מיתר צניחה

bengaon

New member
מיתר צניחה

שלום לכולם,

מהניסיון שלי, אחד האביזרים שעוזרים בטיול הוא "מיתר צניחה".

מיתר צניחה (נקרא גם Paracord) הוא חוט מיוחד ששימש בעבר למצנחים אמריקאיים וכיום מייצרים אותו גם לשימושים פרטיים.

מיתר איכותי שמיוצר בארה"ב יכול להחזיק חוזק עצום של כ-250 ק"ג (זכרו שהמיתר דק במיוחד - בערך 6 מ"מ), והוא מורכב מ-7 חוטי ניילון דקיקים שמספקים לו את החוזק שלו.

מהניסיון שלי, מיתר מצנח, כשיודעים להשתמש בו נכון, יכול להקל מאוד על הטיול ולשמש לשימושים רבים.

לדוגמא, ניתן להשתמש במיתר לחילוץ אנשים, שרוכים לנעליים, בניית מחסה, קיבוע שברים ויצירת משולש, אבטוח ציוד לתרמיל ועוד.. (מטייל יצירתי ימצא למיתר מגוון שימושים).

המיתר קל מאוד (שוקל עשרות גרמים בודדים), ושימושי מאוד בטיולים ארוכים.

בארה"ב, מיתר צניחה נפוץ מאוד ומוכרים אותו בערך בכל חור..

בישראל, קצת יותר קשה למצוא מיתר איכותי...

מידע נוסף על מיתר צניחה ניתן למצוא בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Parachute_cord
מצאתי גם אתר עם שימושים יצירתיים בעברית למיתר: http://www.survivalb.com/paracord.asp

אני כאן לשאלות.
יואב.

jeshu

New member
יש בקישורים הרבה דוגמאות לשימוש במיתר אבל אף הסבר רציני איך לממש את הדוגמאות האלה. באמת שלא הייתי סומך עליו כחוסם עורקים, למשל, בלי התנסות והסבר רציני.

kogawa

New member
אחרי כמה עשרות טיולי תרמיל

אני מוצא שהקשר בין השרדות לטיול קלוש ביותר ולכן זהו מהדברים המיותרים ביותר שצריך לקנות לטיול.

jeshu

New member
זה נכון 99.99% מהזמן ואחד השימושים שהוזכיר (לא שאי אפשר לבצע עם משולךש בד או חתיכת בד אחרת) זה לקבע נקע. נקיעות רגליים כבר חוויתי, פעם אחת בטיול, אבל לא לבד וכן יכולתי להמשיך וללכת את כמה הק"מ האחרונים עם רגל פגועה ונפוחה. אחר כך לא הלכתי שבועיים. בכל אופן לדעת איך לקבע נקע ולהחזיק אמצעי לא כבד לצורך העניין כן נראה לי חשוב.

bengaon

New member
אני לא מסכים

מיתר צניחה הוא כלי קל, שתמיד יהיה לו שימוש בשטח, ולו אפילו רק בכדי להחליף שרוך לנעליים

jeshu

New member
שרוך זמני אם זה מה שבאופן קריטי חסר לך אתה יכול לקנות במחיר מופקע של כמה דולרים גם בכפרים הנידחים באפריקה. בטיול הראשון שלי לקחתי מיתר מהסוג הזה ולא לקחתי שוב. זה טוב גם בתור מתנה למקומיים שאין להם - זה מה שעשיתי איתו בפעם הראשונה.

BigBadWolf

Member
פרסומת חסרת בושה

העובדה שזה הדבר העיקרי שאתם מוכרים בחנות לא אומרת שאנשים באמת צריכים את זה, וזה לא משנה כמה תנסה לשכנע עם רשימת שיפצורים מכאן ועד הודעה חדשה. זה כבר השרשור השני שאתה פותח כאן עם פרסומת לחנות שלך וכבר פעם שניה שאומרים לך שאין באמת צורך במוצר שלכם.

לפי השם אתה בן משפחה של מקים החנות, אולי אח שלו (או לחלופין יכול להיות שאתה ירין ואז בן זה כינוי כלשהו שלך?).

natyh

New member
לא מסכים מדובר במשב רוח מרענן .

סוף סוף מגיע מישהו יצירתי ומציע מוצרים שימושיים ולא יקרים לטיול .
הרבה יותר מעניין מכל מיני מעתיקי שיעורי ביית חסרי בושה שמגיעים בבקשות מעיקות לפורום שיתכננו להם טיול
ימצאו להם יעד , יגידו להם כמה כסף צריך וכאלו .

העובדה שרוב המטילים בפורום לא מודעים לשימושיות של המוצר מעידה יותר עליהם מאשר על המוצר .

yush4

New member
רד ממנו...

הבחור השתחרר מהצבא, יזם ויצר אמצעי שהוא מאמין בו,
יש לו מוצר ש ה ו א מאמין שיכול לסייע למטיילים, אפשר להסכים ואפשר לא להסכים (ולא לרכוש)

הוא לא מסתיר את זה שהוא חלק מהעניין (נכון, לא כתב במפורש... וואו)
מה הבעיה?? שהוא גם מנסה להרוויח כסף מהעניין

יאללה...

bengaon

New member
מודה לכולם על התמיכה

למעלה