מי אני ?

Mist2

New member
גם כשאתה משוכנע, אתה חולם

שום דבר לא

מתנהל *מעצמו*. יש המון סיבות ותנאים שגורמים לגוף לנוע בשינה, לכאב או למחלה.

באופן רגיל אלה השולטים בנו הן אינספור נסיבות חיינו, החיצוניות, הפנימיות והאינטראקציה ביניהן. אצל אדם שמתחיל לעשות עבודה פנימית המצב הזה משתנה ונסיבות חייו שולטות בו פחות ופחות עד ליום בו יגיע לשחרור מוחלט.

ואז השאלה "מי" כבר לא תהיה רלוונטית

אה, זו שאלה

ששאלת בשרשור האחר שפתחת

בכל אופן, התשובה לשאלה שלך גם פה וגם שם פשוטה: זוהי התודעה. ואם תשאל מהי התודעה תשובתי תהיה שהתודעה היא סך כל תהליכי החשיבה, התחושה, הרגשות והמודעות לדבר מה זה או אחר.

ואם תרצה לדעת יותר מיזה

אומר לך לקרוא ספרי מדע ורפואה אודות מערכות העצבים והמוח, ספרי פילוסופיה (אולי בעיקר בתחום תורת ההכרה), ספרי פסיכולוגיה, תורות מזרחיות (בייחוד בודהיזם ושיוואיזם-קאשמירי), את ספריהם של גורדג'ייף ואוספנסקי, את ספריו של קרלוס קסטנדה ותרגל הרבה-הרבה מדיטציה. אם גם אחרי כל זה לא תמצא תשובות לשאלותיך חזור לפורום ואולי אחת מהתשובות שכבר קיבלת תעזור לך יותר

שובטמה 1

New member
תודעה

תודעה זו מילה .כל התהליכים קורים מעצמם,אין מישהו שאחראי להם,על מה הם מצביעים ?

וכל תשובה אחרת שתקבל

היא רק מילה. או רק אוסף של מילים. כך לשאלה ששאלת במילים תקבל תשובות שגם הן רק מילים, ותשובה מסוג זה שאתה מחפש לא תמצא.

אבל תן לי לשאול אותך: מה בדיוק "קורה מעצמו"? ולמה צריך, כך אני מבין מדבריך, שתהיה סיבה אחת שנמצאת מאחורי הכל ושמניעה את הכל?

מכיוון שכל התהליכים מותנים-הדדית ותלויים זה בזה ואין אף תופעה שיוצאת מן הכלל הזה, הרי שהם מניעים ומתנים זה את זה ללא הפסק ולכן מה שאתה מחפש אינו בהכרח נמצא וגם אין הכרח שיימצא.

neophile

New member
DISCUSSION ON MAKING ALL THINGS EQUAL

מתוך כתביו של צ'ואנג טזו

תירגומי מאנגלית
DISCUSSION ON MAKING ALL THINGS EQUAL

""
להתיש את השכל תוך נסיון להפוך דברים רבים לאחדות בלי לתפוס שהם כולם אותו הדבר -זה נקרא "שלוש בבוקר"
למה אני מתכוון על ידי "שלוש בבוקר"?
כשמאמן הקופים חילק בלוטים, הוא אמר "אתם מקבלים שלושה בבוקר וארבעה בערב"
זה גורם לקופים להתעצבן
"ובכן אז" הוא אמר "אתם תקבלו ארבעה בבוקר ושלושה בערב"
הקופים היו כולם שמחים.
לא היה שום שינוי במציאות שמאחורי המלים , אף על פי כן הקופים הגיבו בשמחה וברוגז .
הרשה להם להם ,אם הם רוצים בכך .
לכן החכם יוצר הרמוניה גם עם נכון וגם עם שגוי ונח ברקיע המאזן .
זה נקרא - ללכת בשני דרכים .
"

"אל שחולמים על נשף עלולים להתעורר לבכי וצער .
אלו שחולמים על בכי וצער עלולים להתעורר ולהצטרף לצייד (התרגשות הצייד)
בזמן שהם חולמים , הם לא יודעים שהם חולמים .
חלק אפילו יחוו חלום בתוך חלום .
ורק כשהם מתעוררים הם מכירים בכך שהם חלמו חלום .

צעד ושעל באה ההתעוררות הגדול, ואז אנחנו עלולים לגלות שהחיים האלה הם באמת חלום ממושך .

שוטים חושבים שהם ערים עכשיו ומחמיאים לעצמם שהם יודעים אם הם באמת נסיכים או איכרים .
קונפיוציוס ואתה שניהם חלומות .
וכשאני אומר שאתה חלום - הרי אני רק חלום בעצמי .
זה הוא פאראדוקס .
מחר אדם חכם עלול לבוא ולהסביר את זה .
אבל המחר הזה לא יהיה עד שעשרת אלפים דורות באו וחלפו .

היו היה פעם אני , צ'ונאג טזה , חלמתי שאני פרפר , מתפרפר לפה ולשם , פרפר לכל דבר .
הייתי מודע רק למילוי גחמותי כפרפר , והייתי לא מודע לאינדווידואליות שלי כאדם .
פתאום התעוררתי , ושם אני שוכב , שוב עצמי .
עכשיו אני לא יודע אם אני הייתי אדם שחלם שהוא פרפר או שאני עכשיו פרפר שחולם שהוא אדם .
בין אדם לפרפר יש בהכרח מחסום .
המעבר נקרא גילגול נשמות .(metempsychosis)

למעלה