מי באמת משתמט מהצבא?

אנדרי ז

New member
ישראל היא מדינה במלחמה

ובתור שכזאת היא חייבת צבא חזק ואיכותי. הדרך לביטול חוק גיוס חובה עוברת דרך גידול משמעותי בתקציב הביטחון, שיאפשר לשלם משכורות גבוהות להרבה יותר אנשי צבא קבע איכותיים. כידוע לך מדינתנו אינה משופעת בתקציבים עודפים, בין השאר בגלל המיליארדים שהולכים לישיבות וכדומה. נכון להיום חוק זה קיים ומופעל יפס מאוד על האוכלוסייה החילונית. אין שום סיבה שהוא לא יהיה תקף לגבי הסקטור הכי טפילי במדינה, החרדים. מדינות שלא גייסו יהודים עשו זאת מסיבות אנטישמיות. במדינות דמוקרטיות שבהן הופעל גיוס חובה כולם גוייסו. למשל בארה"ב מספר פעמים במהלך המאה העשרים. וגם במדינות לא דמוקרטיות. ראית את ותיקי מלחמת העולם הראשונה שהגיעו לארץ כעולים חדשים במהלך העשור האחרון, עם מדליות של הצבא האדום על החזה? אני מקווה שאתה לא טוען שהם לא יהודים.

taro

New member
גנרלים אינם יהודים

הם נוגדים את כל מהות התרבות היהודית. גנרל ד"צ הו אולי יהודי, אבל הוא יהודי מורד וכופר. לחרדים לא אכפת מהמדינה, זוכר? אותם ואת הערבים לא מעניין עתיד המדינה (אני מכליל כרגע, אבל לצרוך העניין באומרי חרדים וערבים אני מתייחס לאנטי ציונים, והם אלו שעושים לכם את הבעיות .הרב עובדיה למשל, הוציא פסק הלכה שמי שלא באמת הולך ללמוד תורה, מחוייב בשירות צבאי).החרדים והערבים נמצאים בכנסת כדי לקדם מטרות סקטוריאליות. לא מעניין אותם מהם ערכי צה"ל, לא מעניין אותם מה ילמדו בבתי הספר הציונים, וכו´. ואם זה לא מעניינים, למה שקיום המדינה הציונית יהיה? הוא לא. למה החרדים, ושמא גם הערבים, צריכים לתרום לרעיונות שלך?

אנדרי ז

New member
איזו תרבות יהודית הם נוגדים?

התרבות של התכנסות בגיטאות והמתנה חסרת אונים לפוגרןם הבא? אם ישנה תרבות כזאת, אני גאה להתכחש בה ולזרוק אותה לפח הזבל של ההיסטוריה. מיעוטים שאינם יכולים מטעמי מצפון להתגייס צריכים לפחות לעשות שירות לאומי. אחרת נוצר אי-שיווין מעצם זה שהם אינם נדרשים להשקיע את 3 השנים שהרוב נדרשים. במקרה של החרדים המצב חמור בהרבה מאחר שהם מקבלים תמיכה נדיבה, נדיבה הרבה יותר מדי, מהמדינה, ולא מחזירים למדינה ממש ממש כלום, לא שירות צבאי ולא מיסים. הם רק חיים על חשבון משלם המיסים הפראייר. במקרה של הערבים, לעומת זאת, הם מופלים לרעה לאורך כל קיומה של המדינה, ולכן המצב לגביהם יותר מסובך.

angst

New member
ברור שאתה גאה להתכחש לה;

העיקרון הוא שזכותם עדיין להתכנס בגטאות ולהמתין, חסרי אונים, לפוגרום הבא, לבצע את המחקרים המזהירים-אינטלקטואלית שלהם בטקסטים הארמיים שלהם (מחקרים שבשני העשורים האחרונים זוכים לעדנה מחודשת בהגות הקונטיננטלית) ולהתפלל; הציונות אכן רצתה לזרוק את התרבות הזאת לפח הזבל של ההיסטוריה, ובמידה רבה - הצליחה בכך, ובכך איבדה התרבות נכס חשוב מאוד (הוגים מודרנים מדברים על כך שהתרבות המערבית חבה חוב גדול מאוד לתרבות הזאת). (רק אזכור להעיר כאן, שאתה מוזמן להתקשר לכל יהודי שגר בגרמניה ולשאול אם אי פעם חויב, כמו חבריו הגויים, להתגייס לצבא או לשרת שירות לאומי. התשובה שלו תהיה : לא, מה פתאום?!).

אנדרי ז

New member
תתקשר אתה

רק אל תשכח להביא את כל הפרטים באשר לנסיבות אי-גיוסו. דיברתי על התכחשות להיבטים הרופסים של היהדות, לא ליהדות ככלל. היהדות בכלל היא אולי נכס, אבל לא ההיבטים האלה. הציונות מייצגת בדיור את הניגוד שלהם. אילולא הייתה זורקת אותם, היא לא הייתה קיימת.

taro

New member
ואני מצטט:

"הציונות מייצגת בדיוק את הניגוד שלהם". לכן היא נוגדת את מה שמוגדר כתרבות יהודית. היא תרבות יוונית קלאסית.

אנדרי ז

New member
אתה כנראה מומחה בהוצאת דברים מהקשרם

חצאי משפטים, ממי שמענו לאחרונה את המושג הזה?... אמרתי שהציונות מייצגת את הניגוד של היבט אחד, אחד בלבד, של המסורת היהודית, והוא הרפיסות בפני אוייבים חיצוניים וחוסר רצון להתגונן מפני פורעים ומרצחים. כנראה שבהבנת הנקרא לא הוצאת 93.

taro

New member
הרשה לי להתעלם מההערות הרדודות

וכמובן הירודות, שמפליא שהן באות מפיו של זה שמבקש למשור על תרבות הדיון. הציונות מחליפה את הרעיון היהודי נטול הבית ברעיון לאומני. הציונות מחליפה את האידיאל היהודי של אינטלקטואליות ולימוד באידיאל הלוחם והגיבור. הציונות בזה לפאסיביות היהודית ומחליפה אותה באקטיביזם. הציונות החליפה את הפצפיזם היהודי בחרב. ישנם מספיק זרמים חילונים שנשארו יהודים בתרבותם - הבונד, משכילים יהודים שונים דוגמת ג´ורג´ סטיינר, האוטונומיסטים. הציונות היא זו שבקשה להיות "עם ככל העמים". זה די אומר על כוונותיה להחליף את הרעיון היהודי ברעיון הגוי.

אנדרי ז

New member
מה טוב באותם רעיונות?

מה טוב בלהיות נטול בית? מה טוב בפאסיביות (יש כאלה אפילו שרואים במילה זו מילת גנאי)? מה רע בלהיות ככל העמים ולוותר על הרעיון שאתה נעלה עליהם? שאני אבין, הציונות היא תנועה חסרת אינטלקטואלים? יש בה המון לימוד, רק לא מהסוג שאתה אולי היית רוצה. נ.ב. בכל פעם שתסלף את דבריי, אל תצפה ממני לתגובה מנומסת במיוחד.

taro

New member
לא אמרתי שזה טוב

אמרתי שזה יהודי. הציונות מסתבר חשבה שלהיות יהודי זה לא טוב. לא אמרתי שאין לה אינטלקטואלים, אבל האידיאל שלה לא היה בדיוק תלמיד שיושב בבית הספר, אלא החלוץ שלוחם על אדמתו. זה אידיאל יווני-רומנטי. לא יהודי.

אנדרי ז

New member
אז מה בעצם אתה אומר?

אם אמרת שזה יהודי אבל זה לא טוב, מכאן שביהדות לפחות הדבר הזה לא טוב. מדוע אתה מתעקש לקחת את כל היהדות כמקשה אחת, כולל החלקים הלא טובים? הציונות אולי לא ראתה את היהדות כמוך, אבל מאיפה המצאת שהיא חשבה שלהיות יהודי זה לא טוב? הרי היא לא בדיוק קראה להתנצרות או התאסלמות המונית. הציונות יצרה כאן מדינה עם תעשיית היי-טק מתקדמת, דבר שלא היה אפשרי ללא חינוך טוב. היכן בדיוק התלמיד שלא יושב בבית הספר? נכון שהיה לה גם את האידיאל שהזכרת, שהיה כורח המציאות באותה תקופה. אחרת היו פה היום רק כמה קהילות חרדיות מבודדות.

angst

New member
´תעשיית היי טק מתקדמת´

ב"הארץ" לפני יומיים-שלושה-ארבעה הייתה כתבה על קריסתן המוחלטת של הפקולטות למדעי-הרוח בארץ; זה יותר מכל מוכיח את מידת ´ה´לימוד´ הציוני; זהו לימוד שהוא לשם בצע כסף (הייטקי) כזה או אחר. זה לגיטימי, כמובן, אבל הוא שונה לחלוטין.

angst

New member
זה לא שאלה של ´מה מקובל עלי´

אני לא ממש מודרניסט; איני מאמין בדברים ש´מקובלים עלי´ או ´לא מקובלים עלי´; פשוט הצבעתי על ההבדל. בעוד בחינוך הציוני-החילוני הרווח בימינו (אני לא אומר, בשלב זה, שזהו משהו שהוא הכרחי לציונות או לחילוניות; אני אגע בזה עוד פסקה) הוא חייב להיות תועלתני - היינו, לשם כסף, הצלחה בחיים וכו´, ולפיכך מדעי-הרוח נזנחים לחלוטין לטובת מחשבים, מנהל-עסקים, משפטים, כלכלה וגם רפואה. סיוג הכרחי: אנשים רבים הולכים ללמוד רפואה או משפטים (וכו´) מסיבות אידאליסטיות לא-אנוכיות; אבל בכל זאת ללימוד חייבת להיות תועלת מחוץ ללימוד -- למשל, הוא עוזר לבני אדם נזקקים - מטרה שהיא נעלה בלי שום צל של ספק גם בעולם החרדי (הרמב"ם היה רופא; חז"לינו היו משפטנים; וכו´). בחינוך החרדי, במיוחד זה הגבוה -- ובדומה למגמות מסוימות ב´הומאניסטיקה´ (שכאמור, זרה מאוד למערכת החינוך החילונית בארץ, אבל קיבלה אחיזה לפרקים במדינות מסוימות באירופה, בעיקר בתקופת הרנסנס וה´תבונה הטהורה´ שאחריה) -- באותו חינוך המטרה הנעלה ביותר היא המעשה האינטלקטואלי עצמו. וזה כל ההבדל. אדם חרדי (שנוהג ע"פ הספר) לומד תורה לשמה.

טל קר

New member
נראה לי שזה קשור לערך אחר.

עצמאות. צריך מקצוע שיאפשר לך לפרנס את עצמך. ללמוד לשם המעשה האינטלקטואלי עצמו יכול רק מי שיש לו מקורות מימון אחרים. למשל ירושה או ממון משפחתי. למשל קיצבה מהמדינה. למשל בן זוג שעובד כמו חמור לפרנס את שניהם. כל השאר צריכים לחפש לעצמם מקצוע שיחזיק אותם, כדי לא להוות נטל על החברה. והנה הנתונים מכתבה שהתפרסמה במגזין "ממון" של ידיעות בתחילת החודש "הקבוצה בעלת שנות הלימוד הגדול ביותר היא קבוצת הגברים החרדים שהשכלתם נרכשת בישיבות. 65% מהגברים בגילאי 25-64 שלמדו בישיבה - לא עובדים. האחוז המקביל בקהילה החרדית בטורנטו ובניו יורק - 6%"

taro

New member
לא רוצה, אל תשלמי

אף אחד לא מכריח את המפלגות הציוניות בכנסת לשלם להם. אם הן עושות זאת משיקולים שלהם, פני אליהם בטענות. ובחו"ל החרדים עובדים, להזכירך. בארץ נותנים להם, אז למה שלא יקחו?

אנדרי ז

New member
אתה צודק במאה אחוז

אני שלחתי היום טופס הצטרפות לשינוי. מאחר ואתה ואני באותן דיעות, למה שלא תצטרף גם?

אנדרי ז

New member
בהחלט

לא ציפיתי שתסכים איתי, אך דבריי היו מאוד היגיוניים ואני מצפה שתסתור אותם עניינית.

taro

New member
לא, לא אצביע לשינוי

ראשית, כיוון שהם רוצים לעשות גיוס אחד לכולם, ואני מעוניין במתן פטורים לחרדים, פצפיסטים, או סרבני מצפון מהשמאל האנטי ציוני. שנית, טומי לפיד זכור בדבריו נגד נשים, הומוסקסואלים, ערבים, ומצעו הכלכלי לא מיטיב עם העניים. כמובן שכל זה נעלם באורח פתע כשהוא מגיע לכנסת לתקוף קבוצה חדשה. שינוי, ובראשה טומי לפיד, לא מציעים דבר מלבד אנטי. הוא פשוט עובר מקבוצה לקבוצה. דבר אחרון - אני, כפי שאמרתי, לא מצביע. כפי שאני לא מצביע ליהדות התורה כדי שיעזרו לעצמם, אני לא מצביע לציונים שיעזרו לעצמם.

למעלה