מי אשם בטרור?

מי אשם בטרור?

מאמר מעניין של בעל טור לא מערבי אלא דווקא ערבי. האשמים הם אנשי הדת הפאנטים והשילוב שלהם עם אוכלוסיה נבערת הוא הגורם לטירוף האיסלמי שהעולם חווה בשנים האחרונות. תעבירו את הקישור לכל חבריכם ממוצא ערבי. כדאי שגם הם יקראו מה שאנחנו אומרים תמיד. תרבות המטפחת שנאה לכל זר ופאנטיזם דתי פוגע קודם כל באיסלם עצמו

נדיר למצוא מוסלמי עם כזו ביקורת

עצמית, מעניין כמה זמן הוא יחזיק עד שירצחו כי אמר דברים לא "ברוח האיסלם"

מי שמתעלם מתרומתם של אנשי הדת

המוסלמים לקיצוניות האסלמית, כמוהו כמי שמתעלם מתרומתו לטרור של מהמצב הכלכלי אנושי של מרבית מדינות האסלם, בהשוואה לעולם הנוצרי. לשים דגש על פן אחד, הוא עניין חיובי, כשהוא בא להעמיק את בחינת השפעות אותו הפן על הטרור, יחד עם זה אין מקום להתעלם מהפן השני. גם הנצרות טפחה ומטפחת עוינות לזר ולאחר, ואם אין לזה היום ביטוי קיצוני בדומה למה שקורה באסלם, זה לא אחת בגלל ההגמוניה של מה שאפשר לכנות העולם הנוצרי בתחומים כמו תרבות וכלכלה. אין ויכוח על העובדה שלהסתה במסגדים יש השפעה על המאמינים, עם זאת כשמדובר בחברה מפגרת מבחינה כלכלית יש כר נוח לקליטת הסתה מסוג זה. לבדוק את מצבו הכלכלי הפרטי של טרוריסט כזה או אחר כדי להגיע למסקנות. זו גישה שטחית ופשטנית. מה שיש לבדוק את מצבם של ההמונים בחברה האסלמית. וברור שאין בזה שום נסיוון להצדיק את הטרור, אלא לנסות ולרדת למניעיו, בין השאר כדי ללחום בו.

מסלינה

New member
מצב כלכלי הגרוע במדינות ערב

אינו מקרי. גם הוא וגם הטרור מקורם באותו גורם: תרבותי! ומה גורם לבעייתיות התרבותית? בין היתר האיסלם הקיצוני ומבסריו. קיימים גם גורמים נוספים. אני לא אכנס לזה. רק רציתי להגיד שהכלכלה הכושלת והפונדמנטליזם שניהם סימפטומים של אותה בעיה, ולכן אין הגיון בלהסביר אחד על ידי השני. כמו כן, כדאי לציין שאזרחי ערב הסעודית (המובילים בתחום הטרור) אינם נחשבים לעניים. רמת החיים שם די גבוה אפילו כשלא סופרים את בית המלוכה. וכמובן צריך להוסיף שקיימים עמים במצב כלכלי אפילו יותר קשה מהערבים, מיליונים כאלה באפריקה, בהודו ועד לא מזמן גם בסין ובכלל במזרח הרחוק. ומה לגבי אירופה אחרי מלחמת העולם השניה? האם המצב הכלכלי של האנשים שם היה טוב יותר מאשר המצב בסעודיה, ירדן, מרוקו, מצרים או הרשות הפלשטינאית לפני פרוץ האנטיפאדה?

הקאניבלים ממשיכים להשתולל

אוכלים גם את אחיהם. מספיק לחשוד במישהו ומיד מוציאים אותו להורג בפני ההמונים הצוהלים אנשי גדודי חללי אל אקצה ירו לעיני המונים במחנה הפליטים בלאטה במחמוד מנסור, בן 23, בו חשדו בשיתוף פעולה עם ישראל. לאחר חיסולו, כשאמבולנס פלסטיני הגיע למקום וביקש לפנות את גופתו, מנעו זאת התושבים וגופתו נזרקה אל המזבלה של המחנה לפני זמן מה התקין אצלי פלסטיני עבודה משיש. מאחר שאשתו ישראלית יש לו רשיון להיכנס לישראל. הוא נוצרי מבית לחם. קיטר לי כי הוא מרגיש מאוד לא נוח עם כל הטירוף הרצחני בשטחים. שאלתי אותו מדוע הוא מספר לי ולא מארגן הפגנות נגד אחיו. הסתכל עלי בפליאה וענה "יש לי אשה וילדים". אצלם הפחד שולט. מי שמתבטא נגד הטרור גומרים אותו מיד.

ההבדל בין אירופה של אחרי המלחמה

למדינות האסלם הוא הבדל תהומי. באירופה, למרות זוועות המלחמה וההרס, הייתה תשתית מתקדמת בטכנולוגיה ובכח אדם. אם נוסיף לזה את המליארדים שהושקעו ע"י ארה"ב באמצעות תכנית מרשל, נגיע לחלק חשוב להתאוששותתה המהירה יחסית של אירופה מההרס של מלמת העולם השניה. בהחלט יש מקום לדבר על פיגור תרבותי. עם זאת מי שיעצום עיניים לנוכח הנסיבות, ימשיך לסבול מהטרור האסלמי עוד זמן רב מאוד. ארצות אירופה, באמצעות הקולוניאליזם הכובש, הבוטה, ומאוחר יותר ארה"ב באמצעות קולוניאליזים קפילטליסטי מתוכחם, נצלו ומנצלים את המזרח כשווקים עצומים מצד אחד, וכאמצעי ייצור זולים מצד שני. אלמלא הפלישה של אירופה וארה"ב למזרח ספק אם המזרח היה מתענין במערב... אני לא מבין איך אתה מביא את מדינות המזרח הרחוק ואפריקה כדוגמא חיובית לעומת האסלם. מעשי הזוועה והרצח שנעשו במקומות אלה בשנים האחרונות הם מעבר לכל מה שנעשה במזרח התיכון. מליונים באפריקה נרצחו ונרצחים עד היום. ואת הזוועה שעבר העם הקמבודי, כשקרוב ל 40% מהעם הושמד למעשה, פשוט קשה לתאר.

מסלינה

New member
התשתית המתקדמת בטכנולוגיה ובכוח אדם

היא בדיוק התרבות שעליה אני מדברת. התשתיות הפיזיות באירופה היו הרוסות והמנגנונים לא פעלו, אלה שהרקע התרבותי של האוכלוסיה אפשר לנטב את מה שהיה (כולל הסיוע מארה"ב) לצורך שיקום וצמיחה. תופעה דומה אנו רואים במדינות שהיו בזמנו מאחורי מסך הברזל אחרי נפילת הקומוניזם. הכסף שהפלשטינאים קיבלו כסיוע, לאדם, עובר על מה שהאירופיים קיבלו בתוכנית מרשל לאדם. נדמה לי שהמצב דומה לגבי הסיוע של ארה"ב למצרים. ובאשר לערב הסעודית, גם היא לא יכולה להתלונן. יש לה משאווי נפט המניבים לה סכומים ענקים, ובכל זאת היא מספר אחד בעולם בתחום הטרור. ובאשר למזרח הרחוק ואפריקה, אומנם נכון שהתרחשו מתרחשים בהווה זוועות אין סוף (ללא התיחסות השמאל בעולם ובארץ), אבל לא צמחו משם תנועות טרוריסטיות כנגד המערב, פרט למצרים, לוב ואלז'יר, גם זה כחלק מעולם האיסלם ולו דווקא כעינין הקשור לאפריקה. אתה מעדיף לטמון את ראשך בחול ולהמשיך להאשים את המערב. מתי תבינו שאדם צריך לקחת את גורלו בידו, וכך גם אומות וארצות. באיזה אופן המערב או ארה"ב מונעת התפתחות כלכלית בערב הסעודית, מצרים, לבנון, איראן או סוריה (המדינות המובילות בטרור, פרט לפלשטינאים שעליהם מין הסתם תגיד שזה בגלל הכיבוש, למרות שלפני 67 מצבם הכלכלי היה גרוע מהמצב אחרי הכיבוש)?

האמנם טכנולוגיה = תרבות...?

אם את באמת חושבת כך איך תסבירי את עליית הנאציזים? את תקופת מקרתי בארה"ב? דוגמאות לא חסרות. גישה של אתנוצנטריות תרבותית היא גישה קולוניאליסטית מובהקת שעברה מהעולם (לפחות העולם הנאור...). ובמלים אחרות - לא הוכח שתרבות מסוימת עדיפה על האחרת... כשאני מתייחס לנחיתות תרבותית אני מתייחס בעיקר לעוני ולבערות (ובעיקר אנאלפבתיות). מתוך דבריך ניתן להבין שכל זמן שהנרצחים הם שחורים או צהובים הכל בסדר... העיקר שאין פגיעה במדינות המערב... ברואנדה רצחו ההוטו קרוב למיליון מבני הטוטצי... אבל מדובר בשחורים 'סתם' לא מוסלמים ולא מערביים... אז נראה שזה בסדר מה? אני לא מתעלם מהקיצוניים בבקרב הפלסטינאים. יש לשער שתמיד יהיו שם כאלה שלא ישלימו עם קיומה של מדינת ישראל. ממש כשם שיש קיצוניים בקירבנו שעבורם השטחים הם חלק ממדינת ישראל, בלי שום קשר למציאות, ועל סמך השקפת עולם קיצונית 'תנכית' ביסודה. כדי לתת איזה שהו סיכוי לסיום הסכסוך יש להתיצב מול העובדה שהגבול הבינלאומי יתבסס בסופו של דבר על הקו הירוק. מכאן יצמח הסיכוי לשלום ולחיסול הטרור כאחד.

והכיבוש תורם כמובן להפחתת הטרור.

באמת, מדוע הפנטים האלה אינם מטפחים אהבה לכובשים? איזו מין תרבות זו?!

יש לך סיסמאות שאתה חוזר עליהם

אתה יודע למה יש כיבוש? במשך שישים שנה יקירך מגדלים את ילדיהם בתרבות של שנאה תהומית וכל מטרתם להרוג יהודים ולההרג. החיים שלהם בזבל אבל הטירוף לא נרגע לרגע. מסובבים כמוך סובלים מרפיון שכל לא פחות מהם. אתה מצדיק את הטירוף הזה ומעודד אותם להמשיך בטרור. היום עוד נפגעים והרוגים ואם אבו מאזן לא יצליח לרסן את כנופיות המרצחים אצלו אז טירוף ההרג המיותר יימשך. כי אין סיכוי שאנחנו נסתלק מארץ ישראל והגיע הזמן שיקירך הפרימיטיבים ישלימו עם זה. אז אם אתה באמת דואג להם הגיע הזמן שגם אתה תחליף את המנגינה. אני מציע לך דיל אטרקטיבי. לך תגור בעזה ואחרי שתכיר קצת את יקיריך הפאנטים מקרוב אני בטוח שתתחנן לחזור למדינה ה"לא מוסרית" שלנו. שמעתי לא פעם דברי ערבים ישראלים בזכות הטרור של אחיהם. כשאמרתי להם - תעברו לגור בג'נין או בשכם. הסתכל עלי בתדהמה - אני לא הולך לחיות עם הפסיכים האלו. בקיצור - הם אוהבים לשנוא אותנו אבל בשום אופן אינם מוכנים לעזור את הארץ המפותחת ולעבור לחיות עם המטורפים ששם. אתה כמוהם מטפח את השנאה אבל אין לך פתרונות מעשיים להרגעת המזרח התיכון. הצדקת הטרור כמו שאתה עושה רק תביא עוד דם. שבוע טוב

קשקשן פרימיטיבי

אתה חושב שאם לא נדבר על הכיבוש לא יהיה כיבוש? אתה חושב שמישהו יאהב פעם את הכיבוש? מצדיקי הטרור הם מצדיקי המצב הגורם לטרור - ה כ י ב ו ש. מי שחותר לשלום, להסדר מדיני, לנרמול המצב - הוא חותר להפסקת הטרור. גם אם ישנם אידיוטים שאינם מבינים זאת, וגם אם ישנם טיפוסים נאלחים המבינים זאת, אך עושים את עצמם "לא מבינים".

למעלה