מי אמר אדיפוס?

אמברון

New member
מי אמר אדיפוס?

עומר, בן שלוש וקצת, מאוד מחובר אלי. הכל, אבל ה-כ-ל הוא מוכן לעשות רק איתי. איתי ללכת לישון, איתי להתקלח, איתי לאכול, איתי ללכת לבריכה, איתי ללכת לסופר, איתי להתלבש... ואבא? קצת נעלב מבפנים, אבל משדר "עסקים כרגיל" ומעניק בלי גבולות, מחכה בסבלנות למנת תשומת הלב שלו. בזמן האחרון עומר מאוד אוהב לשחק ב"אבא ואמא". לפעמים הוא התינוק, לעתים נדירות הוא האבא, והוא כמעט תמיד מבקש להיות האמא (וכשכך, אני התינוקת / האבא. תלוי בו). זה משחק תפקידים נחמד, אבל הוא משקף את מה שהוא מרגיש, נכון? האם המשמעות של הנטיה שלו להזדהות יותר איתי מעידה על חסך אב? בן הזוג עובד עד שעות מאוחרות, משתדל להגיע הביתה בזמן המקלחות / השכבה וחוזר לעבודה. יום בשבוע הוא נמצא עם הילדים אחה"צ ואני נשארת בעבודה, ובסופי השבוע אנחנו חוגגים משפחה. האם העובדה שאני היא הדומיננטית, הן בנוכחות והן בעשיה, גורמת לו לשחק את אמא? הוא מדבר כמוני (חוזר על משפטים שאני בדרך כלל אומרת לו, מדגיש את הנימה) וזה כמו לשים לי מראה מול הפרצוף. זה עוזר לי לפעמים להבין איך אני משתקפת בעיניו או נתפסת על ידו. אבל למה בעיקר אני? אדיפלי? שלב? אין לי בעיה עם זה. פשוט מסקרן אותי לדעת... גיסתי אמרה: edipus, shmedipus... the boy loves his mom האמנם?

אהבתי את המשפט של גיסתך ../images/Emo45.gif

אין לי הרבה ניסיון בגיל הזה, אבל לפי מה שסיפרת את הדומינטית בחייו ולכן הוא רואה בך מודל לחיקוי במשחקים שלו.

מסכימה

שני הילדים שלי כרוכים אחרי אמא. נראה היה לי מוזר לו זה לא היה ככה. אם יש לפעמים גלישה למה שנראה מוגזם - מנחים אותם לכיוון מאוזן יותר. וחוצמיזה שדווקא אווירת הפרגון לקשר שלהם לאמא היא זו שתאפשר להם לצמוח מהקשר הזה לעצמאות מלאה ונטולת חסכים....

אלדורית

New member
קלאסי../images/Emo161.gif(במובן פרויד)

לא פסיכולוגית, אבל נדמה לי שגיל שלוש זה בול תחילת השלב האדיפלי.

irisgh

New member
גם אצלנו זה ממש כך

אפילו כולל החלק על אבא במקלחות ובאחה"צ אחד בשבוע כשאמא בעבודה
(ואפרט עוד מחשבות כשיהיה לי יותר זמן.)

גם אצלנו זה כך (ומעיין בת....)

ואני חושבת שזה באמת בגלל שאני איתה כל היום ואבא בא רק בערב. לפני מס' חודשים כשהוא לא עבד והיינו יחד כולנו הרבה, היא היתה ה"זנב" שלו. וחץ מזה..... גיסתך גאון!!!

kby

New member
שניה אחת בובהל'ה שלי

עובד- נכון יותר מדי- אני הראשונה להסכים אבל משקיע בעומר ועד כמה שאני התרשמתי בפעמים שראיתי אותם יחד בלעדייך- טוב להם מאוד יחד היתכן וזה קשור דווקא ליעל???

אמברון

New member
לא בהכרח קשור ליעל

(יקירה, אני מתגעגעת!!!!) אני יודעת שיש שלב אדיפלי - גם אצל בנות. נכון שאבא משקיען ונהדר, אבל מרבית הזמן הוא פשוט לא נמצא... כשהוא סוף סוף נוכח, נדמה שהוא אפילו קצת "מפריע" לשגרה עם עומר, אבל אנחנו עובדים על זה כל הזמן ולא מוותרים על זמן איכות נטו עם אבא. בפסח, למשל, נסעתי כמעט בכל יום לטייל עם הזאטוטים. בחג השני גם אבא הצטרף לטיול גדול במדבר, אז עומר שאל אם יש לו בכלל מקום באוטו...
\(את זה אבא לא יודע כי זה יעליב אותו). ועוד קוריוז - ראיתי עם עומר את הזינוק של המרתון בפריז. הוא הריע לאבשלו, עודד אותו בקולי קולות אבל שאל בשקט: "אמא, נכון שאת לא תרוצי מרתון רחוק ממני?". ריסק אותי לגמרי.

למעלה