מי בא לבקר?

baruchnp

New member
מי בא לבקר?

מהו המזיק אשר בא לבקר צמח בגינתי (שגם הוא אורח ונבט לבד כנראה נדד עם הרוח או תפס טרמפ עם ארוחת בוקר של ציפור כלשהי)

baruchnp

New member
ובתקריב.

כדאי להגדיל, הם חמודים נורא ולא בא לי להבריחם, אלא אם כן תאמרי לי שהם סכנה לשאר הגינה...

r o i 1 9

New member
אפיד ההרדוף

והם ממש ממש לא חמודים. יעשו לך פייחת על כל הצמח תוך מספר ימים. אם הצמח לא מאד גדול תנסה לשטוף אותם עם זרם חזק ומטלית. ככה אני עברתי על "בת שבע" וזה לא היה קל בכלל...

רוּפֵן

New member
תביט יותר מקרוב ותראה איך הכנימות

האלו, תוקעות את 'חדקיהן' עמוק לתוך הצמח ומשמידות אותו באינטנסיבייות... סלק אותן, כמה שיותר מהר...

baruchnp

New member
היי רופן!

שישמידו אותו, גם ככה הוא הגיע לבדו ונבט לבדו בלי שאזמין אותו מבלי להוסיף המון חן בשבילי, אז לפחות בשבילן יהיה למאכל... עד כה לא ניתקלתי בכנימות בגינתי... מקווה שלא אתקל יותר.

רוּפֵן

New member
נראה כמו הרדוף.., אז תעקור אותו..!

מדוע להקים "בית גידול" לכנימות ?! עוד יעברו לצמחים אחרים, לא חבל ?! השכנים שלי, שתלו כמה שיחים של (לא זוכר את שמו..) עם עלים ירוק/לבן.. השיחים התמלאו בכנימות, באלפיהן. מאחר והשיחים הללו גובלים בערוגת הירקות שלי, לא התמהמתי הרבה (על אף ששמחתי לראות כי הירקות נקיים !), וריססתי את השיחים שלהם במים וגם ב"נימיקס". זה היה לפני כשנה, ומאז.. הכל נקי !

צפנתי

New member
אפיד ההרדוף הוא אובליגטורי

להרדוף אאל"ט...ולכן דווקא לא מסכן את שאר צימחי הגן. ההרדוף חי איתו בד"כ לא רע ולא ממש נפגע קשה, ולכן נכחותו טובה בגינה, כי הוא מושך טורפי כנימות אחרים שבאותה הזדמנות מנקים לנו את הגינה מכנימות אחרות בצמחים אחרים. (פשושים, צופיות, פרות מושה רבינו, כולם יבואו ללקט כנימות..)

רוּפֵן

New member
..התכוונתי בדיוק לשאול אותך...

למעשה, איני חושב שראיתי שיח הרדוף (ויש לידנו הרבה..), ללא שכבה עבה של אותן כנימות, ולא נראה כי ההרדוף "סובל" מהן. האם אין סכנה שהכנימות יעדיפו צמחי גינה אחרים.. אולי עקב "התפוצצות אוכלוסין" על ההרדוף הצעיר ?! ועוד שאלה.. מדוע הן לא מזיקות להרדוף ? הרי הן מנקבות אותו ללגימת מוהל.. ו...מה הכוונה ב "אובליגטורי"...? רק 3 שאלות.. (בינתיים)

צפנתי

New member
לדעתי אין סיכון כזה כי הכנימה הנ"ל

היא אובלגטורית להרדוף (אאל"ט). גם בהתפוצצות אוכלוסין הכנימה לא תוכל לעבור לפונדקאים אחרים. (אובלגטורי-חייב את הפונדקאי הספיציפי). לא מזיקות להרדוף כל כך, כי יש לו כושר יצור גדול והוא לא מקבל עיוותים כמו צמחים אחרים כתגובה לכנימות. בשבילו זה דומה לתרומת דם או משהו כזה. הוא מפסיד בוודאי, אך לא הרבה.

baruchnp

New member
אכן כך.

הכנימות פעילות כבר כשבועיים, לא רואים על הצמח שום שינויים.

גבי 26

New member
אפרופו ביקורים../images/Emo24.gif

ביום שישי נצפתה במרפסת שלנו צופית אשר באה לשתות קצת מפרחי האמריליס. כמו כן נצפתה בשבוע שעבר מושית. הן על עד קומה 5! אז מאד שמחתי שבאו לבקר אצלי...

גבי 26

New member
כן, פרחו לי

כבר שני פרחים מהפקעות שקנינו, אחד ורוד ואחד אדום.

למעלה