלה עוד עשרות הרקדות באותו זמן.

ל-DW להבהיר את הנקודה..

אין לי בעייה עם ההרקדה החדשה , נהפוך הוא - תחרות היא דבר חיובי. ברם , הבה לא נשכח כי מספר הרוקדים הוא קצוב וכל הרקדה חדשה באה במידה מסויימת על חשבון ההרקדות הקיימות באותו יום ולעיתים משפיע הדבר גם על ימי ריקוד אחרים. אם אני צריך לבחור בין תחרות שעלולה לפגוע בקיים לבין הקיים שהוא איכותי ועלול להפגע .......אני מוותר על התחרות - שכן אני לא מקדש את התחרות בכל מחיר. אני באופן אישי אוהב מאד את ההרקדה של שמעון עשור כפי שהיא ביום ג' בגנחום ומתכוון להיות שם. זכותו של כל רוקד לרקוד בכל הרקדה שימצא לנכון - אני איתן בדעתי ובהמלצתי לחבריי הרוקדים.

זכותך לבחור מה שבראש שלך

אולם זה קצת יומרני מצידך להכריז (עם כל הכבוד לשמעון) כי "אין כמו ההרקדה של שמעון עשור". בשביל לקבוע עובדה נחרצת כל-כך, עליך לפקוד עוד הרקדות רבות, ולפי קריאת המצב איתך לא עשית זאת... אתה כנראה נעול ! ועוד ציטוט: ".....אם אני צריך לבחור בין תחרות שעלולה לפגוע בקיים לבין הקיים שהוא איכותי ועלול להפגע .......אני מוותר על התחרות - שכן אני לא מקדש את התחרות בכל מחיר......" הבט: החוג החדש שנפתח בשבוע שעבר עם עוד הרבה חוגים שנפתחו לאורך זמן, לא נפתחו רק לשם "תחרות" גרידא!!! החוגים נפתחו כדי לספק פרנסה גם למרקידים אחרים שלפי הערכתם יוכלו לספק הרקדה מהנה ואיכותית לציבור רוקדים אחר במקום שונה במרחב הארץ. השתדל נא לראות דברים קצת יותר במקרו, ולא דוקא תמיד דרך אינטרס של מרקיד אחד (עם כל הכבוד לו ויש כבוד)

אין כמו יפו.מצא חן מאד בעיני

הריקוד הקליל הזה שאשר שם אותו בשבת בפתח תקוה. הלואי שמרקידים אחרים גם ילמדו וישימו אותו, ויחזירו אותו לרפרטואר שנשכח.

משהא

New member
דב ידידי זכותו לבחור והוא בחר בזכות

נתחיל מכך שגם אני חושב שההרקדה בגן נחום ביום שלישי (אצלי היא מוגדרת כהרקדת אמצע) היא הטובה שאני מכיר בארץ. ברור שלכל רוקד ההעדפות שלו וכן זו העדפתו של אדם רוקד, שלי ושל רבים אחרים. בדיוק באותה מידה אני חושב שההרקדות של שמעון מרדכי וטוביה טישלר הן הטובות בארץ (מוגדרות אצלי כמבוססות בעיקר על ריקודי השמונים והתשעים בשילוב קליל של חדשים מובחרים). אני מודה שהבחירה סובייקטיבית ושאיני מכיר מקרוב את כל ההרקדות בארץ. בחלק ניסיתי, על חלק אני יודע מתוך שאני מתעניין ומקבל מחברים שאני סומך עליהם מידעים. ואוסיף גם שיש הרקדות שנמצאות בעליה ואחרות בירידה. לישראל שיקר היו ירידות קשות בשנתיים האחרטנות והשנה בנצר סירני ישראל שיקר בעליה תלולה לטעמי, ואני לא שם בסל את המזון שהוא מביא כערך מוסף לרוקדים אך לא לטיב ההרקדה במובן שאנו מדברים. אוסיף גם שכל הכבוד לשמעון עשור שהפנים, התחשב, למד ויישם עד שהיגיע להיות מועדף. בשום אופן לא היינו כותבים זאת לפני שלוש שנים. אז ביקרנו וקטלנו אותו והיום אנחנו שותים מיץ דודבנים עסיסי ונהנים מהחיים כל הרקדה יותר מהשניה. וזה לא יומרני, זה אמיתי, לא מתחנף ונותן פרס למנצח. תראה אותנו חוזרים כל יום שלישי, מאות רוקדים, הביתה שבעי רצון וזה אומר הכל. אל תיקח מאיתנו את הטוב שאנו מקבלים גם אם אנו חושבים שהוא הטוב ביותר. ריקודים שמחים אורי גבעוני

מה אגיד לכם,דבלה ומשהא.התלבטתי

מאתמול ועד היום, לאן אלך היום. ראשית אציין כהרגלי שלא קבעתי עם אף בחורה לרקוד היום. כולם פרחו להן. מצד אחד ההרקדה של שמעון הוכיחה את עצמה שהרקדה טובה ומגוונת, מצד שני צריך גם לתמוך ולעזור לקדם הרקדה חדשה. אם לא יגיעו להדר יוסף מספיק רוקדים,ולפחות 100 רוקדים,היא תיסגר וחבל. יחד עם זאת להדר יוסף המרחק מביתי קרוב מאד, חוץ מזה יש לי בעיה עם חלק קטן מאד מהרוקדים בראשון שלא רוצה אותי שם. אז,כידוע אני לא אוהב לשבור את הראש . שיהיה מה שיהיה, עשיתי אן דן דינו והרקדה אחת משניהם זכתה בהגרלה,

דב אורבך עורך פורום סברס...

..על מה ההתנצחות בינינו !!? אילו דבריך היו מסתיימים בראשיתם - כלומר ..."זכותך ( זכותי- מופנה אלי) לבחור מה שבראש שלך ...."(זה הניסוח שלך....אני הייתי בוחר בעברית שונה במקצת...) הרי שכאן הסתיים הדיון בסוגיה , שכן על טעם וריח אין להתווכח ואני מביע את דעתי בענייו שהיא סובייקטיבית לחלוטין ....בדיוק כמו דעתם של מאות רוקדים אחרים אשר מצביעים ברגליים ובאים להרקדה של שמעון בגנחום. כמובן שגם לא הייתי מגיב על כך כי זה באמת עניין של טעם אישי של כל אחד מאיתנו והדבר הוא סובייקטיבי לחלוטין..... בעיניי אין כמו ההרקדה של שמעון עשור ואני אומר זאת כמי שרוקד בארץ נהווה ורקד בעבר בהרקדות רבות לרבות ; בחיפה , בנתניה , ברעננה ,בכפר סבא , בראש העין, בנחשונים , בפתח תקווה , בגבעתיים , ברמת גן , בתל אביב , בנווה מונסון , בסביון , בחולון , בראשל"צ , בנס ציונה, ביבנה , באשדוד , ברחובות , בקרית אנו , ברמת אפעל , בגבעת ברנר , בקרית מלאכי , בלהבים , בעומר , בבאר שבע ובעוד מקומות נוספים אשר עייפתי מלציינם (בערים בדרך כלל בכמה הרקדות כמובן )..... אני חלילה לרגע לא הייתי מעלה בדעתי לשלול דעה של עמית - גם לו היתה בידיי הוכחה אמפירית - כי גם המדע המדוייק הוא עניין של אופנה וגם שם על כל מחקר יש כאלה המראים את ההפך הגמור..... מבלי שאתה מכיר אותי.....אינך יודע היכן רקדתי עד היום ....גם לא את מי אני מכיר ואת מי לא מבין המרקידים הרבים שחלקם ממש חברים אישיים שלי.....אתה בא וממליץ לי לרקוד בעוד הרקדות........וכל זאת מדוע.....כי דעתי שונה מדעתך......?? אתה יודע מה ....חשוב על כך פעם נוספת... ואם אנחנו כבר מדברים....ולא התכוונתי להעיר לך על כך.....צרם לי שאתה כמי שמנהל פורום ואמור להיות "ממלכתי" ....בבחינת כולם הם חבריי....מצאת לנכון לעשות נפשות דוקא להרקדה המסויימת הזאת - שאגב באמת אין לי שום דבר נגדה ואפילו לא מזמן השתתפתי בחוג של רוני סימן טוב...ונהניתי.. זכותך להביע את דעתך כשם שזכותי לעשות כן ; הבה נכבד איש את רעהו או לפחות תמתין להכיר אותי מקרוב יותר - לפני שתשפוט מה אני יודע ומה לא....ואז לפחות תדע עם מי יש לך ויכוח... אני מקווה שיזדמן לנו להפגש באחת ההרקדות וכפי שהבטחתי אציג את עצמי בפניך ואספר לך מעט יותר על עצמי (אם כמובן תרצה לשמוע) כדי שהדברים יהיו מאוזנים יותר.... ותודה לך משהא יקירי.....גם אם הייתי מקדיש ימים ולילות לא הייתי מטיב לנסח את הדברים טוב ממך....

עם כל הכבוד

לך אין כבוד לאף אחד. אני משייך אותך לגרופיס, יש לך את המרקידים שאתה מצדד בהם. האינטרנט הוא מדייה או יותר נכון תקשורת חופשית שבה כל אחד רשאי להביע את דעתו.אתה בתור מנהל פורום רצוי שתחשוב כפליים לפני שאתה לוחץ על -"שלח". מהיכן אתה יודע שהבחור נעול? האם כשמישהו אוהב הרקדה מסוימת ומציין אותה לעומת הרקדה אחרת זה פסול? חוגים נפתחים לשם פרנסה זה נכון, אבל גם לשם התחרות,כי התחרות מפרה אותנו ואתם. קצת קרדיט לנו, אנחנו גם רואים את המיקרו,ולדעתי אתה רואה את המקרו.

דובל'ה - משום שאני צד בעניין

נמנעתי עד עכשיו מלהגיב. אבל אתה יודע שבעניין הזה קשה לי להתאפק. אני לא מבין מדוע אתה מוצא צורך להגן על "קדושת האובייקטיביות" ולטעון ש: "בשביל לקבוע עובדה נחרצת כל-כך, עליך לפקוד עוד הרקדות רבות". ואם הוא לא פקד עוד הרקדות רבות ובכל זאת דעתו האישית היא ש: "אין כמו ההרקדה של שמעון עשור". הרי ברור לכל קורא ממוצע, שכאשר אדם טוען ש"אין כמו המאכלים של אישתי", או "העיר שלנו היא היפה ביותר" או "יש לי את הילדה הכי חכמה בעולם, יש לי את בת הזוג המדהימה מכולן, חברת סוני היא מס' 1 בעולם, אין כמו הימים ההם... ועוד כהנה וכהנה סופרלטיבים שבינם לבין אובייקטיביות טהורה הקשר הוא מקרי ביותר וכולם יודעים שמטרת הכותב היא בעיקר להקצין את דעתו על מנת שתבלוט מעט, הרי ברור לכולם וגם לכותב עצמו שהמציאות שונה במקצת. בנוסף לצורך שלך להגן על "קדושת האובייקטיביות", מצאת צורך פנימי בלתי ברור גם לקבוע במפורש כי הכותב לא מבקר בהרקדות רבות וכי הוא נעול. מטרתה של קביעה זו הייתה לפגוע בכותב ולהמעיט מערך כתיבתו והתייחסותו. ראוי לציין כי הכותב המדובר הוא אדם בכיר במעמדו ובתפקידיו הצבאיים והציבוריים, במסגרת תפקידיו הוא התגורר במקומות רבים ומגוונים ברחבי הארץ, כך שהכרותו עם ההרקדות היא רחבה ועמוקה הרבה מעבר לכל מה שאתה יכול לתאר לעצמך, מכך נובע כי קביעתו הנחרצת ואשר על פיה "אין כמו ההרקדה של שמעון עשור", היא אכן קביעה מדודה, בדוקה ואחראית לחלוטין. יתכן שהיא לא אובייקטיבית לחלוטין והיא סובייקטיבית במידה רבה, אך היא מבוססת על נסיון רב והכרות רוחבית ועמוקה ובזה חשיבותה. אתה גם קובע בצורה בלתי ברורה לגמרי כי: "השתדל נא לראות דברים קצת יותר במקרו, ולא דוקא תמיד דרך אינטרס של מרקיד אחד". ואני שואל אותך דובל'ה: מהיכן נובעת קביעתך כי ראייתו של הרוקד היא דרך האינטרס של המרקיד? האם לא עלה בדעתך שראייתו של הרוקד נובעת מתפיסת המציאות בשטח כפי שהיא ללא שום צורך באינטרס כזה או אחר? האם אתה באמת סבור שכל חוות דעת של רוקד נובעת מאינטרס כל שהוא של אדם כזה או אחר? בהזדמנות זו אני מבקש להודות לאדם רוקד ולמשהא על המחמאות הרבות לגבי ההרקדה בגן נחום, ועם כל הצניעות אני מודה שהם צודקים, ההרקדה באמת נהדרת, והיא נהדרת לא רק בגלל המרקיד אלא בעיקר בזכות הרקדנים הנהדרים אשר פוקדים את ההרקדה שנים רבות ללא הפסקה. שנה טובה.

אליק 31

New member
אני מקבל שהפרוש של שמעון לביטוי:

"אין כמו", הוא ביטוי רווח שלא חייב להגדיר מונחים מדעיים של סטטיסטיקה, די לו למי שהיה בכמה וכמה הרקדות, כדי ירגיש חפשי להשתמש בביטוי הזה מבלי שיחטא לאמת. דבלה, ועכשיו לסקרנות: מה עושה בחור נחמד כמוך,ביפו, דוקא בלילות? והאם השוית את אותם לילות, ללילות בסמטאות לוד?

למעלה