מי אמר שביבי טיפש

tch111

New member
את באמת חושבת שביבי החליט על מבצע

נגד קן הצרעות שנקרא עזה, כמסע בחירות.

shemesh7079

New member
למה לא? הוא יעשה הכל

גם את גלעד שליט החזירו בתזמון מצוין, באמצע המחאה ודיבורים על בחירות מוקדמות. אל תזלזל ברפש שהפוליטיקאים מוכנים להתפלש בו כדי לשמור על הכסא...

tch111

New member
אני לא מזלזל ברפש בו הם מוכנים להתפלש

אולם המבצע הזה הוא ממש חיוני, אף מדינה בעולם לא תסכים להיות מותקפת ללא אפשרות להגיב במלוא העוצמה.
מה שקורה זה כך, לא מגיבים - מתלוננים שביבי והממשלה הם נרפים.
מגיבים - מאשימים שזהו מסע בחירות.
אני בטוח שלא ביבי יזם את הפגיעה בג'פ שהביאה להתדרדרות הנוכחית, או אולי כן!!!!!!!!!!

shemesh7079

New member
אבל הטילים נופלים כל הזמן

לא יודעת לגבי שאר מדינות העולם אבל ישראל כבר מזמן לא מאוד מתרגשת מטילים בשטחה. עוד ממלחמת המפרץ הראשונה. איפוק זה כוח (אני צינית אם זה לא היה ברור).
גם למגן זה פסה. האמת העגומה (לדעתי כמובן) היא שאין כ"כ מה לעשות כאן. האינטרס של ההנהגה הפלסטינאית די ידוע וברור, לא נראה לי שמישהו שם מעוניין בשלום, ואני אשמח מאוד להתבדות. וישראל? אם לא מגיבים יש טילים. אם מגיבים יש טילים ועוד טילים, חיילים הרוגים/פצועים אצלנו, הרוגים בצד השני, מתקפה תקשורתית בינלאומית ואם יש מזל אז הרחוב הערבי גם מחליט להצטרף לחגיגה ולמחות בכל מיני בירות אירופאיות ומדינות המזרח התיכון. וזה לא שאני חושבת שצריך לספוג, אבל אני פשוט לא רואה איך יוצאים מהבוץ הזה. בטח לא עם ההנהגה הפלסטינית וגם לא עם ההנהגה הישראלית (ואוטוטו יהיה ליכוד ביתנו אז בכלל יהיה להיט).

tch111

New member
את צודקת עם מגיבים יש טילים וגם אם לא.

הפתרון, לדעתי הוא טיפול שורש.

shemesh7079

New member
זה לא ריאלי

אני שמה לרגע בצד את הדעות שלי האם כן או לא צריך לעשות מה. סתם זורקת כמה תסריטים, בכולם היינו.
מה תעשה? תגלח את עזה? אפילו פייגלין לא יעשה את זה.
תעבור בית בית? יהרגו חיילים ולזה העורף הישראלי כבר לא מוכן, הוא מעדיף טילים.
התקפות אוויריות ממוקדות ומדויקות? נו שוין. שיהיה. כמו כוסות רוח למת. כורתים ראש אחד וצומחים במקומו שלושה, עוד יותר קיצוניים מהראשון.
מהבחינה הזו אני חושבת שזה בכלל לא משנה מי ייבחר. אין כרגע או בעתיד הקרוב סיכוי לפתרון עם הפלסטינאים. הם לא מוכנים לזה, וכנראה שגם הישראלים לא.

tch111

New member
חבל, אילולי המילים האחרונות הייתי יכול להגיד

שאני מסכים עם כל דברייך.
הישראלים ממש מוכנים לשלום, שימי לב שתמיד כששקט, ישראל לא יוזמת התחממות.
מעולם ישראל לא תקפה בעזה תקיפה יזומה, תמיד בשיטת פעולות תגמול, וזה פסול.
מבחינת הערבים הפיתרון הטוב ביותר עבור האיזור הזה הוא סילוק כל היהודים מישראל ולא מעניין אותם איך ולאן, וזאת הם מצהירים מבלי לחשוש.

diday

Member
את התעמולה הזולה הזו, לימדו אותנו כשהיינו

ילדים.
אנחנו, פנינו רק לשלום. אם רק יבוא מנהיג ערבי ויושיט את ידו יקבל הכל.
כמבוגרים הבנו - לא כולם, יש בכל קבוצה קשי הבנה -, שמדובר בפרופגנדה זולה.

כשבא מנהיג ערבי והושיט את ידו, שילחנו אותו חזרה. מה השתגענו, הוא רוצה את כל סיני.

שים לב שמדובר בעובדות ולא בדעות והשערות.

tch111

New member
אם אתה מדבר על עובדות, אז בא נעבור לעובדות

כאשר בא מנהיג מצרי והציע לבקר בישראל הוא התקבל, ותוך זמן קצר קיבל לידיו את כל חצי האי סיני ללא בעיות, הוא ידע שאין סיכוי שיקבל זאת במלחמה.
החמאס קיבל את רצועת עזה בשלמותה, עם מלחמה, נגד המתיישבים, ובמקום לנסות לחיות בשלום אם ישראל הוא בחר במלחמה, פחות מ 24 שעות לאחר הפינוי נורו טילים על "בסיסי צה"ל" בעוטף עזה, קרי הקיבוצים, שדרות, נתיבות אשקלון, באר שבע וכו'.
האם אתה חושב שישראל תשגר ולו כדור של אקדח טוטו באם החמאס לא יתגרה ויפגיז יישובים אזרחיים??
הרי החמאס אפילו לא ניסה יום אחד של שקט לאחר הפינוי.
ואני מאוד מרוצה שלא מוסרים את הרצועה לאש"פ היות ושם יקרה אותו הדבר.
אז אם אתה מדבר על עובדות כדאי שתחשוב קודם.

diday

Member
אתה שוכח, או שאתה מתעלם

מהעובדה שאותו מנהיג פנה שנים לפני כן ושולח חזרה.
אז
או שהיינו זקוקים ללמעלה מ2000 הרוגים כדי להתפכח
או שהיה צריך מנהיג בשיעור קומתו של בגין
או שהמשפט הקודם מטומטם והיה צריך שלטון ימני כדי להחזיר את סיני, כי אם היה באופוזיציה היה מנהיג מלחמת אזרחים
או כל ספקולציה אחרת שתעלה על דעתך.

tch111

New member
ואתה מתעלם מהחלק השני של הודעתי

בקשר לעזה, נמסרה ללא בעיות, ומה קיבלנו בתמוה, טילי טילים.
אולם העובדה הסופית היא שסיני נמסרה, ומה קיבלנו, חכה להפתעות מצד הקנה הרצוץ, מצרים, ימים יגידו אם זו לא היתה טעות שהוחזרה למצרים.

tch111

New member
אולי כן, ואולי לא.

מה שלי לפחות ברור שהיה צריך לצאת למבצע הזה.

smaak

New member
אני חושבת

שהוא בחר בעיתוי המאוד ספציפי הזה, בגלל שישראל לפני בחירות. בהחלט. וזה גם יביא לבחירה מחודשת שלו.
.

ביבי הגדול, הבטחוניסט, המנוסה, הגבר,
מול שלי יחימוביץ, הכתבת, האישה, חסרת הניסיון הבטחוני, שמתעסקת בשטויות של מעמד הביניים המידרדר ומציקה לאנשים עם כסף.

בלי קשר להאם זה מוצדק או לא מוצדק.
יש לי משפחה בקו האש. ההורים שלי, אחותי, האחיינים שלי. גם הם מושפעים מהטילים האלה. אני לא נהנית לראות אותם במצב הזה.

אבל שלא יהיה ספק מדוע ולמה המבצע יוצא לפועל דווקא עכשיו.

tch111

New member
אינני מזלזל במה שאת טוענת, אולם..............

תסכימי איתי שזו ספקולציה, את בעצמך כותבת, "אני חושבת", יכול להיות שאת צודקת, כמו גם שלא.
בכל מקרה ניתן גם להסביר את העיתוי בהתדרדרות שחלה ביום שבת עם ירי הטיל לכוון סיור צה"ל שלא יצר פרובוקציה.
בנוסף עכשיו קראתי כתבה פה ב NRG שקצת מבהירה.
בכל מקרה אני שמח שהפעולה יצאה לפועל, על אף שגם אני מודאג ממצב משפחה שנמצאת בטווח הטילים.

smaak

New member
אני מדברת בעיקר על מעגלים

שישראל לא יוצאת מהם, ובכל פעם זה רק הולך ומסלים. שום פיתרון צבאי לא הביא לפיתרון מדיני בטווח הקצר או הארוך. נלחמים, משחררים הצהרות לוחמניות, פוגעים באופן זמני במטרות פלסטינאיות, הפסקת אש, וחוזרים לאותו מצב.

רק בצד המדיני לא קורה שום דבר. והבחירה המחודשת בביבי רק תנציח את המצב הזה.

למעלה