מי אשם ???

redroze

New member
מי אשם ???

צד א´- ידידה שלי שנסעה בבלאנו עליה השלום. צד ב´- נהג מונית. הנהג מונית עשה פרסה באיזור שאסור וידידה שלי שכל הזמן אומרת לי שלא היה לה שדה ראיה והיא לא יכלה לראות אותו, בקיצר הנהג מונית עשה פרסה והיא נכנסה בו והלכה הבלאנו (מזל שהבנות שלה היו חגורות!!!) הנהג מונית שיצא עם נזק של קצת פחחות יצא וצחק על ידידה שלי והיא כמו ישראלית תרבותית (
) יצאה וצעקה עליו ואז עברה ניידת משטרה והיא עצרה אותה והנהג התחיל לעשות הצגות שהוא לא מרגיש טוב והוא צריך ללכת לבית חולים ואז השוטר אמר לו שיפסיק עם ההצגות וכדאי לו לשתוק והוא יכול להבין לבד למה. הנהג מונית לא מודה והנזק לבלאנו אסטרונומי . . . . זו הזדמנות לראות מה ההבדל בין "קופסת שימורים" יפאנית למכונית גרמנית טובה (חוץ ממזומנים . . .).

דני ג

New member
זו גם הזדמנות ללמוד עד כמה

אתה מבין בבטיחות מכוניות ! דני G.

עתיד18

New member
דני אתה יכול להסביר...

כי ממש לא הבנתי מה ממה שהוא אמר, מראה על חוסר הבנה בבטיחות מכונית... מה, נושא של ספיגת אנרגיה ? כי אתה לא רומז שבלאנו יותר בטיחותית מ(גרמניה הוא אמר...) מרצדס 220CDI חדשה...או פאסאט, בורא\גולף ...ונכון אולי בגלל שהבלאנו רכה היא ספגה יותר אנגיה מהמכה...אבל תעלה בקצת את המהירות ויגמר לה השטח שסופג אנרגיה בקיצור - תסביר את עצמך

דני ג

New member
מאד פשוט -

הוא קישר את מעיכת הרכב להיותו לא בטוח. מבלי לומר שבד"כ המצב הפוך, דהיינו רכב שנמעך סופג אנרגיה ושומר על שלמות הנוסעים, זוהי טעות מצידו בכלל לקשר את מעיכת הרכב לבטיחות. תאונה קורית בכל מני זוויות והפרשי מהירויות. כמו כן, לרוב חלקה האחורי של המכונית חזק ונמעך פחות מחלקה הקדמי, לכן לרוב בתאונות חזית-אחור תראה שהרכב הפוגע מעוך יותר. הבאלנו אכן מכונית גרועה, אך לא זו הדרך למדוד את בטיחותה. דני G.

שפוצ

New member
נפגעתי אישית בתור בעל בלאנו

לדעתי באלנו זה אוטו מעולה מכל הבחינות חוץ מהבטיחות אבל למה אתם מצפים במחיר כזה???

sronis

New member
מה הקשר??

באלנו חדשה עלתה קצת יותר מ-90 אלף ש"ח. טויוטה יאריס עלתה פחות ואני בטוח שהיא יותר בטוחה. ומאיזה בחינות בדיוק הבאלנו "אוטו מעולה" כהגדרתך?

שפוצ

New member
היתרונות ש הבאלנו מול חסרונותיה

יתרונות זול,אמין,זריז,די נוח מבפנים לטעמי,סוחבת לא רע את העליות לכרמל חסרונות לא בטיחותית,לא בנויה למהירויות גבוהות (לדעתי היא מתאימה לנשים),קטנה אבל למה אתם מצפים במחיר הזה שפוצ חושב שכולם חושבים שלכולם יש כסף להונדה.

sronis

New member
אפשר לחשוב, הונדה...

כמה עלתה הבאלנו כחדשה? 95 אלף? אני מבטיח לך שהיו אופציות טובות יותר במחיר הזה. חותם לך. על איזה מכוניות נהגת, דרך אגב? רוני

redroze

New member
אז בוא נשווה אותה לקבוצה שלה

אפילו הלאנטאיכס יותר טובה מהבאלנו. אני אישית הייתי מוסיף 10K וקונה קורולה חדשה (אפילו שעדיין לא ראיתי אותה) במקום באלנו חדשה. לקורולה יש יותר אמינות ובטיחות (עדיין לא שיא הבטיחות אבל יש קצת) ונגיד שיש לבאלנו יותר ביצועים מהקורולה עדיין לא מצדיק לקנות באלנו (יש מלא אלטרנטיבות טובות) . . .

© DrorZi

New member
בוא לא נחזור על מקרה TEEN17

ונחליט שכל עוד אין לך נסיון נרחב על רכבים אחרים תשתדל לא לעשות מהבאלנו מה שהיא לא. האוטו הזה עולה על הקוראניות באמינות ותפקוד גיר מצויין וזהו. הוא לא נוח לא בטוח ולא קרוב למעולה.
דרור זי.

שפוצ

New member
עדיין אני מרוצה מהבאלנו שלי!!!

אני עוד לקוח מרוצה של סוזוקי. מה איתכם?? עוד לא קניתם באלנו שפוצ - מוכר מכוניות במכשירי תנועה בע"מ

be_roo

New member
מי אשם !!!

נהג המונית אשם נקודה. מי שמבצע פנית פרסה, גם אם זה במקום מותר, חייב לתת זכות קדימה ליתר כלי הרכב (אלא אם יש להם תמרור עצור או זכות קדימה). על אחת כמה וכמה כאשר במקום אסורה פנית פרסה. דרך אגב, לפי קבעה ידידתך כי אסור לבצע פרסה במקום
ושאלה נוספת, רק כדי להיות בטוחה, ידידתך הגיעה מהכיוון הנגדי לזה של נהג המונית והיא נכנסה בו בצד או מאחור

redroze

New member
כן, רק רציתי להיות בטוח

היה קו לבן, הוא עשה פרסה באמצע הכביש !!! כן, היא הגיעה מהכיוון הנגדי ולכן לא היה לה שדה ראיה. היא נכנסה בו בצד (החלק היחסית חזק יותר במכונית וזו עוד סיבה לפגיעה הקלה של הנהג מונית).

למעלה