מיתחם האנטנות !!!!!!!

טללוי11

New member
זאת שמורת טבע

בדקתי ומצאתי שעשרות שנים היה שם מתחם אנטנות כמעט ללא התערבות יד אדם. חייבים להכריז על המקום כשמורת טבע ופרק אקולוגי לתושבי צורן ורמת אמיר.

תותח9

New member
הלוואי שזה היה אפשרי

בחלק קטן מהשטח יש ערכי טבע ואף צמחים נדירים (המקום נסקר ונבדק). רובו המוחלט (כ-90%) - משמש לחקלאות (תפוחי אדמה ועוד). מועצת לב השרון (ה"ריבון" בשטח) ממייעדת את המקום למגורי יוקרה. אינני יודע באיזה שלב התכנון, ואם אפשר יהיה להציל חלק מהשטח כחלק מהרצועה הירוקה אילנות-קדימה-צורן. תהליך הכרזת שמורה הוא לא פשוט

il2424

New member
מיתחם האנטנות

ראיתי תיכנון של מספר דגמים של האדריכל אילן פיבקו כמו כן תיכנון לכל השטח הכולל מיגרש גולף בתי ספר ומיבנים ציבוריים וזה ניראה יפה ואכותי שיתן תנופה רבה לאזור ויחבר את צורן וקדימה פיזית !!!!!!!!!!!!

תותח9

New member
זה אכן נראה יפה ואיכותי

אבל לב השרון לא יוותרו על המקום אני יודע שראש המועצה ניסה ובנקודה זו באמת אין לי טענות אליו, אך לה בשרון לא ויתרו

טללוי11

New member
חייבים להפעיל לחץ על מועצת קדימה צורן

המקום חייב להפוך לשמורת טבע כחלק מהמסדרון האקולוגי כדי לשמור על הרצף של המסדרון ולאפשר תנועה חופשית של חרקים ובעלי חיים במרחב האקולוגי.

רוויטלה

New member
אז איך יהיה רצף ישובי בין קדימה לצורן

רק חלק קטן כמו שאמר התותח9 ( הוא עשר בעיני ) הוא בעל ערך שמורתי שאר השטח כ90% הינו שטח חקלאי מעובד

טללוי11

New member
מי אמר שצריך להיות רצף?

ושנית, ע"פ מה שהצלחתי ללמוד משכני, גם במסדרון המפורסם 100 % זה שטח חקלאי או חורשה ידי אדם. שטח האנטנות הוא בתול יחסית וכדאי להפוך אותו לשטח ירוק ושמורת טבע. המושג רצף מטעה ולטעמי לא רלבנטי.

תותח9

New member
גם אני אשמח אם זה יהיה חלק מהרצף הירוק

לגבי החיבור בין צורן וקדימה - בואו נתחיל קודם כל במימוש ההבטחה של ראש המועצה מלפני 4 שנים לשביל סלול בצד הכביש, ולו רק מסיבות של בטיחות ההבדל בין שטח זה לבין השטח שמצפון לקדימה הוא בתכניות הבניה -שקיימות לגבי הראשון, ולא קיימות לגבי השני. אינני יודע מה מצב התוכניות האלה מבחינה סטטוטורית

רוויטלה

New member
רצף הוא כורח המציאות

אחרת לעולם לא יהיה ישוב אחד איך שלא נסתכל על זה . ובידקי את המידע שבידך אי אפשר להפוך את המקום לשטח ירוק

טללוי11

New member
מה הקשר בין רצף פיזי

לישוב אחד? ובכלל מה זה ישוב אחד. הררי לא מדובר בקיבוץ. כל אחד ספון בביתו. ישנם תושבים שמשויכים למועצה מקומית שאמורה לספק להם שירותים. מיקום הבתים לא רלבנטי בעיני ונראה שיש יתרון למרחב הפתוח הזה. מה בדיוק יתן הרצף? לא מדובר במועדון חברים אלא במקום מגורים. כל אחד עושה לביתו. נכון?

רוויטלה

New member
אם היה ניהול אוטונומי של השכונות

את צודקת אבל מאחר ומדובר במועצה מקומית ולא מועצה איזורית דוגמת לב השרון הרצף ההיתישבותי חשוב מאד לפעילות התרבותית ולקשרים הבין אישים

טללוי11

New member
אני ממש לא מבינה

האם הבתים צריכים להיות צמודים כדי שתהיה פעילות תרבותית וקשר בין האנשים? הרי לא מדובר בקיבוץ. כל אחד ספון בביתו. להיפך, עדיפים המרחבים והטבע.

il2424

New member
שמורת טבע

לאפשר תנועה חופשית של חרקים ולאחר מכן לרוץ אחריהם עם תכשירי ריסוס או עם נעלי שפיץ!!!!!!!!!

טללוי11

New member
החרקים, יצורים חשובים ביותר

בלעדיהם המרחב האקולוגי שבמסדרון לא יתפקד. אל תשכח שהחרקים היו כאן לפנינו......

למעלה