מי אמר?

giulietta

New member
מי אמר?

"יותר מששמרו ישראל על השבת, השבת שמרה עליהם"? אחד העם או הרב קוק?

shellyland

New member
ומי אמר "רק שמור אותי מאוהבי

ומשונאי אשמר בעצמי"? ומי אמר "אם אשמרה שבת אל ישמרני"? ומי אמר "שמרי לבך הטוב, אמציהו בידיך"? ומי אמרה "איכה אשמור חסדו הפתאומי?"

or99

New member
אוי ואבוי!

הם הדפיסו את השיר עם התיקונים שהספרדים עשו בו כדי לא להזכיר עניינים שליליים בשבת. כבר רציתי להקליד מחדש ולתקן, אולם שמתי לב שבפירוש לפיוט מובאת שם הגרסה המקורית. פעם קראתי מישהו שכתב על ראב"ע, שהוא בעצמו שינה כאן אות יחס - "מֵחֵל מְלָאכָה בּוֹ סוֹפוֹ לְהַכְרִית. עַל כֵּן אֲכַבֵּס בּוֹ לִבִּי כְּבוֹרִית", למרות התנגדותו הידועה לפיוטים לא ברורים (כפי שכתב בפירושו לקוהלת ה,א כנגד ר"א הקליר).

giulietta

New member
אין לי תשובות

אבל ההתערבות היתה רק על השבת וישראל.
(והפסדתי
)

renjintso

New member
כמה קושיות, ופסח עוד רחוק

הראשון נאמר ע"י דוד המלך, הרביעי של לאה גולדברג ("חמסין של ניסן", אחלה שיר) ומי אמר: "שמור לי ואשמור לך"? ומי אמר "שומר לילה, שומר לילה, בוא לכתה א'"?

ומי אמר "אז אני שומר עליך

כמה שאפשר"? ומי אמר "כשלמדתי לדקלם על חומותיך ירושלים הפקדתי שומרים"? ומי אמר "אני שומר עליו, הוא מוזר כזה אפילו כשהוא כאן"? ומי אמר "והם שמרו בכיס תמונה קטנה"? ומי אמר "אמונים לך שמרתי ואשמור לך גם אחרי"? ומי אמרה "טוב, נגמרו לי השירים וגם כך זה מתחיל להיות דבילי והגיע הזמן לצאת מהמיטה כי מוסקט מגיעה אלי בעוד חצי שעה ואפילו עוד לא התקלחתי"?

מוגג

New member
אניודע מי זו היתה

נקרא לה ע' אבל הקריאה היתה "שומרת לילה, שומרת לילה וכו'" ודוקא הילדה השקטה מכולם חטפה סטירה כי לא הצליחה לעשות את עצמה ישנה..

ע'?

אני דווקא זוכרת את י' ואת ש'. ולמה שומרת ולא שומר? והגברים מה? ישנו? או שזה בגלל שהשאלה היתה של רנג'ין? ומי שלא הבין את המשפט ואת הארוע מאחוריו סימן שהיתה לו ילדות נורמלית ומשעממת, מחוסרת אירועי לילה חברתיים

ler

New member
"שומרת בואי לגן אגוז"

השומר היה בג'יפ או בשער... אבל היה גם ה"ישן".

Idan91

New member
לגן זית, התכוונת. (אנחנו נהגנו לומר

גם "זן גית") אגוז זה בכלל גנון. השומרת הייתה בחדר השומרת לילה, עם אורות מהבהבים שמסמנים את הצרחות מכל בתי הילדים. פעם החלטתי לעשות ניסוי, לבדוק מאיזה ווליום שומרת הלילה תשמע אותי. התחלתי בלחישה: "שומרת לילה, בואי לגן זית..." ובכל פעם הגברתי קצת את ווליום הלחישה. רק ש.. נו, לא העזתי להגביר מעל ללחישה, אז היא לא באה. האמת היא שכשהייתי בפעוטון, היה לנו שומר לילה שהייתי מאוד קשורה אליו (כל לילה הוא בא להוריד לי את המלמלה מהקיר).

למעלה