מי אמר??

puma141

New member
למה? זה כמו לקרוא ספר-

כשאתה קורא ספר, אתה לוקח בהכרח כל מה שכתוב שם? או שאתה קורא, מנתח ובוחר
עם מה אתה מזדהה, או מה אתה מנסה להבין?
זה הוא, זה אתה!

אני לוקחת משניכם-דברים שונים. :)

כשאני מנסה להבין את השקפתו

כל מה שאני מבין זה שהוא טוען שהציבור לא חי נכון, והציבור לא חי טוב, והציבור עיוור. כששואלים אותו, אוקיי, מה טוב לעשות ? אז מקבלים איזה הסבר שצריך בעיקרון להיות דתיים, אבל שהוא לא מסוגל אז הוא עושה רק חלק מהמצוות (את הנימוקים מדוע להיות דתי ושמרן אני עוד יכול להבין, ויכול להבין מדוע את מתחברת לחלקם). בנוסף לזה הוא מדבר על כל מיני צורות גיאומטריות ואנרגיות, וצורות של אהבה שלאף אחד חוץ ממנו אין מושג איך להגיע אליהן... אם את מבינה ומתחברת למה שהוא אומר, אשריך.

אני לא אומר שאתה צריך להיות דתי

אני אומר שאתה כבר דתי

אני רק לוקח את התמונה שאתה מחזיק כל כך קרוב לעיניין ומזיז אותה הרבה אחורה כדי שיהיה לך יותר ברור שהתמונה הזו היא אחת מיני רבות

אבל אתה עם התמונה צמוד ולא משחרר וצועק שזו האמת זו האמת
אז מצטער להגיד לך את זה, אבל יש לא מעט אנשים בימיינו שכן נחשפו לרעיונות האלו וכן מבינים אותם
וברוב המקרים זה אנשים איכותיים מאוד, שרק נדמה לך שהם שותפים להסכמות המקובלות שאתה דובק בהן
ואתה עושה לעצמך המון פדיחות

בדיוק כמו שגם אני שורף את עצמי בעיניי הצי-בור הפחות משכיל שחושב שכל מה שאני אומר זו הזיה גמורה ושטויות במיץ (AKA הצופים בטלויזיה/עיתון/רדיו ושאר מיינסטרים מדיה)

כל מה שאמרת לי

אני יכול לכתוב, ולייעד אליך. זה הכל מילים חסרות משמעות. אין לך שום כלי בעולם להוכיח לי שיש איזושהי תועלת בתפיסות שלך. מכל בחינה שהיא, הן לא טובות יותר מתפיסת העולם של תינוק בן מספר חודשים. הוא יודע כל מיני דברים, רובם שגויים, חלקם נכונים, וזהו.

התפיסות שלך הן לא אינטיליגנציה רגשית גבוהה, הן אם כבר נובעות מבורות בנושאים רבים שהאדם חקר ולמד.

הדבר היחיד שמתמיה אותי

זה שפומה (או בכלל מישהו) מצליח להתחבר לתפיסות שלך.

יכול להיות שקנית אותה ברעיון ההוא של גבר שצריך לנהל אישה...

puma141

New member
איזה מנייאק אתה:) דווקא ברעיון הזה

הוא הרחיק אותי ממנו, ובעוד כמה רעיונות..

אבל אני אסביר לך משהו-
שוב אתה שולל הכל! חחח אתה קצת מצחיק אותי, כי אני קולטת שחסרה לך *בלשון המעטה* אינט' רגשית.
כדי להבין על מה אנחנו מדברים-אתה חייב שתהיה לך אותה:)
וזה לא שאני מצטרפת לדעות של סוק במתכונת הזו, אלא רק לחלק מהן, מה שבחרתי להזדהות איתו
מתוך החשיבה שלי.
אני יכולה להגיד לך שאני מזדהה עם סוק-הרבה יותר מאשר איתך:)
אבל זה בגלל שאתה חסר בכלים להבנה האלו.*לא ברע, מותק*

מה שכן-אני יכולה להכיל את מה שאתה כותב עליו-אתה לא יכול להכיל את מה שאני כותבת עליו,
על האינט' הרגשית.

זה נותן לי פור עליך, שתדע....עד שתתעורר לפחות...

puma141

New member
ועוד איך מאינט' רגשית גבוהה!

שבעיני חשובהיותר ממה שחקר ולמד ה"אדם".

סובייקטיבי......

אינטיליגנציה רגשית

מפעילים גם כדי לחקור את נפש האדם בכלים המדעיים המקובלים. זה לא סותר.

סוקרטס מחרטט בעיקר, אין לזה שום קשר לאינטיליגנציה רגשית. הוא לא מבין פה אנשים בצורה טובה, למרות שהוא מתיימר. את עצמו הוא לא מבין בצורה טובה.

תני לי נגיד 3 דוגמאות

שמהן התרשמת שיש לו אינטיליגנציה רגשית גבוהה. אני מבקש ממש דוגמאות קונקרטיות (אם אפשר אז תפני אותי ללינקים).

זה שהוא אמר לך שאת רוצה שינהלו אותך ? הוא זרק את זה לאוויר, ובמקרה לך זה מתאים. אני מבטיח לך שלהרבה בחורות פה זה ממש לא מתאים, ואפילו מעליב.

יש לך תפיסה שגויה

את חושבת שאם מנתחים סיטואציה רגשית, זה לא אינטיליגנציה רגשית, אלא אינטיליגנציה מסוג אחר. גם סיטואציות רגשיות אפשר לנתח בצורה לוגית, אבל כמובן שזה קשה (וכדי להצליח, צריך טונות של אינטיליגנציה רגשית).

puma141

New member
טוב, נלחצת..:) כי כבר הסברתי לך

שאולי זו הסיבה שאשלול אותו, ולא רק!
אבל אתה בא בקטע הזה-כדי "להמחיש" משהו שכבר הבנת שהוא לא נכון.
זה אומר-שאתה בלחץץץ.

אז לא נעלבתי, כי זו הבעיה שלו, לא שלי.
מי שנעלבה כנראה זו איזו פימיניסטית שרגישה נחותה.

אני לא פימיניסטית, לא נחותה חחח אני רק בחורה שלא מקבלת אמירה כזו, ונוהגת באופן אישי בהתאם.

ואיך זה קשור לאינט' רגשית דניאל?! נו בחייך....

"שהאדם חקר ולמד"

אתה שם לב שאפילו לא כיוונת את זה על עצמך
שאתה יודע שלא חקרת ולמדת ואף מודה בזה

ועל כל זה אתה לוקח את הקרדיט של "האדם" (בעולם) ושם אותה אצלך כאילו אתה חלק מאותו אדם

ואתה אומר שאני מגלומן
אני אומר שאתה לא יודע חצי על עצמך

puma141

New member
אז מה שאתה עושה עכשיו בעצם-

מה שאתה טוען שסוק עושה:)
מבטל אדם-לחלוטין.

לדעתי אין לך את החוטים שיכולים לנווט לקו המחשבה של סוק.....
הוא לא פסיכולוג, לא מתיימר-לעניות דעתי-אבל יש למילים שלו כח אולי לאנשים אחרים, לא לך.
הקטע האינטואטיבי שלך דניאל, הבטן, היא קטע שאתה לא מחובר אליו בכלל אני חושבת, לא בטוחה..
אתה צריך את היציב, הקבוע, הבטוח, הנח, הזורם, ומסרב לצאת מהמעגל הזה....
אולי בגלל זה אתה לא מצליח לראות כלום במה שסוק אומר.
מצד סוק-הוא לא רואה אותך כי הוא בא מכיוון חשיבה שונה...

חחחח איך שאני רואה את זה?
שניכם רצים בשני מעגלים שונים שהולכים וקטנים מבחינת רוחב החשיבה שלהם, והם מקבילים בכלל:)

ואולי אני טועה. אמרתי שאני והמוטיבציה שלי חולים היום?!

לא יודע אם זה מדויק

יש חלקי דברים מסוימים שהוא אומר, ואפשר להתחבר אליהם, נגיד הוא ממליץ לנשים לא להיכנס סתם למערכות יחסים לא רציניות עם גברים. אוקיי, נגיד שאני רואה בזה הגיון מסוים. אבל למה זה מתחבר בדיוק ? הנפש שלו מפוזרת לכל כיוון, אין קו אחד רציף של הגיון שמגדיר את ההתנהלות שלו. הוא לא עקבי בשום דבר.

הוא בנאדם מאוד נחמד ומנומס, אינטיליגנטי, עם הרבה סבלנות, יש לו קסם אישי... אני לא פוסל אותו בתור אדם בכלל, יש לו אופי אחלה. יש לי רק בעיה עם כל הרעיונות הללו שלא, הכל מפוזר מדי ולא מתחבר. קשה לי עם אנשים שלא מסוגלים להציג רעיון בצורה מערכתית , סדורה וברורה.

puma141

New member
אני

חושבת שקשה לך בגללך-לא בגללו.
ממילא לא היית מסכים עם הרעיונות שלו....
אתה מסוגל לנהל דיונים עניינים, שיש להם התחלה אמצע וסוף. פתרון מעשי:)
זה בדיוק מה שאמרתי דניאל-
שאני אישית מזהה בך משהו שמתנגד להתחברות שלך עצמך למקום הזה שסוק מדבר עליו.
משהו ש"יזעזע" את עולמך ה"מסודר" ההגיוני, המציאותי כמו שאתה קורא לו..

לא יודעת, אין לי פתרונות לזה חחחח

אגב-רעיונות גדולים מתחילים ממקום מפוזר ולא מערכתי.....
גם אצלי לא תמיד קל להעלות את התחושות/מחשבותש לי, ולשקף אותם בצורה מערכתית ומסודרת..

המקום שאתה נמצא בו, שסוק נמצא בו, ושאני נמצאת בו-שונה.
בטח כשאנחנו מדברים על דברים שיש בהם עומק ורבגוניות, ולא על...מה קורה עם תעודות הזהות החדשות, בעד או נגד..

זה שוב לא מדויק

הרבה רעיונות שלי מתחילים בבילבול, בקטעי רעיונות, בשברי רעיונות. ואז אני מנסה לחבר אותם למשהו אחיד, ולחבר אותם לדברים שאני יודע, ולשפוט אותם על סמך דברים שאני יודע. לחבר את הכל ביחד.

אני ממש לא רואה את התועלת בלהשאיר דברים "מנותקים" או "תלויים באוויר", זו בדיוק הדרך לאמץ תפיסות עולם שגויות, שיובילו לשיקול דעת לקוי.

puma141

New member
טוב נו..

גם לי זה קורה איתו, ולדעתי זה קורה לו עם עצמו גם:)
בסדר-זו הדרך אולי להגיע מבחינתו..

לגבי המנותקים תלויים האוויר-לא חשובת שזה ככה מבחינתו, כי אצלו תוך כדי כתיבה הדברים
מתחברים.
אצלך ואצלי כשאנחנו קוראים אותו-לא תמיד.

בסדר!

זה לא מנותקים או תלויים באויר

אתה מנותק ותלוי באויר ואתה רוצה שאם כבר אני אחליף לך את זה באשליה אחרת של ביטחון

אבל אני לא רוצה לתת לך אשליות, והדרך היחידה שלך להשיג את האמת היא בעצמך

תבין
זה כמו שאני אגיד לך שהבקבוק מים האחרון שיש לך זה עם רעל
ואתה תגיד לי, "כן, אז מה אתה מציע שאני אשתה"
אם אין לי מה להציע אז אתה כן תשתה מהבקבוק ?
זה רעל נקודה, מה תעשה , תעשה מה שאתה רוצה רק אל תגע ברעל
תבנה עולם חדש לילדים שלך
תפיסות שישחררו אותם מהכלא הזה שאנחנו עבדים לו
שלפחות הם יהיו בני חורין
לפחות שתיהיה להם ההזדמנות

אני לגמרי מבין אותו

ואפילו את קלטת אותו ונראה לי שזה גם לא הכי קשה שבעולם

אני בכלל הבטחתי לעצמי שאני אמצא את החומה הקטנה הזו שמפרידה בינו לבין חיים עם משמעות
זה שער בין הצד השמאלי של המוח לצד הימני
ואני יודע שהוא בכלל לא רואה או מבין את זה
ובטח גם לא את רוב מה שאני אומר לו
אבל אני ממשיך להתכתב כי אני מחפש קודם כל חיבור רגשי
ואז כשיש חיבור רגשי (לא אהבה או משהו גיי כזה או אחר) העברת נתונים היא פי מליון יותר מהירה ורחבה
ואז הוא יחווה קודם רגשית את מה שאני אומר לו, ואז הוא לא זקוק למילים שאני מבטא איתם את אותו רעיון רגשי (ושורשי)

אבל הוא אגוז קשה מאוד, זה בחור שחובב את המוסכמות ומעריץ את מה שהוא קורא לו מדע ודובק במה שהוא מצייר כאמת
וזה כבר נורא קשה
אבל לי יש סבלנות ואני גם אוהב לכתוב אז שיהיה לכולנו בכיף

מבחינתי זה בכלל לא אישית מולו, למרות שהוא עושה את זה מעט אישי, אבל זה לא מפריע לי כי הוא לא עובר את גבול הטעם הטוב, אז נחיה ונראה לאן זה יגיע

למעלה