מי אני ומה שמי?

luna10

New member
גם אני כאן

איזה עיתוי נהדר פלגיה היקרה. אני אמא לילד בן 5 ו-9 חודשים שעולה לכיתה א' בבית הספר האזורי של המועצה, ולתאומות בנות שנה וחצי.

גילור

New member
אורית, אמא של נועה שעולה לכיתה א' ושל עידו

שמתחיל גן פרטי חדש
(בן שנתיים).

Ash Black Queen

New member
../images/Emo48.gif|נחפת|

אני ABQ. אני בביה"ס (הגיל לא חשוב) ואני חושבת שאני יכולה לתת (לפעמים) עצות ענייניות בגלל שאני בתוך הגיל הזה. אז... בהצלחה לכולם!

Jen74

New member
נעים להכיר../images/Emo140.gif

שמי ז'ני, אני אמא לארבע בנות. תאומות שעולות לכיתה ח' (חט"ב) בת שעולה לכיתה ו' (נשארה שנה בחובה בין השאר בשל היותה ילידת נובמבר) והקטנה עולה לכיתה ב' והומלצה ע"י הגננת להישאר שנה נוספת בחובה אבל לא רציתי, כי לא ראיתי במה זה ישרת את הילדה.

azulay73

New member
../images/Emo24.gifנעים להכיר

שמי כוכי אמא של גיא שעולה לכיתה א. כולי בהתרגשות מלאה פחדים. ואני מדברת בשם עצמי. גיא קצת חוששת אך לא כמוני.

Jen74

New member
גיא לבת? זה מעניין ונחמד ../images/Emo9.gif

אני זוכרת שמה שאמרו לנו כל הזמן זה שנקפיד לא להעביר לילדים את החששות שלנו והפחדים שלנו מהמהעבר שלהם לכיתה א', לבית ספר. הילדים מרגישים אותנו ולא מספיק שהם בעצמם מרגישים חוסר אונים וחשש מהמקום החדש ומספרים להם שהם כבר לא ילדים קטנים בגן אלא כבר ילדים שהולכים לבית ספר, כמו הגדולים, הם רואים את ההורים חוששים אז הם פתאום חושבים שאולי בית ספר זה לא כל כך כיף אם גם אמא ואבא חוששים. אז צריך להקפיד להראות להם ביטחון ואמון בבית הספר ובמורה. קורה לפעמים שיש לי טענות כלפי המורים או מישהו מצוות בית הספר ואני מקפידה שלא להגיד ליד הילדות את מה שאני חושבת על בית הספר או הצוות כדי שזה לא יחלחל ויגרום להם לפקפק במורים בבית הספר ולאבד את האמון או הכבוד למערכת.

Kalla

New member
אצלנו

בן בקרוב בר מצווה שעולה לכיתה ח', בן ובת בני 6 ומשהו שעולים לכיתה א', וילדה בת 3 וחצי בגן.

Jen74

New member
את מתכוונת לשים אותם באותה כיתה או נפרדות?

אצלי אמרו מראש שאין מצב לאותה כיתה, כבר בגן הילדים. אצלי הן שתי בנות והן גם מאוד דומות חיצונית למרות שמדובר בתאומות לא זהות בשאר הבחינות.

Kalla

New member
בינתיים באותה כיתה

עם אופציה להפריד בעתיד.

Kalla

New member
וחשוב לציין - אצלי הם בן ובת

לא דומים בכלום ושניהם דומיננטיים. בגן לכל אחד יש חברים משלו, ויחד עם זה הם מאוד קרובים ומסתדרים מצוין, כך שאני מקווה שהם יסתדרו טוב ביחד באותה כיתה.

mazy

New member
אז גם אני...../images/Emo9.gif

אני מזי, מורה בבי"ס יסודי (מנהלת פה בתפוז את פורום "מורים"). ב"אמתחתי" בן (15) עולה לכיתה י', בת (13) עולה לכיתה ח' ופשוש בן 5 וקצת שאוטוטו יצטרף לביה"ס ....

ענבל30

New member
ענבל, אמא של רומי

רומי בת 6 ועולה לכיתה א'. אנחנו מבנימינה.
נעים מאוד...

אוסיש

New member
הי ענבל, יש לי צמרמורת, כבר כיתה א'?

רק אתמול נולדו!!!! סליחה על ההתפרצות, אני אוסי אמא לנוריאל ( - שמצולם עם רומי כשהם בני חצי שנה +), בן שש וחצי, עולה לכיתה א', ואני כבר מתרגשת ולא יודעת איך אני אצלח את היום הראשון
, אמא למאיה שעולה לגן חובה, ורומי בת שנה וחודשיים. (כן רומי, גם בהשפעת רומי שלך
)

Tamo daleko

New member
נדמה לי

שבאותה תמונה מופיעה גם האפרוחית שלי.. (מפגש פורום הנקה באוקטובר 2001 או שאני מתבלבלת
?) בכולופן, גם האפרוחית עולה לכיתה א', בבית ספר אמריקאי בחו"ל. המעבר הוא קצת פחות חד מאשר בארץ, גם כי גן החובה מהווה חלק מבית הספר כולו, כי טכנית הכיתות נקראות לפי שכבת הגיל ("בני החמש", "בני השש" וכו') ובעיקר כי כבר בגן חובה לימדו אותם את רוב מה שמלמדים בארץ בכיתה א' )-: (למה לא לתת לילדים לשחק עד שהם פוגשים את כיתה א'...).

אפשר להצטרף ? ../images/Emo140.gif

|איזה כייף של פורום אני אמא ל4 הגדולה בת 15 -עולה לתיכון השניה בת 12 -עולה לחטיבה השלישי בן 6 -ילד מיוחד שלי עולה לכיתה א' הקטנה בת 2.4 -עולה לגנון והשמות לפי הסדר :נטע,דניאל,בן ואורן (כל השמות של בנים למרות 3 בנותנקבה|

פלגיה

New member
ברוכה הבאה

יש לכם הרבה התחלות. גם לנו יש התחלת תיכון והתחלת חטיבה, בנוסף להתחלת כיתה א'. הרבה התרגשויות.

הילהל

New member
שלום לחברים מוכרים וחדשים ../images/Emo140.gif

כמה נעים למצוא כאן חברקות ש"גדלות" איתי יחד מפורומים הריון והנקה ועד לכאן אני הלה, אמא של יונתן בן ה"רבע לשש" שעולה לכיתה א' ומיה בן שנה וארבע שתתחיל גן חדש השנה מתקשה להאמין, לקלוט, להפנים את הגיל והמעמד של הבן שלי בהתאם טרם ביצעתי דבר מההכנה לכיתה א' - לא רכשתי ילקוט, לא ספרים, לא חולצות, לא אביזרים. משום מה קשה לי להתחיל עם זה.

למעלה