מי אני?

ponder

New member
מי אני?

קצת ארוך...אבל בבקשה תקראו.. אני מפחדת שלא אמצא את מקומי בעולם, מבחינת קריירה אני מתכוונת. אני מרגישה אנמית, לא מועילה מעיין למלמית כזאתי – לא מועילה אבל גם לא מזיקה... אולי קודם אני אספר על עצמי. אני סטודנטית לכלכלה ומנהל עסקים וסיימתי שנה ב' בעברית . לדעתי הממוצע שלי די טוב (נושק ל-90) ואני בסך הכל מרוצה מהציונים שלי. אבל אני מרגישה שאולי אני חכמה מול ספרים ותאוריות, אבל מול החיים האמתיים, מול אנשים אני נהיית טיפשה.(וד.א זה נכון גם לגבי עבודה וגם לגבי חברים - אין לי יותר מדי חברים פשוט כי קשה לי להתחבר לאנשים...) אני לא מוצאת עבודה וכשאני כן מוצאת – אני לא מסתדרת. קשה לי להתנסח בעל פה ככה שבראיונות אני לא להיט, וגם כששואלים אותי שאלות שקשורות לתחום שלי (כלכלה) אני מתחילה להסתבך ולא מצליחה ליישם את כל התאוריות שלמדנו. ונניח וכן עברתי את הראיון – בעבודה אני כל כך גרועה! יש לי קליטה כל כך איטית ,אני מתסבכת בכל דבר קטן ורצה לשאול (וזה לא שלא ניסיתי לפתור לבדי קודם את הבעיה). אנשים שהיו איתי בקורס התחילו כבר לשחות בתוך העבודה,ואני עדיין תקועה מאחור. אני מרגישה שמדברים עלי מאחורי הגב, על זה שאני טיפשה ולא קולטת ושואלת שאלות קיטבג..אני רואה את זה גם בעיניים של האנשים כשאני שואלת אותם..כאילו סוג של" היא באמת שאלה אותי עכשיו את השאלה הזו"?? אני לא טובה עם אנשים . אין לי יחסי אנוש טובים, ואני לא מוצאת את עצמי. לא יודעת מה הנישה שתתאים לי – אני לא טובה עם אנשים אבל אין לי גם ראש מבריק שיפצה על זה..אני פשוט... ממוצעת. ובתחום שלי – אין מקום לממוצעים! איזה עבודה אני יכולה למצוא??? חשבתי לעצמי – עכשיו את סטודנטית, זה הזמן שלך לצבור נסיון בתחום כך שכשתצאי לשוק האמיתי יהיה לך משהו ביד..אבל הנה, התחלתי לעבוד בבנק בעבודת סטודנטים, יש מלא סטודנטים בגילי, ואני מרגישה נורא. אני יוצאת מותשת מהעבודה, לא נהנית , נלחצת מכל דבר שאני לא מוצאת את התשובה אליו וישר רצה לאחמש, ואז מרגישה עוד יותר מטופשת (וזו עבודה בשירות לקוחות ככה שאין לי יותר מדי זמן להתברבר בלמצוא את התשובה..הלקוחות מחכים על הקו!!!) וככה זה בכל עבודה שהייתי בה- אני כל כך איטית עד שאני מבינה מה הולך, אני שואלת על כל דבר כי אני לא רוצה לעשות טעויות ואז אני מרגישה קרציה אבל אין לי אפשרות אחרת, אני לא יכולה לבצע משהו שאני לא יודעת. אני ראש קטן, מפחדת להגדיל ראש, אני צריכה את העבודה המוכרת והידועה בלי יותר מדי סיבוכים. ואני מפחדת. מה יהייה אחרי הלימודים? איך אני אשתלב בשוק העבודה? מי ירצה אותי? איך אני אסתדר? הרי בעולם האמיתי אם מקבלים אותך לעבודה זה לא חממה, מצפים לאיזשהו ידע ממך, שלא תשאל כל דבר, שתהיה בטוח בעצמך, שתגדיל ראש..ואני כל כך לא כזאתי. אני מפחדת לעשות דברים על דעת עצמי, בלי לקבל אישור כי אני לא יודעת אם הם נכונים ומקובלים, ונכון שיש את הזמן המינימלי להכרת המערכת אבל לי לוקח יותר מדי זמן...וגם בתחום שלי, אני מרגישה שאני לא יודעת כל כך הרבה, בת'כלס בסוף שנה שניה אתה מסיים את כל הקורסים החשובים בכלכלה,ואני מרגישה שאין לי שום ידע. בראיונות ששאלו אותי דברים לגבי כלכלה ,דברים די פשוטים, ממש פישלתי! אני מרגישה כל כך רע לגבי זה. מצד אחד – אני רוצה עבודה מספקת שאני אשאב ממנה הנאה אך מצד שני אני כל כך גרועה בכל עבודה שאני נמצאת בה, כל כך ראש קטן כל כך נלחצת שאני מפחדת שלעולם לא אמצא עבודה שתתאים למידותי...בייחוד בתחום שלי. אני לא רוצה לגמור בסוף בתור מזכירה עם תואר ביד שלא שווה כלום... מאז השחרור עבדתי ב-5 עבודות ובכולם לא הייתי מוצלחת! הייתי על הפנים עם קליטה איטית,עושה שגיאות, לא בטוחה בעצמי, עושה פאדיחות.. ואני באמת לא יודעת מה יהייה איתי! אם אני לא מוצאת את עצמי בתור סטודנטית - איך אמצא את עצמי "בעולם האמיתי"???

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

אני יודעת שיש היום כל מיני סדנאות להעצמה נפשית שיכולים לעזור לך. לפי מה ששמעתי זה מאוד עוזר. מכירה אחת כמוך שגם נחשבת למבריקה בתחום הלימודים אבל מרגישה בדיוק כמוך וגם לה הציעו ללכת לסדנא כזו.

primavera 1

New member
../images/Emo24.gifביקורת עצמית ..........

קחי נשימה עמוקה. ותאמרי לעצמך שיש לך מקום כאן. שאת רק בתהליך למידה! שהכל בסדר. וזכרי..הביקורת העצמית שלך היא זו שלא מאפשרת לך להתחבר למקום של אהבה. קבלי את עצמך באהבה וללא ביקורת. המקום הפשוט הוא המקום הנכון שמאפשר חיים בהצלחה לך!

ron8

New member
העולם האמיתי...

העולם האמיתי זה לא משהו שגומרים ת'לימודים, לוחצים על כפתור והופ... כובדים את העולם האמיתי. את בסדר, את תהיי בסדר, את לומדת. תשני את ההסתכלות. כל מה שאת עוברת כרגע מעצד ומחשל אותך. גם אם היה לך יום נוראי ונדמה לך שהלכת שני צעדים אחורה, אני מבטיח לך שהלכת גם צעד אחד קטן אבל חשוב קדימה. אז נכון, בנקודת הזמן הנוכחית "לא יצאת טוב", הלקוח התעצבן, מישהו לחש מאחורי הגב, ואולי גם הדימוי העצמי שלך ספג חבטה, אבל יבוא יום ותגלי כמה את לומדת בכל התקופה הזו, כמה התקדמת. העולם האמיתי זה משהו שכדי להצליח בו צריך בדרך כלל גם להכשל. כל כשלון מלמד אותך משהו שיעזור לך בעתיד להצליח. החוכמה היא ללמוד מטעויות, להתייחס אליהן כאל קרש קפיצה, כאל מנוף לשיפור. ועוד משהו לגבי עבודה, בתחום שלמדת או בכל תחום. תנסי, כמה שיותר תנסי. היום את כאן, מחר את שם, בסך הכל את סטודנטית שכל החיים לפניה. הדרך למציאת העבודה שתאהבי ותצליחי בה, עוברת בין השאר במקומות עבודה שלא תאהבי, בתפקידים שילמדו אותך מה את לא אוהבת ודרך אלה תתקרבי קצת יותר ליעוד שלך. שורה תחתונה - קצת אופטימיות, יותר אמונה בעצמך, והבטחון העצמי יגיע ! בהצלחה

ron8

New member
ותיקוני הקלדה...

כובדים = כובשים מעצד - מעצב

תראי

קודם כל ולפני הכל זה הרבה עיניין של ביטחון עצמי כי אם את שואלת מישהו משהו גם אם זה טיפשי ואת מראה חוסר ביטחון אז זה ישריש לזה שאת טיפשה אבל אם תשאלי בביטחון כאילו זה כלום אז תקבלי תשובה רצינית כי באת בצורה רצינית ועםפ ביטחון ואז לא יתיחסו אליך כטיפשה עקב השאלה הטיפשית עכשיו מצטער שהמציאות נפלה עליך בצורה כזו אבל אין מה לעשות את גם לא יכולה להתחבא מאחורי התואר שלך כי בנינו תואר שווה לתחת היום הכל עיניין של אישיות , גישה,אמביציה,רצון וכו' אז מהתחלה אני מודיע לך חגיגית לא לבנות על התואר שלך כי היום יחסי אנוש יותר שווים מכל דבר אחר ובטח שבמדינה שלנו ואם באמת היית רוצה לדעת איך להתנהג עם קהל\לקוחות\חברים לעבודה הייתי ממליץ לך לעבוד כמלצרית (לא מחייב מלצרית פשוט זו דוגמא טובה ללילמוד יחסי אנוש בקרב האנשים\לקוחות בארץ) ושם אולי תעשי הרבה טעויות בהתחלה אבל עצם העבודה תחייב אותך לדעת איך להתנהג איך לדבר איך לצחוק איך לפלרטט (לא במובן מיני ) ואיך ומה מרצה את האדם שמולך כי הכסף שלך יהיה תלוי בטיפ שלו והטיפ שלו יהיה תלוי בהתנהגות שלך אז בהתחלה לא תעשי הרבה ולאט לאט תלמדי איזה סוגי אנשים רוציה ככה ואיזה רוצים ככה וגם זה יעזור לך ללמוד להבחין בהם מבלי להכיר אותם ואת זה לא לומדים באוניברסיטה ולא בשום מקום אחר אז אם את רוצה באמת שעור בחיים האמיתיים אז תלכי לחיים האמיתיים ותעשי הרבה דברים שאת לא אוהבת ובטח תצתרכי להתפשר על המון וויהיה לך לא משהו אבל זה החיים האמיתיים מאמי אבל השעור שהחיים מלמדים אותך אין לו תחליף והוא הכי חשוב "החיים זה מה שקורה כשכל תוכניות שלך משתבשות"

למעלה