מי אוהב ללכלך על PHP?

BravoMan

Active member
מי אוהב ללכלך על PHP?

נתקלתי לא פעם בטענות שזו שפה ממש רעה שצריכה למות.
וזה בזמן שמהללים את JS, יימחה שמו!

אובכן, אם אתם בצד ההוא, הכתבה הזו אולי תעזור:
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3710963,00.html

לקראת הסוף, כתבו ששכרם של מפתחי PHP צנח ב-6%.
מפתחי רובי סובלים עוד יותר

GuestOfHonor

New member
זה על סמך נתוני השמה של חברה אחת

אני לא יודע מה הנפחים המדוייקים של ההשמות של SeeV, אבל בכתבה כתוב שהקטגוריה עם הכי הרבה משרות היתה מפתחי פרונט-אנד ווב, עם 100 - ואני משער שלא כל המשרות האלו אויישו.

הם גם לא התייחסו בכלל לנסיון. מספיק שהם הציבו כמה אנשי רובי או PHP שהם ג'וניורים ודפקת את הסטטיסטיקה.

בקיצור, הייתי משווה לעוד כמה סקרי שכר כאלה לפני שהייתי חורץ משפט
.

אגב, משהו נחמד שניסינו בעבודה: תשוו בגוגל טרנדס את Node JS, Ruby On Rails, PHP ואת הסלב האמריקאי האהוב עליכם.

user32

Well-known member
מנהל
למען האמת אני מאוד מחזיק מהמאגרים שלהם

יד על הלב, אני מאמין שכמעט כל חבריי הפורום הזה רשומים במאגר כזה או אחר בכמה אם לא בכל חברות ההשמה.

הבדל בין הסקרים שלהם לסקרים רגילים (כמו סקרי בחירות, דעת קהל וכו') זה שסקרים גילים מתבססים על מדגם שאולי הוא אקראי אבל לא בהכרח מייצג ומקיף שבריר זעיר מהאוכלוסיה. לעומת זאת, חברות ההשמה מחזיקות במידע על אחוז נכבד מהאוכלוסיה והמשרות. כן, גם אם זה "רק" 10% (לכל חברה) זה עדיין נתח עצום לעומת סקר רגיל שדוגם 500 איש מתוך 8 מליון תושבים ומנסה להסיק מזה מסקנות.

היחידים שאולי חומקים מהם זה תפקידים אקזוטיים או נישות ייחודיות שלרוב מגייסים באופן ישיר ולא דרך חברות השמה בתפוצה רחבה.

זה כמובן לא אומר שכל מסקנה שהם מפרסמים נכונה, ויש הרבה דרכים לנתח את הנתונים ולהסיק מסקנות אבל המידע שיש להם מייצג את השוק במהימנות גבוהה. זו דעתי.

ספציפית לגבי PHP: השפה מושמצת ובנסיגה. מדוע? לא יודע. עניין של טרנדים. כיוון שהיא משמשת היום בעיקר לפיתוח אתרים הגיוני שזה ישתקף במשכורות נמוכות יותר.

GuestOfHonor

New member
האם הנתונים שלהם לא מורכבים רק מהשמות שהם ביצעו?

ובלי קשר, אני מחזיק מ SeeV כחברת השמה, מקווה שלא התפרש אחרת מההודעה המקורית.

user32

Well-known member
מנהל
אפשר רק להניח

1. קו"ח יש להם
2. דרישות שכר מהמועמדים גם יש
3. סגירת משכורות מההשמות שלהם גם יש
4. טווח שכר מבוקש מהלקוחות (החברות המגייסות)
5. הרבה פעמים שואלים מועמד שהיה אצלם אבל מצא עבודה במקום אחר. אני בעבר נידבתי מידע: בעיקר איפה התחלתי לעבוד, לפעמים גם יותר. סתם מתוך רצון טוב. מניח שיש עוד שעושים כך, במיוחד אם קיבלו יחס אישי ומשקיע מחברת ההשמה.

כל זה מספיק בשביל מדגם רציני.

BlackAdder1

New member
הבעייה זה החיתוכים והניתוחים - בדרך כלל רק לפי שפה

השונות בין התפקידים הנכללים בכל קטגוריה בדרך כלל גדולה מאוד, מה שהופך את הנתונים למאוד רועשים

choo

Active member
בשביל פילוח עדין אתה זקוק לדו"ח צבירן, אבל הוא בתשלום וחסוי

&nbsp
השיטה שלהם היא שכל חברה שמנויה על הדו"ח משלמת כדי לקבל את השרות, ומוסרת נתונים מפולחים על המשכורות אצלה. חברת צבירן לוקחת את הנתונים מכל החברות המשלמות ומבצעת אגרגציה ופילוח, ומוסרת את הנתונים הללו לחברות הללו, תחת הסכם אי הפצת המידע.
&nbsp
כדי שחברת השמה תוכל לספק נתונים ברמה כזו, היא תצטרך להיות בעלת מונופול בשוק ההשמה, או שכל חברות ההשמה יקימו יחדיו מאגר מתחרה. הבעיה היא שזה עולה לא מעט כסף, ולא יהיה להן אינטרס לספק את הנתונים בחינם למועמדים.

BlackAdder1

New member
מאותם נתונים שמיצרים את טבלאות השכר בחברת ההשמה

אפשר לייצר טבלאות יותר מדויקות
אם בקטגוריה מסויימת יש טווח גדול מדי - זה סימן שצריך לפצל אותה.
אם בקטגוריה מסויימת אין מספיק מידע, אז צריך לאחד אותה (או לזרוק)
ללכת ולחלק משרות לפי שפת תכנות זה בעיקר עצלנות

user32

Well-known member
מנהל
קשה לעשות פילוחים אחרים כי אין תחומים ברורים

המון עובדים עושים גם וגם, עובדים בחברות שעושות גם וגם, החברות עצמן מגוונות. מתכנת בעובד בחברה כמו איירון סורס (סתם דוגמה) יכול להיות מסווג כביג דאטה, UI WEB, במובייל, בפרסומות, במשחקים, פול סטאק, ענן, ועוד ועוד. רוב הסיכויים שהוא עוסק בחלק גדול מאלה (מהכרות אישית עם אנשים שם).
או למשל מתכנת שהתחיל לעבוד באינטל יותר הגיוני לסווג אותו כמתכנת C# מאשר עובד בתעשיית השבבים.

choo

Active member
אבל לכל חברת השמה לבד יש מעט נתונים מכדי לפלח עוד

&nbsp
*נניח* שחברת השמה הצליחה להשים 300(*) אנשי פיתוח תוכנה ברבעון אחד. לחברת צבירן יש נתוני שכר של כמה עשרות אלפי אנשים ברבעון אחד. כמה עשרות אלפי אנשים ניתן לחלק לכמה מאות קטגוריות ועדיין לקבל נתונים מייצגים סטטיסטית בכל קטגוריה. 300 איש אי אפשר לפצל ליותר מעשר קטגוריות ועדיין לטעון שזה מייצג סטיסטית.
&nbsp
(*) למה 300? יש בתעשיה כ-270000 עובדים, ומתוכם אנשי תוכנה מהווים, נניח, 100000 (אחרי הורדת אנשי תמיכה, ייצור, בדיקות, מכירות, שיווק, תיפעול וכדומה). נניח שבשנה 20% מהם מחליפים עבודה (אלו מספרים שעולים הרבה ברשת) מה שנותן 5000 איש ברבעון. התעשייה קולטת עוד קרוב ל-2000 אנשים חדשים בשנה, נניח שמתוכם יש 1500 מפתחי תוכנה. קיבלנו 6500 איש ברבעון. לפי נתונים שמופיעים בעיתונות, בסביבות 30% מאלו מגיעים דרך חברות השמה - כלומר כ-2000 איש. יש לפחות 6 חברות השמה גדולות יחסית בשוק (נישה, CPS, דיאלוג, אתוסיה, פיקארו ג'וב-אינפו) ועוד מספר חברות קטנות. בהנחה שהחברות הגדולות חולקות את מירב השוק ביניהן בצורה דומה, לכל אחת בממוצע יהיו כ-300 השמות של אנשי תוכנה ברבעון ושאר ה-200 תהיינה בין החברות הקטנות יותר)

למעלה