מי בא ביום שישי?

sahar85

New member
מי בא ביום שישי?

יש מישהו שכן יכול להגיע ביום שישי לסיור בירושלים? אני בתכנון להגיע אבל לא בא לי להיות לבד :(

mendy770

New member
שישי לא מתאים , אני אהיה ביום חמישי בערב

עם קבוצה של עוד כמה הומואים (הקבוצה האלנרנטיבית)

Nחמן

New member
לא היום!

בשבוע הבא - יום חמישי = ערב יום ירושלים עצרת בישיבת "מרכז הרב", בישיבת "אורות", במקומות אחרים, והעצרת המרכזית ליד שריד בית מקדשנו הכותל המערבי. ביום שישי סיור מטעם "חברותא".

Nחמן

New member
אתה מוזמן!

דווח לי, כמה כסאות אתם צריכים. אפשר להביא מהכנסת...

leopold5

New member
אני מתכנן לבוא, נראה לי שיהיה כיף ../images/Emo13.gif

מתאים לי להסתובב קצת עם גברברי חברותא. בבניין ירושלים ננוחם, ליאו

davidkid

New member
אני אשמח אם תעשו לי סדר בבלאגן,

קראתי שיש איזה סיור בירושלים, אני לא יודע אם יש לי את העוז להיחשף ולהיפגש, אז כדי לשמור את האופציה , מתי יש סיורים ועם מי ??? כמו כן הייתי מאוד רוצה להבין איך עובדים הארגונים לאיזה ארגון שייך הפורום הזה? הוד ? חברותא?? משהו אחר? יוזמה עצמאית?? מה ההבדל בין הו"ד לבין חברותא??? מי עומד מאחורי הארגונים הללו??? האם יש קשר הדוק בינהם ? יש שיתופי פעולה ? חברויות כפולות של אנשים ??? תודה מראש דוד

leopold5

New member
סדר בבלגן

דוד יקר, הדרישה מכול מי שבא למפגשים של הומואים דתיים היא לכבד את הפרטיות של האחר, ולכן אני חושב שאין לך מה לחשוש - איש לא יחשוף אותך בפומבי. כולנו היינו בארון, רבים מאיתנו עדיין בארון, ואנחנו יודעים איך זה מרגיש. הסיור הוא של חברותא, שזו קבוצה גדולה של הומואים דתיים, שנפגשים בירושלים (ולפעמים גם תל-אביב). לגבי ההבדל בין חברותא והו"ד, אני לא מוסמך לומר. אם אני מבין נכון, חברותא עוסקת יותר ב"אתערותא דלתתא", כלומר מפגשים להומואים דתיים עצמם, והו"ד עוסקת יותר ב"אתערותא דלעילא", כלומר פגישות עם רבנים ואישי ציבור דתיים, כדי להביא לשינוי מלמעלה. אם אתה רוצה פרטים על הסיור, פנה למייל של חברותא [email protected] אולי ניפגש בשישי הבא... נתנאל (ליאו)

שלושתרבעי נכון ../images/Emo3.gif

הו"ד מתעסקת בשיחה רבנית וגם במפגשים להומואים דתיים.

Nחמן

New member
ואני חושב

שדברי נתנאל נראים יותר אבל לו יהי גם כדבריך. הנה כי כן ב"ה יש מקום לכולם בפורום.

Nחמן

New member
לי יש בעייה עם הו"ד?!

באמת לא ידעתי... דרור! אולי תעזור לי?...

טוהרtoar

New member
נסיון נוסף לסדר

לאיזה ארגון שייך הפורום הזה? הוד ? חברותא?? משהו אחר? יוזמה עצמאית?? הפורום לא "שייך" לאף ארגון הוא במה עצמאית עליה מתפרסמים כל מיני דברים כולל כמובן המפגשים והארועים של הוד וחברותא מה ההבדל בין הו"ד לבין חברותא??? מה שכתבו האחרים די עונה על זה חברותא התחילה כקבוצה של מפגשים חברתיים להומואים דתיים בירושלים תחת קורת הגג של ארגון הGLBT הירושלמי-"הבית הפתוח"
כאשר המטרה לשמה היא קיימת זה בעיקר ארועים חברתיים וארועים למען הכרה והבנה חברתית להומוסקסואליות בחברה הדתית (וגם לנושאים קשורים אחרים, כפי שנוהג "הבית הפתוח") הו"ד התחילה כארגון בעולם הוירטואלי, דרך אתר האינטרנט (הורתה מתוך המפגשים של "הקבוצה הצעירה" ונסיון לארגן אתר אבל לא נכנס לפרטים) כאשר שתיים מהמטרות העקריות של האתר: 1.לסייע להומואים דתיים שצריכים ומחפשים עזרה בדרך, כולל נקודת מבט תורנית-הלכתית, אבל לא רק 2. קול קורא לרבנים ומנהיגים רוחניים לדון בנושא ופרסום דיוניים הלכתיים-תורניים שכאלה (מסמך 10 העקרונות, חלופות מכתבים עם רבנים וכו') עם הזמן יצאו משם גם התארגנויות חברתיות כגון: שבתות ביחד וכנסים לדיון בעניינים שעל הפרק. מי עומד מאחורי הארגונים הללו??? אם כוונתך לאנשים עצמם, אז כפי שתוכל לראות מהפרסומים: הרוח החיה מאחורי הו"ד הוא הרב רון ומאחורי חברותא הם נתי ובני אם כוונתך לארגוני "גג" אז כפי שכתבתי מאחורי חברותא עומד "הבית הפתוח" והו"ד פועלים ללא ארגון גג האם יש קשר הדוק בינהם ? יש שיתופי פעולה ? חברויות כפולות של אנשים ??? תודה לאל, לאחרונה הכיוון אכן הולך לשיתוף פעולה, ויש הרבה פעילויות שקמו במשותף (שבת ביחד, טיולים...) לא מדובר על "מועדון סגור" כך שלא ממש שייך לדבר על "חברויות כפולות" כמובן שיש הרבה חבר'ה שהולכים גם לארועים של ארגון זה וגם לארועים של ארגון אחר. למה לא?
(תודה מראש-בכיף דוד
)

Nחמן

New member
תודה רבה על ההבהרות

אם כן, אז מה הבעייה? אולי חבלי לידה. דבריך ברורים ואכן זה הקו הרשמי של שני הארגונים.

che ringo

New member
ניסיון נוסף נוסף לסדר

ההבדל כיום דומה להבדל בין אגד לבין דן...זאת אומרת שלדעתי אין הבדל ואם יש הוא לא מעניין. חברים יקרים- לא צריך לחפור!

Nחמן

New member
לא מדויק!

ההבדל דומה יותר יותר להבדל בין "אגד" ל"סופרבוס" או בין "דן" ל"קווים". ל"אגד" ול"דן" יש שני קווים משותפים: 400 ו- 402...
מממ... על איזו חפירות אתה מדבר? על החפירות לגילוי ושחזור שרידי העיר העתיקה?! אני בעד... כל עוד הן לא פוגעות בהלכה היהודית...

דוד, אשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה שלנו ../images/Emo22.gif

שלום דוד, אתה יותר ממוזמן לסיור של חברותא. את פרטי הסיור המלאים קיבלו באמצעות המייל כל אלו שחברים ברשימת התפוצה של חברותא. באמצעות רשימת התפוצה נשלחות הודעות לגבי כל המפגשים שלנו, ואני אשמח לצרף אותה אליה! אז אם אתה רוצה לקבל עדכונים, גם לגבי הסיור ביום שישי - כתוב לנו לכאן: [email protected] וגם אתה מוזמן לאתר שלנו: www.havruta.org.il ולגבי ההבדלים בין הו"ד לחברותא וכל מה ששאלת - ובכן כולם כאן ענו יותר טוב ממני. ובמילה אחת: כולנו בעצם לשם שמיים!...
ואתה מוזמן גם לפעילויות של הו"ד וגם לפעילויות של חברותא, ותגלה במהרה שכמעט כל המשתתפים מגיעים "גם וגם" ... שבוע טוב שיהיה נתי (שמרכז את קבוצת חברותא יחד עם בני ועמית)

למעלה