מי אני ...

מי אני ...

אין תשובות תאורטיות .אין למה להאמין .כל שיש זה לעצור ולהיות מה שאנחנו באמת .לא הגוף ,לא המחשבות ,לא התחושות ואז ....אנחנו מה שאנחנו באמת .להיות מה שיש אחרי שקילפנו את קליפות הבצל -ועם מה שנשאר אין וכוח כי זה מה שאנחנו באמת .לאף אחד אין תשובה לזה .יש לחקור, כל אחד לעצמו .בהצלחה .אור ואהבה

ינוקא1

New member
האם אתה בטוח ?

למשל אתה אומר שהאני זה "לא הגוף".
אז נשאל שתי שאלות :

1. אם יורידו ממך (חלילה) את הראש.
היכן יהיה האני שלך ?

2. ואם תהיה ללא מחשבות ותחושות וגוף כלל , האם תוכל לזהות את האני שלך כשתפגוש אותו ?

ינוקא1

New member
הרחבה ל2 :

כיצד ה"אני" הזה שלך שהוא ללא מחשבות תחושות וגוף וכלום , נבדל מהסביבה שלידך ?

וכיצד הוא (בעצם "לא כלום") נקשר אל הגוף הפיזי שלך ומעביר אליו פקודות ?

ואם הוא לא נבדל מהסביבה לידך ואותו אני קיים בהכל , אז למה רק לך הוא נותן חיים אנושיים ולא נתן לעץ כמו שנתן לך ?

בטוח...

אם חס וחלילה אחת מאצבעות הרגליים נקטעת ,אזי אנחנו הפסקנו מלהיות .2.הענין כאן הוא לא לבטל את המשתנה ,[מחשבות תחושות גוף ,,,]העיניין כאן הוא להבין על מה הם מצביעים,והם מצביעים על האמת שאינה משתנה .יש מקום לכל המשתנה ,אך נדרש להבין את תפקידו .

lightflake

New member
זהו הידע עצמו: אני קיים. I AM.

והעולם כולו משמש לו ראי
לדעת את עצמו

זהו....

זה זה ,לא הידע .תקרא לזה אינטילגנציה ,הוויה,תודעה צלולה ,העצמי .אמת שהעולם משמש לו ראי .אם זה כך תרפה מהראי ותהיה כאן .

neophile

New member
אין דבר תיאורטי יותר

מאשר לומר שאנחנו לא הגוף לא המחשבות ולא התחושות ... כי זה מה שאנחנו מסוגלים לחוות .

neophile

New member
זה משחק לוגי

בעניין הזה של התחושה והרגש והמחשבה נדרש איזון , נכון שהם לא אנחנו אבל הדרך היחידה שלך לחוות שהם לא אנחנו זה באמצעותם .

לכן אפשר לדבר על פעילות נמוכה ופעילות גבוה אבל זה שגוי לחלוטין לחפש את התשובות מעבר למה שאתה מסוגל לחוות כי אז זה תיאורטי לחלוטין , אתה מחפש משהו שאתה לא יכול למצוא ואצלך זה כבר הגיע לקיבעון דוגמטי .

דבר תיאורטי...

נהפוך הוא .האשליה היא כלכך חזקה שקשה לא להאחז בה .ולא להאמין לה .כל המשתנה [מחשבות,גוף,תחושות ,רגשות.]מצביעים על מה שאנו מעבר לתפיסה.

neophile

New member
גם אי אמונה זה משהו שאני חווה באופן סובייקטיב

זה לא גורם להתמוססות המטריקס או משהו כזה אבל זה בהחלט משפיע על ההרגלים שלי ...

אני מעדיף להתרכז בשינויים קטנים בהרגלים שלי בתור אינדיקציה במקום לקוות לאיזה התמוססות של המטריקס כמו בסרט ...

המציאות עולה על כל דמיון .

התמוססות ...

מה לעשות שהאמת זה ללכת לאיבוד לכל מה שאנחנו מכירים .אין ברירה אחרת .להרפות מכל מה שאנחנו חושבים על עצמינו.

החלל,,,,

מה שאנחנו זה החלל שמאפשר את ההופעה המשתנה של הגוף ,רגשות,תחושות.אנחנו זה הסטטי שמאפשר את המשתנה .

neophile

New member
מי אמר ?

אתה משקר לעצמך אם אתה אומר שאתה הסטטי .
עוד לא רכשת שום דבר סטטי ...

אני....

את הסטטי אי אפשר לרכוש ,הוא נמצא כאו כל הזמן וזה מה שאנחנו .אתה לא יודע מה זה הסטטי -לפי התגובות שלך ,ואתה קובע מבלי להכיר אותי שאני לא זה .להיות במקום של אני לא יודע ,ולהיפתח לחדש נדרש על מנת שתהיה חקירה .אתה צמוד לדיעותיך מהאמונה בישות נפרדת ועצמאית [אני] ומבחינתי זה חסר טעם לדיאלוג אם אצלך אין מקום לשינוי ,כי רק הצורך והתשוקה לשינוי מהמצב הנוכחי יוביל לחקירה אמיתית .כל עוד אתה במצב של הצמדות לתפיסותיך ודיעותיך ,שזה בסדר ,אי אפשר להגיע לחקירה של מי אני באמת .

neophile

New member
עובדה שהוא לא קיים ....

אצל רוב האנשים אין שום דבר סטטי , הכל נמצא בשינוי מתמיד עם אשלייה של קביעות .
דבר ראשון שצריך לעשות זה להפטר מהאשלייה שיש לך את מה שאין לך ... רק ככה אפשר לרכוש אותו באמת .

עד כמה שבדקתי בפעם האחרונה אני אכן יישות נפרדת ועצמאית ברמה מסויימת אם כי ברמה אחרת אני בדיוק אותו חומר אורגני שמרכיב את שאר היצורים וברמה רוחנית ....וברמות אחרות וכו'

אם הקבוע נמצא כבר בי אז למה אתה אומר שאני צריך מקום לשינוי וצורך ותשוקה לשינוי מהמצב הקיים ? הרי אתה אומר בעצמך שזה הכל כבר קיים עכשיו .... פתאום שינית את דעתך ???

לא שיניתי דבר....

בוא נעשה סדר. אתה כבר מואר ולא נדרש לעשות דבר רק שאנחנו לא מודעים לזה .במצב זה אנחנו מאמינים שיש אני ,ואתה שונה ממני .ועובדה שמה שמופיע כאן בפורום הוא שכל אחד אומר את דעתו וזה בסדר ,אך זה ברמת האשליה .האמת שבמצב הקיים יש כל כך הרבה סבל ,מלחמות ,חסר נוחות מוחלט.אם אנחנו מקבלים את המצב הקיים וכל מה שאנחנו עושים הוא להגיד :טוב ,זה מה שיש ואיך אני חי טוב עם מה שיש .אזי אנו חוטאים לעצמינו .כי כל הסבל הזה שאנו עדים לו מופיע ומצביע על מקום של אושר ,שלווה אהבה.המדובר כאן להטיל ספק במצב הקיים אחרת אין טעם כי נדרשת ההבנה שיש משהו אחר ואם זה הכל רק דיבורים אזי אנו מפספסים את האמת.

למעלה